Sport

Episodul tulburător care a strâns legătura dintre selecționerii Edi Iordănescu și Florin Bratu. ”Am fost la o noapte de moarte!” Exclusiv

Edi Iordănescu a fost coechipier la Rapid cu Florin Bratu, iar actualul selecționer U21 l-a ajutat într-un moment crucial, în care a văzut moartea cu ochii.
22.03.2022 | 17:04
Episodul tulburator care a strans legatura dintre selectionerii Edi Iordanescu si Florin Bratu Am fost la o noapte de moarte Exclusiv
Florin Bratu a luat o decizie care i-a schimbat viața lui Edi Iordănescu, în perioada în care cei doi erau colegi de cameră la Rapid. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a realizat un interviu-eveniment cu Anghel Iordănescu și Edi Iordănescu, iar actualul selecționer al României a făcut o dezvăluire uluitoare despre cum i-a salvat viața Florin Bratu.

Edi Iordănescu, la un pas de moarte! Cum l-a salvat Florin Bratu

Selecționerul Edi Iordănescu a dezvăluit cel mai dificil moment din viața, în care Florin Bratu a jucat un rol extrem de important.

ADVERTISEMENT

Iordănescu Jr. și Florin Bratu au fost colegi de cameră la Rapid, iar cei doi sunt uniți de un eveniment care se putea încheia tragic: „În vara lui 2000… Am fost la o noapte, poate mai puțin, de moarte. Eram în pregătirea de vară cu Rapid, la Poiana Brașov. Într-un joc amical, am luat o lovitură tare, cu talpa, într-o alunecare băgată pe un gazon ud, adversarul își prelungise mingea, a intrat cu talpa direct în rinichiul meu…

Seara am urinat sânge, Florin Bratu… stăteam cu el în cameră… s-a speriat și l-a chemat pe medicul Marian Dumitru… Mi-a făcut o injecție și m-a dus la Brașov, am făcut o investigație, după care ni s-a spus că trebuie să fiu dus la București…”, a dezvăluit Edi Iordănescu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cum a scăpat Edi Iordănescu din ghearele morții: „Am stat o lună jumătate în spital”

Edi Iordănescu a avut hemoragie internă, iar doctorul Marian Dumitru l-a dus de la Brașov la București, la Spitalul Militar, unde a primit un diagnostic teribil: „M-a dus Marian Dumitru cu mașina lui… cred că din 15 în 15 minute… eu stăteam întins pe bancheta din spate… mă întreba dacă sunt bine, ca să fie sigur că sunt conștient, aveam hemoragie internă, au fost momente foarte grele… Am ajuns la Spitalul Militar, mi-au făcut analizele, au zis că mai întâi să oprească hemoragia și apoi să-mi scoată rinichiul. Să-mi scoată rinichiul! La 22 de ani!”.

Cu toate astea, medicii au reușit să îi salveze rinichiul, o decizie care i-a schimbat definitiv viața: „Șansa mea a fost că, a doua zi, șeful secției de urologie, medicul general Bână… Dumnezeu să-l odihnească, a murit între timp… s-a întors de la un simpozion din străinătate și s-a uitat peste analizele mele… Și mi-a spus că va face toate eforturile să-mi salveze rinichiul”.

ADVERTISEMENT

Recuperarea nu a fost deloc una ușoară, iar Edi Iordănescu a dezvăluit detalii șocante despre clipele grele pe care le-a trăit: „Am stat o lună jumătate în spital, vreo trei săptămâni pe perfuzii, dormeam cu mâinile legate de pat, învelite în gheață, erau maro de la atâtea înțepături pentru perfuzii în continuu, un coșmar…”.

Edi Iordănescu, veșnic recunoscător lui Bratu și doctorilor Dumitru și Bână: „Am avut mare noroc”

Edi Iordănescu nu îi va uita niciodată pe doctorii Dumitru și Bână, care practic i-au salvat viața: „Dar am scăpat de operație, am scăpat de nenorocirea să-mi scoată rinichiul, care și-a revenit… Un an și ceva, însă, am trăit ca un copil mic, aveam voie să merg doar un anumit număr de pași pe zi, în primă fază n-aveam voie nici la toaletă să merg…

ADVERTISEMENT

Am mers cu sprijin o perioadă, după care, încet, încet am ajuns din nou întreg datorită acelui om și medic excepțional care a fost doctorul Bână, general în armata română, mai spun odată Dumnezeu să-l odihnească… Și fără doctorul Marian Dumitru, care m-a dus atunci, în plină noapte la București, eram istorie… am avut mare noroc cu el, să-i dea Dumnezeu sănătate…”, a mai spus selecționerul pentru site-ul nostru.

  • 2002 a fost anul în care Edi Iordănescu și Florin Bratu au fost coechipieri la Rapid

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România – Grecia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT