Sport

Edi Iordănescu pune la îndoială selecția lui Mirel Rădoi: „Văd jucători care apar, apoi dispar. Trebuie să avem un schelet de joc”

Edi Iordănescu îl trage la răspundere pe selecționer pentru înfrângerile consecutive suferite de naționala României: „Trebuie să avem niște jucători pilon”
08.06.2021 | 13:31
Edi Iordanescu pune la indoiala selectia lui Mirel Radoi Vad jucatori care apar apoi dispar Trebuie sa avem un schelet de joc
ADVERTISEMENT

Campion al României cu CFR Cluj în sezonul recent încheiat, fiul lui Anghel Iordănescu rămâne la părerea că Federația trebuie să meargă în continuare pe mâna lui Rădoi, dar pune sub semnul întrebării strategia din ultimele meciuri.

Văd jucători care apar, apoi dispar. Trebuie să avem niște jucători pilon, să avem un schelet de joc în care să avem niște jucători care de la promisiuni să ajungă certitudini”, susține tehnicianul, îndemnându-l pe selecționerul să își prezinte public planurile.

ADVERTISEMENT

Sub conducerea sa, „tricolorii” au înregistrat până acum șapte înfrângeri, patru victorii, două remize și au primit nu mai puțin de 23 de goluri. De altfel, n-am mai trecut printr-o asemenea serie negativă din 1984, când pe banca tehnică se afla Mircea Lucescu.

Edi Iordănescu nu este de acord cu strategia aleasă de Mirel Rădoi

Recunosc că și eu am niște semne de întrebare, eu, ca antrenor, aș vrea să văd ceva concret. Ne agățăm de niște jocuri, că rezultatul cu Anglia a fost negativ. Am văzut foarte mulți jucători convocați la echipa națională, dar totuși, sunt jocuri oficiale.

ADVERTISEMENT

Văd jucători care apar, apoi dispar. Trebuie să avem niște jucători pilon, să avem un schelet de joc în care să avem niște jucători care de la promisiuni să ajungă certitudini. E nevoie, concret, poate și Mirel să iasă: ”Domne, ăsta este planul meu”, dar să vedem lucruri concrete.

”Vreau să debutez jucători, să măresc aria de selecție”. Este un subiect complex, dar când rezultatele nu sunt cele mai fericire, ies la suprafață”, a declarat Edi Iordănescu la Pro X.

ADVERTISEMENT

Nu ar refuza să antreneze naționala României

În altă ordine de idei, chiar dacă a evitat să ofere un răspuns concret, fostul antrenor al campioanei CFR Cluj a lăsat de înțeles că ar fi tentat să antreneze naționala României. Până la finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2022 rămâne, însă, un susținător al lui Mirel Rădoi.

Există riscul ca acest obiectiv al nostru de calificare să fie compromis și nu știu cât ar ajuta o schimbare a selecționerului, cred că avem datoria să avem răbdare până la finalul preliminariilor.

ADVERTISEMENT

Rezultatele au la bază un proces, și acest proces în cazul unui selecționer înseamnă selecție, înseamnă strategie, înseamnă viziune, studiul adversarului. Din punctul meu de vedere, orice antrenor român și-ar dori să reprezinte naționala țării lui.

Sunt cel care, în continuare, susține antrenorul echipei naționale, iar la final, bineînțeles, lumea așteaptă explicații. Totuși, eu pot să spun că sunt anumite lucruri pe care cu toții ni le-am asumat. Spun cu toții, pentru că și eu fac parte din fenomen.

Cert este că ne-am sunat când a venit la cârma echipei naționale un antrenor fără experiență, un antrenor care ne-a entuziasmat cu toții cu rezultatele de la tineret, cu discursul sau, cu prestanța să. Cred că au fost niște rezultate greu de digerat”, a conchis Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT