Sport

Soția unui „tricolor”, atac dur la selecționerul Edi Iordănescu: „Convocările sunt făcute cu ochii închiși”

Selecționerul Edi Iordănescu își începe mandatul cu ocazia amicalelor cu Grecia și Israel, care vor avea loc pe 25 și 29 martie, dar a primit, deja, primele critici, după ce a anunțat lotul pe care se va baza.
20.03.2022 | 01:26
Sotia unui tricolor atac dur la selectionerul Edi Iordanescu Convocarile sunt facute cu ochii inchisi
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României va juca două amicale, cu Grecia și Israel, pe 25 și 29 martie, iar Edi Iordănescu a anunțat sâmbătă lotul pe care se va baza la debutul în mandatul de selecționer. După câteva ore au venit primele critici vizavi de selecția făcută.

„Convocările sunt făcute cu ochii închiși”, susține soția lui Alexandru Băluță

Mijlocașul echipei maghiare Pușkaș Akademia, Alexandru Băluță, a făcut parte din lista preliminară a celor convocați pentru amicalele cu Grecia și Israel. Edi Iordănescu a anunțat „lista lărgită” pe 4 martie.

ADVERTISEMENT

După două săptămâni, însă, fostul jucător al Universității Craiova și Slaviei Praga a constat că nu mai este în vederile selecționerului. Lucru care a înfuriat-o teribil pe soția mijlocașului.

Aș putea spune multe dar mă abțin și de data asta! Visăm la rezultate frumoase de la ECHIPA NAȚIONALA A ROMÂNIEI dar convocările sunt făcute cu ochii închiși fără a se ține cont de rezultate, goluri, dorință, muncă, etc ! ( nu mă refer la toți )”, a fost reacția Dianei Băluță pe contul personal de facebook.

ADVERTISEMENT

Alexandru Băluță a fost titular în ziua în care a „dispărut” de pe lista lui Edi Iordănescu

Pușkaș Akademia, echipa la care este legitimat Alexandru Băluță, a avut sâmbătă meci în campionatul Ungariei. S-a deplasat pe terenul lui Zalaegerszeg, pentru partida din etapa a 25-a, iar scorul final a fost 0-0.

Mijlocașul român a fost titular, fiind înlocuit în minutul 64 cu Balazs Bakti. Băluță este jucător de bază la Pușkaș Akademia. În actualul sezon din prima ligă ungară el a jucat toate meciurile, marcând de patru ori. În plus, a bifat trei partide și în Cupa Ungariei, unde a înscris două goluri.

ADVERTISEMENT

Alexandru Băluță a debutat cu gol la naționala României

Alexandru Băluță și-a început cariera de profesionist în 2011, la Chindia Târgoviște, unde a jucat două sezoane. Ulterior, a ajuns la Viitorul Constanța, unde a stat un sezon.

Cerle mai bune evoluții le-a avut la Universitatea Craiova, între 2014 și 2018. În acea perioadă a bifat 141 de meciuri pentru echipa olteană în toate competițiile și a marcat de 28 de ori.

ADVERTISEMENT

Prima experiență în afara țării a avut-o în Cehia, între 2018 și 2020, mai întâi la Slavia Praga, după care la Slovan Liberec. Pe 31 iulie 2020 a semnat un contract pe 3 ani cu Pușkaș Akademia.

Băluță a jucat de 8 ori pentru naționala de seniori a României. Și-a făcut debutul pe 13 iunie 2017, când l-a înlocuit, în minutul 66 pe Bogdan Stancu în meciul câștigat de tricolori în fața naționalei statului Chile.

A fost un debut fericit pentru Băluță, deoarece a marcat singurul lui gol, de până acum, la națională. Mai mult, a adus victoria tricolorilor, prin reușita din minutul 83.

(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,01 este cota pentru „X la pauză” la meciul România – Grecia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT