Sport

Edi Iordănescu răspunde criticilor după selecția pentru meciurile cu Slovenia și Moldova: „Fiecare își apără interesul”

Edi Iordănescu a susținut conferința de presă premergătoare meciului cu Slovenia. Selecționerul României a răspuns criticilor venite în urma selecției pentru meciurile amicale.
16.11.2022 | 14:36
Edi Iordanescu raspunde criticilor dupa selectia pentru meciurile cu Slovenia si Moldova Fiecare isi apara interesul
Edi Iordănescu a răspuns criticilor venite în urma selecției jucătorilor la naționala României. Sursă foto: Captură - FRF TV.
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a selectat mai mulți jucători noi în echipa națională a României pe fondul problemelor cu care s-a confruntat. FANATIK a anunțat în exclusivitate numele importante care vor lipsi din acțiunea naționalei României. Edi Iordănescu a răspuns după ce a fost criticat de mai multe voci din fotbalul românesc pentru selecția jucătorilor pentru meciurile amicale cu Slovenia și Moldova.

Edi Iordănescu, răspuns clar după criticile venite în urma selecției la naționala României: „Fiecare are rolul și rostul lui”

Edi Iordănescu a explicat la conferința premergătoare meciului cu Slovenia motivele care au stat în spatele deciziei de a aduce mai multe nume noi în lotul echipei naționale. „Nu mă hazardez să comentez, fiecare are rolul și rostul lui. Agenții au rol să-și promoveze jucătorii, fiecare își apără intresul, conducătorii trebuie să conducă, analiștii trebuie să analizeze, iar selecționerul trebuie să-și asume selecția și obiectivele.

ADVERTISEMENT

Eu am zis că obiectivul nostru este calificarea la Euro și dacă nu va fi așa, atunci voi plăti cu funcția. Respect orice părere, dar mi-aș dori mai mult suport, sprijin iar părerile avizate să fie echilibrate și obiective.

Trebuie să avem posturi echilibrate, posturi acoperite și am adus jucători și foarte tineri acolo unde nu am putut aduce fotbaliștii cu ștrate vechi, dar analizăm toți jucătorii care pot intra în circuitul naționalei”, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu i-a recomandat lui Nicolae Stanciu să revină în Europa: „Ne-a lipsit foarte mult”

Nicolae Stanciu este unul dintre jucătorii de bază ai naționalei României, după cum spune și Edi Iordănescu. „Decarul” României este aproape să revină în fotbalul european, iar Edi Iordănescu a primit cu brațele deschise vestea unei posibile mutări.

CFR Cluj s-a arătat interesată de Nicolae Stanciu, iar Edi Iordănescu este convins că mijlocașul va crește nivelul campioanei României. „Nicușor Stanciu ne-a lipsit foarte mult atât în martie, cât și în iunie în mod special. S-a văzut că este unul dintre pilonii echipei naționale, un lider, unul dintre căpitanii echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Ne-a lipsit și distanța și contextul l-au ținut departe, contextul însemnând și pandemia. El și alți patru jucători pentru mine reprezintă exemple pentru jucătorii foarte tineri care încep să apară la echipa națională. Mărturisesc că i-am făcut această recomandare (n.r. să revină în Europa). Dacă va veni la Cluj va fi și mai aproape de echipa națională și cu siguranță va crește nivelul CFR-ului. Este un jucător cu un CV fantastic”, a mai spus Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu a prefațat meciul amical cu Slovenia: „Este frustrant pentru mine”

România va disputa două meciuri amicale unul pe teren propriu, iar al doilea pe teren străin. Joi, 17 decembrie, ora 18:30. „tricolorii” primesc vizita Sloveniei, în timp ce trei zile mai târziu, selecționata lui Edi Iordănescu va merge în Moldova, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Iordănescu Jr. a vorbit despre meciul cu Slovenia și a remarcat jucătorii de calitate pe care îi are în componență echipa oaspete. De asemenea, Edi Iordănescu va privi aceste două meciuri amicale ca pe unele oficiale.

„Am optat pentru continuitate acolo unde s-a putut și ne-am completat cu jucători tineri și foarte tineri. Două jocuri amicale, însă, din punctul nostru de vedere, au caracter oficial ca să pregătim bine debutul campaniei de calificare la Euro.

Ne dorim să fim cât mai pregătiți, nu am venit să ne plângem, ci am venit să ne bucurăm de fotbal, ceea ce îmi doresc să se întâmple mâine, coroborat cu un rezultat pozitiv. Contează rezultatul și este mesajul meu pentru băieți.

Contează pentru că trebuie să ne obișnuim să luptăm pentru rezultat și să păstrăm rezultatul. Și trebuie să continuăm impresia bună pe care am lăsat-o în septembrie și speranța pe care am aprins-o pentru toți suporterii echipei naționale.

Edi Iordănescu: „Există riscul să nu-i pot folosi pe toți jucătorii tineri”

„Contează mai puțin că nu au venit mai mulți jucători din prima linie. Îmi doresc cât mai mulți dintre fotbaliștii tineri să simtă pe teren ce înseamnă să reprezinți echipa națională, să se învețe cu meciurile la echipa națională. Sunt conștient că există riscul să nu-i pot folosi pe toți.

Mi-am asumat asta, dar pentru mine este deja o punte pe care o construiesc pentru ei în raport cu echipa națională.

Dacă facem o paralelă cu Slovenia, care a venit în formulă completă, jucătorii aparținând unor cluburi importante din Serie A, La Liga, și mai frustrant pentru mine este că majoritatea joacă, au impact la cluburile lor, este ceea ce trebuie și noi să schimbăm”, au fost cuvintele lui Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare duelului cu Slovenia.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,74 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România – Slovenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT