Sport

Edi Iordănescu, răspuns pentru Gigi Becali: “Campionatul se câștigă cu puncte! Restul e un lux”

Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gigi Becali după ce patronul FCSB a criticat jocul echipei în ciuda celor cinci victorii consecutive în Liga 1.
19.10.2021 | 18:37
Edi Iordanescu raspuns pentru Gigi Becali Campionatul se castiga cu puncte Restul e un lux
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a ieșit la rampă după victoria cu 3-0 în fața celor de la CS Mioveni și a surprins pe toată lumea când a criticat jocul echipei. FCSB a reușit a cincea victorie la rând pe plan intern, însă asta nu l-a mulțumit pe patron, care vrea și spectacol.

Gigi Becali i-a cerut spectacol lui Edi Iordănescu: “Nu sunt mulțumit de joc, dacă nu aș fi spus, aș fi fost mincinos”

Latifundiarul a declarat că va fi mulțumit în momentul în care FCSB va avea cea mai mare posesie, acesta fiind obiectivul său suprem, nu punctele adunate sau trofeele câștigate:

ADVERTISEMENT

“Am spus așa: Nu sunt mulțumit de joc, dacă nu aș fi spus, aș fi fost mincinos. Nu am jucat cum îmi place mie. Pe mine măî interesează posesia. Le-am spus tuturor antrenorilor și lui Edi. Mingea la mine, asta e dorința mea. Nu vreau să câștig campionatul. Eu sunt patron și vreau să fie mingea la mine.

Ordinul meu este: Mingea la mine! Dacă nu câștigi meciul, dar ai mingea, este bine. Mie-mi place ce e frumos în viață. Sunt nemulțumit de joc, dar nu am probleme, pentru că vor veni Tănase, Coman și Tavi Popescu, care vor face ca mingea să fie la mine”, a spus Becali.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu: “Am crezut că am liniște în izolare. M-am înșelat.”

Edi Iordănescu, depistat pozitiv cu COVID în urmă cu o săptămână, i-a răspuns lui Gigi Becali printr-o postare pe Facebook în care a explicat faptul că este crucial ca în acest moment echipa să continue să câștige, chiar dacă vor fi meciuri în care FCSB nu va face spectacol:

“Am crezut că am liniște în izolare. M-am înșelat. Am spus că vom clarifica la prima conferință orice problemă, doar că “uraganul” mediatic și speculațiile din ultimele zile, mă obligă să subliniez anumite lucruri. Nu e tocmai profesionist să o fac pe Facebook, dar e un mijloc la care am mai apelat.

ADVERTISEMENT

1. Sunt antrenorul care mereu a ținut foarte mult la mediul din jurul echipei. Să fie un mediu profesionist, de muncă, disciplină, seriozitate, dar și liniște pentruechipă. Liniște este exact ce echipa/băiețîi au mai mare nevoie în aceste momente foarte grele. E un context foarte dificil și trebuie să ne regrupăm și să ne îngrijim de sănătatea jucătorilor și să-i recuperăm. Rezultatele ne ajută, trebuie și noi cei din jur să lucrăm pentru această liniște, așadar de la mine nu o să iasă subiecte senzaționale de presă, pentru că nu este ăsta stilul meu.

“Am venit la Fcsb în primul rând pentru grupul de jucători în care cred necondiționat”

2. Am venit la Fcsb în primul rând pentru grupul de jucători în care cred necondiționat, pt suporteri care știu ce mult își doresc performanță și le mulțumesc de câte ori am ocazia pt căldură cu care m-au primit, pt oamenii foarte profesioniști din jurul echipei cu care mă cunosc de ani de zile, dar chemat și convins de Patron. Avem o înțelegere la mijloc, verbală (care pentru mine e foarte importantă), dar și contractuală și îmi doresc foarte mult să o respectăm ad literam.

ADVERTISEMENT

3. Pentru mine este foarte important ce își dorește Patronul și mereu am în gând să reușesc să îl mulțumesc prin muncă mea, dar am un contract în care obiectivul meu principal este să câștig campionatul. Campionatul se câștigă cu puncte. Când ești pe locul 9 la 12 puncte de locul 1, e mai greu să vorbești de orice altceva decât să încerci să recuperezi puncte.

Meseria mea înseamnă rezultate. Mă interesează performanță și trofeele, asta caut și pentru asta muncesc. Asta cere eficientă. Restul e un lux în acest moment. Și acum după 6 victorii consecutive (5 în campionat), suntem încă în afara luptei. Primul pas rămâne să intrăm efectiv în lupta pentru titlu și nu doar la nivel declarativ. Deci suporterii să stea liniștiți pentru că știu ce am de făcut.

“Echipele unde am antrenat și-au atins obiectivele și în foarte multe momente au jucat un fotbal ofensiv”

4. Orice antrenor din lume își dorește să câștige meciuri și echipa lui să joace cât mai bine. Istoricul mă apară. Echipele unde am antrenat și-au atins obiectivele și în foarte multe momente au jucat un fotbal ofensiv. Dar asta a venit în timp și în baza unui proces de muncă și nu bătând din palme. Am mare încredere că această echipa, poate juca fotbal de calitate. Dar pentru asta trebuie să avem jucătorii apți. (de când am venit, nu am nici măcar 1 antrenament cu toți jucătorii, ba mai mult jucători cu calitate și foarte importanți pentru echipă au lipsit).

Nu cred că mai ecazul să-i menționez pentru că îi știm cu toții. Am avut constant 13-14-15 jucători maxim la antrenamente. Metodica a fost aplicată pe situație. În pauzele pentru echipa națională (perioadă foarte importantă pentru orice antrenor) am avut 9-10 jucători. Am fost nevoit să apelez la niște copii de 16 ani. Deci nu mint pe nimeni și nu fac promisiuni fără acoperire. Totul vine în timp. Într-un context mai favorabil și cu multă muncă.

“Pentru obiectivul nostru, câștigarea campionatului, trebuie să fim eficienți și să adunăm puncte”

Toți jucătorii din sezonul trecut de la mijloc în sus, acum fie au plecat , fie au fost sau încă sunt accidentați. Pentru mine posesia rămâne doar un mijloc de a ajunge la poarta adversă , de a marca goluri și a câștiga meciuri, nu o garanție a succesului.

Pentru obiectivul nostru, câștigarea campionatului, trebuie să fim eficienți și să adunăm puncte. Restul se construiește în timp. În iarnă putem avea un prim moment de analiză generală și prime concluzii. Până atunci totul e multă filozofie!!”, a scris Edi Iordănescu pe Facebook.

Edi Iordănescu
Postarea lui Edi Iordănescu

FCSB are mari probleme din cauza COVID. Meciul cu Farul Constanța din weekend are șanse mari să fie amânat, în condițiile în care roș-albaștrii se confruntă cu un număr mare de infectări și există posibilitatea să nu aibă 13 jucători (numărul minim) pe care să îi poată înscrie pe foaia de joc.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 2,15 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT