Fotbal intern

Edi Iordănescu se teme de FC Argeș: „Lucrurile astea trebuie să ne dea de gândit”

28.02.2021 | 19:00
Edi Iordanescu se teme de FC Arges Lucrurile astea trebuie sa ne dea de gandit
ADVERTISEMENT

CFR Cluj va da piept cu FC Argeș în etapa a 25-a a Ligii 1, iar antrenorul Edi Iordănescu a declarat că este temător cu privire la amenințarea reprezentată de formația lui Prepeliță și Ianovschi.

Tehnicianul CFR-ului a declarat că are probleme de lot, fără a menționa pe ce jucători nu va putea conta, și a subliniat că formația sa vrea să confirme evoluția bună din succesul 1-0 cu Gaz Metan Mediaș.

ADVERTISEMENT

Iordănescu a criticat arbitrajele din Liga 1 și s-a declarat nemulțumit de starea gazonului arenei din Gruia, despre care susține că o dezavantajează clar pe echipa sa, obligată să construiască.

Edi Iordănescu se teme de FC Argeș: „Schimbările din conducere și de pe bancă au schimbat totul”

Tehnicianul care are misiunea de a aduce încă un titlu în Gruia, după ce Dan Petrescu a reușit să le câștige pe ultimele trei puse la bătaie în Liga 1, a afirmat că se teme de adversara de luni, 1 martie.

ADVERTISEMENT

„Precaut sunt mereu și încercăm să studiem adversarii, să îi înțelegem. În același timp, vrem să facem funcționale principiile noastre de joc și să depindem cât se pote de noi și de ceea ce facem noi. Dar suntem în gardă pentru că întâlnim echipa momentului. Asta nu doar pentru că traversează o formă sportivă foarte bună, dar este o echipă ce vine după 11 meciuri fără înfrângere, care n-a pierdut de la mijlocul lunii decembrie.

Cinci victorii și șase egaluri, iar dacă luăm în calcul doar anul 2021, au reușit să marcheze zece goluri și au primit doar patru. Sunt multe elemente bune în jocul lui FC Argeș. Cred că ei sunt într-o schimbare accelerată și pozitivă. Acest lucru are legătură directă cu schimbările din conducere și de pe banca tehnică. Odată cu venirea lui Jean Vlădoiu în conducere și a lui Ianovschi și Prepeliță pe banca tehnică, echipa e transformată semnificativ în bine.

ADVERTISEMENT

Agresivă, organizată, competitivă, eficientă. Lucrurile astea treubie să ne dea de gândit și trebuie să abordăm jocul cu încredere, elan, echilibru. Trebuie să adăugăm trei puncte în clasament la finalul jocului”, a spus Iordănescu despre adversarii de luni.

Vrea neapărat trei puncte din meciul cu FC Argeș: „Doar asta mă interesează”

Fost antrenor la Pandurii Târgu Jiu și Astra Giurgiu, Edi Iordănescu a declarat că nu este interesat de rezultatele adversarelor directe din lupta pentru titlu. El a subliniat că tot ce îl interesează este ca echipa sa să își continue evoluția bună din ultima etapă.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt decât fan al CFR-ului, nu mă interesează alte echipe. Sunt antrenorul CFR-ului și fanul numărul 1. Sunt cel mai aproape, sunt implicat zi de zi. Avem nevoie de puncte, trebuie să arătăm încredere, să confirmăm jocul bun de la Mediaș. Am reconstruit un moment bun pentru noi, după ce parcursul foarte bun pe care l-am avut a fost stricat de cele două probleme de la Botoșani, unde nu meritam să pierdem, și Voluntari, unde a fost viciere de rezultat.

Dar a venit jocul de la Mediaș, consistent, concludent, cu accentuate valențe ofensive. Trebuie să arătăm același tipar de joc. Trebuie să deblocăm jocul repede și să câștigăm. Asta mă interesează, nu ce fac celelalte echipe”, a punctat antrenorul CFR-ului.

Iordănescu a vorbit și despre problemele de lot pe care le întâmpină și a subliniat că, în opinia sa, soluțiile de pe banca de rezervă sunt la fel de importante precum fotbaliștii utilizați în primul 11.

„Sunt probleme de lot, ca de fiecare dată. Încercăm să gestionăm cât mai bine aceste momente și să apelăm cu inspirație la jucătorii valizi. Trebuie să aleg un prim 11 eficient și o bancă cu un rol clar în economia jocului. Fotbalul s-a schimbat odată cu această pandemie, ai o bancă mai lungă, ai voie să schimbi jumătate de echipă.

Cei care vin de pe margine trebuie să aducă lucruri bune, pozitive, eficiență. Trebuie să repare lucrurile mai puțin bune din meci. Banca este, din punctul meu de vedere, la fel de importantă precum cei care intră pe teren”, a mai spus antrenorul.

Cere atenție din partea arbitrilor și gazon mai bun: „Asta mă neliniștește”

Antrenorul echipei campioane nu a trecut, încă, peste greșelile de arbitraj din meciul remizat cu 0-0 pe teren propriu, în fața lui FC Voluntari. El a fost un car de nervi după acea partidă, când Marian Barbu nu a validat un gol reușit de clujeni.

„Nu mă las marcat de ce a fost la jocul cu Voluntari, deși m-au supărat greșelile. Au fost prea multe, prea clare și toate în defavoarea noastră. Am văzut că au fost probleme și la alte jocuri, dar trebuie să ne susținem arbitrii. Să îi înțelegem, să le acceptăm și greșelile. Dar trebuie să facă și ei un efort și să încerce să fie echilibrați.

Jocul cu Voluntari mi-a arătat că toate greșelile au fost mari, decisive și în aceeași direcție. Asta nu trebuie să se întâmple. În rest, chiar dacă nu ne convine, putem să închidem ochii și când se întâmplă vreo greșeală, fie ea și mai gravă. Sperăm să fie cât mai rare și, dacă se poate, manierele să fie cât mai echilibrate”, a spus Iordănescu.

Tehnicianul susține și că îmbunătățirea condițiilor meteo reprezintă un mare avantaj pentru formația sa, însă rămâne îngrijorat cu privire la starea gazonului din Gruia, care s-a prezentat în condiții rele în ultima vreme.

„Ne bucură îndreptarea stării vremii. Metodica noastră a fost afectată. Vrem, nu vrem, trebuie să ne adaptăm la  ce am avut, la ce am găsit. Este mai bine și pentru jucători să se antreneze în condiții mai blânde. Antrenamentele sunt asimilate altfel și reușim să continuăm munca începută.

Dacă e ceva care încă mă neliniștește este suprafața noastră de joc, care este în continuare cu probleme. Dar știu că cei implicați direct fac eforturi ca să o regleze. Dar deocamdată, este un dezavantaj important la jocurile de acasă”, a încheiat Iordănescu.

ADVERTISEMENT