Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Edi Iordănescu pune presiune pe Burleanu! Ultimele noutăți despre viitorul său la națională: “Provocare pentru Federație”

În conferința de presă premergătoare meciului amical cu Bulgaria, Edi Iordănescu a vorbit și despre viitorul său pe banca naționalei României. Selecționerul pune presiune pe Răzvan Burleanu.
03.06.2024 | 14:20
Edi Iordanescu pune presiune pe Burleanu Ultimele noutati despre viitorul sau la nationala Provocare pentru Federatie
Edi Iordănescu pune presiune pe Burleanu! Ultimele noutăți despre viitorul său la națională. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu pregătește naționala pentru EURO 2024, dar nu e clar dacă va continua și după turneul final din Germania. România va juca marți, 4 iunie, amicalul cu Bulgaria pe stadionul Steaua, de la ora 21:30.

Edi Iordănescu pune presiune pe Burleanu! Ultimele noutăți despre viitorul său la națională

Edi Iordănescu a dezvăluit în conferința de presă că a mai avut discuții cu Răzvan Burleanu pentru prelungirea contractului care expiră după EURO 2024. Cele două părți nu au ajuns încă la o înțelegere, dar selecționerul a lăsat de înțeles că speră ca președintele FRF să-i accepte condițiile.

ADVERTISEMENT

„Referitor la contractul meu, sigur că e un subiect de interes. Sigur că și pentru mine e important, dar nu a fost o prioritate. Mărturisesc că au fost mai multe discuții, ceea ce e normal, e firesc.

În momentul de față este foarte clar ce așteaptă Federația de la staff și de la mine. Vorbim de 4 ani și de multe responsabilități, este foarte clar ce resurse ale Federație pentru a atinge obiectivele propuse.

ADVERTISEMENT

Am fost foarte mulțumit de tratamentul pe care l-am avut din partea Federației, am simțit suport, încredere. Asta dă un anumit confort. Dar cred că am livrat, am îndeplinit obiectivul și stăpânim munca pe care o facem. Rămâne acum provocarea pentru Federație să găsească ca toate acestea elemente să fie puse într-un contract”, a declarat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu: “Îmi doresc continuitate”

Selecționerul de 45 de ani a mărturisit că își dorește să continue la națională și după EURO și n-a purtat negocieri cu echipe de club: “Da, e adevărat, am fost întrebat dacă mi-aș dori o provocare la un club european important. Ce antrenor nu și-ar dori asta?

ADVERTISEMENT

Atunci când nu va mai fi colaborarea cu Federație, e un pas foarte firesc pe care mi-l doresc. Dar, prioritate pentru mine este continuitate, îmi doresc să continui la echipa națională alături de grupul frumos pe care-l avem.

Inclusiv prestația de la turneul final este un indicator important pentru mine. Dacă mi-ar fi acceptat un contract în care să fie stabilitate, liniște, dar să-l discutăm după EURO, l-aș lua în calcul. I-am regăsit pe băieți cu entuziasm, cu spirit, cu atitudine. Deși nu-mi place să-i laud în procesul de pregătire, pentru că vreau mereu mai mult.

ADVERTISEMENT

Banii au fost ultima problemă pentru mine. Nu cred că ar trebui un efort mai mare decât a fost la alți selecționeri. Pentru mine altele sunt lucrurile care prioritizează și pentru care eu trebuie să-mi dau concursul. Trebuie să fiu sigur că avem suportul necesar pentru a le susține”.

“N-am avut oferte”

Iordănescu susține că nu a fost interesat de o altă ofertă, în condițiile în care prioritară este negocierea noului contract cu Federația: „N-am avut oferte pentru că mintea și gândurile mele nu au fost deschise spre asta. Exclusivitate a avut echipa națională și pregătirea turneului final. Până în ultima clipă eu îmi doresc să fiu aici și dau șansă totală pentru continuitate. Hai să ne concentrăm pe turneul final, iar timpul va răspunde la această întrebare”.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Grindină de mari dimensiuni, străzi inundate şi curse aeriene deviate. Urmările codului roşu...
Grindină de mari dimensiuni, străzi inundate şi curse aeriene deviate. Urmările codului roşu de furtună pentru Bucureşti şi Ilfov
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”