Sport

Edi Iordănescu putea sta pe bancă la FCSB – CS Mioveni. De ce a decis să intre în izolare. Exclusiv

FANATIK a aflat motivul pentru care Edi Iordănescu nu a fost prezent pe banca FCSB-ului la meciul cu CS Mioveni, deși protocolul LPF i-ar fi permis acest lucru.
18.10.2021 | 15:11
Edi Iordanescu putea sta pe banca la FCSB  CS Mioveni De ce a decis sa intre in izolare Exclusiv
FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB s-a impus de o manieră categorică în fața celor de la CS Mioveni, scor 3-0, în etapa a 12-a din Liga 1. Formația bucureșteană este decimată din cauza infectărilor cu noul coronavirus, astfel că antrenorul Edi Iordănescu, staff-ul acestuia și mai mulți jucători nu au fost prezenți la meciul de sâmbătă.

Edi Iordănescu putea sta pe bancă la FCSB – CS Mioveni

Protocolul LPF prevede ca jucătorii și membrii staff-ului tehnic, care s-au vaccinat împotriva COVID-19, să nu fie obligați să se testeze. Astfel că Edi Iordănescu s-ar fi putut afla pe banca FCSB-ului la meciul cu CS Mioveni, deoarece este vaccinat.

ADVERTISEMENT

Însă, tehnicianul a decis din proprie inițiativă să efectueze patru teste, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19 de la FCSB. Edi Iordănescu a ieșit de trei ori negativ, însă al patrulea test efectuat de acesta a relevat un rezultat pozitiv.

Deși este asimptomatic și trei dintre cele patru teste au fost negative, Edi Iordănescu a decis să intre în izolare pentru a-și proteja jucătorii și colegii din staff. El nu a fost prezent la meciul pe care FCSB l-a câștigat împotriva celor de la CS Mioveni, locul său fiind luat de Eugen Nae, antrenorul de portari din staff-ul lui Cosmin Olăroiu.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul FCSB-ului a recurs la această variantă, de a se testa foarte des, deoarece i-a fost frică să nu fie bolnav de COVID și să le transmită astfel virusul jucătorilor sau restul membrilor din staff.

FCSB cere modificarea protocolului LPF

La finalul partidei cu CS Mioveni, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a vorbit despre actualul protocol LPF, pe care îl consideră greșit.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica susține că inclusiv persoanele vaccinate ar trebui să fie obligate să se testeze, deoarece pot fi purtătoare de COVID-19. Ideea schimbării protocolului LPF a fost înaintată și de Gigi Becali, zilele trecute.

„Eu cred cu convingere că e mai periculos un om vaccinat netestat, decât unul nevaccinat testat negativ. Atenție ce spun! Ar trebui ca cei care conduc țara să bage la cap. De ce să scoatem testele?

ADVERTISEMENT

Eu nu vreau să mă vaccinez, din alte rațiuni. Nu m-am vaccinat în viața mea. Doar când eram mic și nu puteam să fug de la școală. Când intrau asistentele cu tava și vedeam seringile, fugeam”, a declarat Mihai Stoica, la finalul partidei FCSB – CS Mioveni.

În următoarea partidă de campionat, FCSB ar trebui să o întâlnească, în deplasare, pe Farul Constanța. Meciul este programat pentru duminică, 24 octombrie, la ora 20:30.

Însă, există șanse mari ca partida să fie amânată, după ce, duminică, încă un jucător al FCSB-ului a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus, informație oferită în exclusivitate de FANATIK.

La partida cu CS Mioveni, FCSB a avut doar 13 jucători în lot, adică numărul minim prevăzut pentru ca meciul să se desfășoare.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 2,10 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT