Sport

Ce program va avea Edi Iordănescu pe banca tehnică a României! Două amicale până la duelurile din Liga Națiunilor

Edi Iordănescu este noul selecționer al României, iar tehnicianul va avea un program încărcat încă din luna martie, când „tricolorii” vor juca două amicale.
25.01.2022 | 17:50
Ce program va avea Edi Iordanescu pe banca tehnica a Romaniei Doua amicale pana la duelurile din Liga Natiunilor
Ce program va avea Edi Iordănescu pe banca tehnică a României. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

România are un singur obiectiv pentru anul 2022, și anume clasarea pe primul loc în grupa de Nations League, din care mai fac parte naționalele Muntenegrului, Finlandei și Bosniei.

Până la duelurile din Nations League, România va mai juca două meciuri amicale împotriva Israelului și împotriva Greciei, ambele confruntări fiind programate pentru luna martie.

ADVERTISEMENT

Ce program va avea Edi Iordănescu pe banca tehnică a României

Edi Iordănescu este noul selecționer al României, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, iar tehnicianul va începe pregătirea pentru Nations League cu două meciuri amicale.

În luna martie, „tricolorii” se vor duela cu Israel și cu Grecia. Partida cu elenii se va disputa pe 25 martie, în România, pe stadionul Steaua, în timp ce partida cu israelienii se va juca la Netanya, pe 29 martie.

ADVERTISEMENT

După meciurile de pregătire, România va începe lupta pentru ocuparea primului loc din grupa de Nations League într-un duel în deplasare cu Muntenegru.

Cum va arăta programul lui Edi Iordănescu în 2022 pe banca tehnică a României:

  • 25 martie: România – Grecia
  • 29 martie: Israel – România
  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
ADVERTISEMENT

România a fost la un pas de baraj pentru Campionatul Mondial

România a avut evoluții oscilante în campania de calificări pentru Campionatul Mondial din Qatar. De la victorii cu Islanda sau Macedonia de Nord, la înfrângeri la limită în duelurile cu Germania, „tricolorii” au suferit și o înfrângere surprinzătoare cu Armenia și au făcut un egal pe teren propriu cu Islanda, atunci când era nevoie de o victorie.

În cele din urmă, România a ratat locul de baraj, prins de Macedonia de Nord, iar egalul din penultima etapă cu Islanda, scor 0-0, a cântărit enorm, mai ales că Ianis Hagi a nimerit bara porții nordicilor pe finalul meciului, iar o victorie ne garanta participarea la baraj, ținând cont că ultima partidă era împotriva Liechtensteinului, cea mai slab cotată echipă din grupă.

ADVERTISEMENT

Deși jucătorii și Federația Română de Fotbal și-au dorit ca Mirel Rădoi să continue ca selecționer, acesta a refuzat să își prelungească înțelegerea.

„Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner. Din momentul în care nu am reuşit să închei în primele două clasate, am luat decizia. Nu mi-a fost uşor. Le-am comunicat băieţilor!”, spunea Mirel Rădoi după victoria din Liechtenstein, scor 2-0.

Edi Iordănescu, performanțe notabile în 2021

Edi Iordănescu a avut un an 2021 plin, fiind antrenorul CFR-ului, dar și al FCSB-ului. Începutul anului trecut îl prindea pe tehnician pe banca tehnică a campioanei României, care se afla în lupta la titlu cu FCSB.

CFR Cluj a reușit să recupereze distanța față de FCSB, iar Edi Iordănescu le-a adus un nou titlu de campioni clujenilor, câștigând Supercupa României tot împotriva „roș-albaștrilor”.

A fost, de altfel, primul titlu de campion din cariera lui Edi Iordănescu, dar care a ales să nu mai continue la CFR Cluj, fiind înlocuit în vară de Marius Șumudică.

În luna august, Edi Iordănescu devenea antrenorul FCSB-ului, echipă în fața căreia câștigase titlul și Supercupa și care se afla într-o situație grea, după un parcurs negativ sub comanda lui Dinu Todoran.

Atunci, Gigi Becali a fost dispus să îi ofere orice lui Edi Iordănescu pentru a accepta propunerea, iar în cele din urmă antrenorul a semnat contractul.

Chiar dacă Iordănescu Jr. a rezistat doar 11 meciuri pe banca tehnică a „roș-albaștrilor”, acesta a reușit 8 victorii, două remize și a suferit o înfrângere, intrând în istorie și pentru victoria din „Eternul Derby” cu Dinamo, scor 6-0.

Mai mult decât atât, Edi Iordănescu legase și o relație bună cu suporterii echipei, care au protestat la adresa lui Gigi Becali după ce antrenorul a fost îndepărtat de la club.

  • 43 de ani are Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT