Edi Iordănescu rupe tăcerea: “Tata nici nu mai voia să meargă la EURO!”

Oana Pascaru   
in Fotbal intern
16/08/2016, 08:34
Edi Iordănescu rupe tăcerea: “Tata nici nu mai voia să meargă la EURO!”

Edi Iordănescu, fostul antrenor de la Pandurii, a declarat că decizia lui de a nu mai pregăti echipa şi sezonul acesta îi aparţine:

“Sînt liber de contract, momentan. E o situaţie pe care mi-am asumat-o. Era o provocare să duc Pandurii în grupele Europa League, dar problemele financiare ne-au împiedicat, pe mine şi pe majoritatea jucătorilor, să continuăm un proiect solid. Am avut alte diverse discuţii, nu s-au concretizat, cînd voi găsi un proiect viabil, voi accepta”.

Mai mult, acesta a vorbit şi despre zvonurile care au apărut cu privire la oferta primită din partea oficialilor giurgiuveni de a pregăti trupa.

“Este un zvon cu Astra! Echipa a performat anul trecut, a ajuns la un nivel superior, cu un antrenor care a ajuns campion cu ei, nu cred că s-a pus problema ca acolo să se schimbe tehnicianul. Într-adevăr, sînt apreciat de oamenii care stau la baza proiectului echipei din Giurgiu, iar în viitor nu e nimic imposibil. Totuşi, pentru moment, nu se pune problema”, a spus Edi Iordănescu.

Fostul tehnician a făcut şi unele afirmaţii cu privire la cariera tatălui său, Anghel Iordănescu: “S-au făcut analize, mai mult ca niciodată, unele constructive, foarte puţine, altele critici au fost răutăcioase şi gratuite. El a avut nevoie, mental, să iasă din lumina reflectoarelor spre a se reîncărca pozitiv în sînul familiei.

Eu i-am recomandat să nu se mai întoarcă atunci cînd i s-a propus “naţionala”, în 2014, dar s-au făcut presiuni asupra lui să acceptă prima reprezentativă. A mai avut o cumpănă după ce-a calificat echipa la Euro, ar fi dorit să nu mai meargă la turneul final ca antrenor, ci doar ca oficial al FRF. Tata a considerat că era momentul unui selecţioner mai tînăr, cu mai multă energie şi entuziasm, însă, în cele din urmă, a acceptat să continue. Nu el a făcut presiuni să continue, din contra… i s-a cerut s-o facă”.

Ştirea MOMENTULUI

Florin Gardoş îi critică pe fanii Craiovei: “Dai totul şi ei te înjură”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×