Sport

Edi Iordănescu, primul strigăt înainte de „dubla” României cu Kosovo și Elveția: „Ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri”

Edi Iordănescu a oferit primele cuvinte înainte de „dubla” României cu Kosovo și Elveția. Selecționerul „tricolorilor” a vorbit despre problemele jucătorilor cu accidentările.
05.06.2023 | 14:56
Edi Iordanescu primul strigat inainte de dubla Romaniei cu Kosovo si Elvetia Neam pregatit pentru a gasi solutii si nu alibiuri
Edi Iordănescu a transmis un mesaj înainte de „dubla” României cu Kosovo și Elveția. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a transmis un mesaj înainte de „dubla” României cu Kosovo și Elveția din preliminariile Campionatului European din 2024. Pe 16 iunie, „tricolorii” înfruntă Kosovo, iar trei zile mai târziu pe Elveția. Selecționerul României a vorbit despre atmosfera din cadrul lotului după reunire.

Edi Iordănescu, primul strigăt înainte de „dubla” cu Kosovo și Elveția

Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru meciurile din a treia, respectiv a patra etapă din grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024. La reunirea lotului, selecționerul a avut un mesaj prin care a transmis că este încântat de spiritul pozitiv arătat de jucători.

ADVERTISEMENT

Totodată, Edi Iordănescu a precizat că traseul jucătorilor la echipa de club nu trebuie să se reflecte în prestația din tricoul echipei naționale. „Am fost bucuros să regăsesc în rândul tricolorilor cu ocazia acestei reuniri spiritul pozitiv și mentalitatea de luptă pe care le-am construit împreună în ultima perioadă și pe care le-am consolidat cu un start bun în aceste preliminarii.

Suntem conștienți că pentru mulți dintre jucători sezonul la echipele de club nu a fost unul la nivelul așteptărilor în privința obiectivelor și că această lună aduce cu ea destul de multă incertitudine legată de viitorul lor. Dar responsabilitatea tricoului României și a mizei acestor două deplasări din Kosovo și Elveția depășesc orice dezamăgiri sau frământări din plan personal.

ADVERTISEMENT

Avem în față o provocare dificilă pentru care e nevoie de concentrare totală, împotriva unor adversari de un nivel foarte bun. Putem demonstra că merităm calificarea la EURO 2024 doar dacă mintea, sufletul și toate calitățile fotbalistice vor fi puse în slujba obiectivului României. Și sunt sigur că putem asta!”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit site-ului oficial al FRF.

Edi Iordănescu a vorbit despre problemele cu accidentările înainte de „dubla” cu Kosovo și Elveția: „Ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri”

Vlad Chiricheș, Răzvan Marin, Florin Tănase, Florin Niță sau Ionuț Radu sunt accidentați și nu fac parte din lotul României pentru meciurile de foc cu Kosovo și Elveția. Cele mai mari probleme cu care se confruntă Edi Iordănescu au fost la nivelul portarilor, iar selecționerul a fost nevoit să apeleze la alte soluții.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu, Horațiu Moldovan și Marian Aioani sunt portarii pe care Edi Iordănescu i-a convocat pentru meciurile cu Kosovo și Elveția, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. „Chiar dacă ne lipsesc jucători importanți din cauze medicale iar istoricul recent al primei reprezentative în partidele disputate în această perioadă a anului nu e unul prea fericit, ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri.

Tocmai de-aceea am început acest drum: ca să schimbăm lucrurile și să obținem calificări la turnee finale, nu pentru a ne raporta la trecut și la contexte. Încrederea mea în fiecare dintre tricolori și în toți ca grup, așa cum ne-am consolidat în ultima vreme, este totală.

ADVERTISEMENT

Simt că maturizarea lor fotbalistică vine în același timp cu o coeziune pe care ne-am dorit-o, dincolo de potențialul lor evident. Suntem încrezători și vreau să le transmit tuturor suporterilor români mesajul pe care îl împărtășesc și tricolorilor: uniți de tot ce avem mai bun în noi, cu gândurile și sacrificiile puse în slujba aceluiași obiectiv, vom ajunge acolo unde ne dorim: să ne bucurăm împreună!”, a spus Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT