Sport

Economie importantă în bugetul FRF! Suma „salvată” de Răzvan Burleanu prin instalarea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer

Federația Română de Fotbal a economisit peste o sută de mii de euro de la plecarea lui Mirel Rădoi și până la instalarea lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale.
25.01.2022 | 19:57
Economie importanta in bugetul FRF Suma salvata de Razvan Burleanu prin instalarea lui Edi Iordanescu in functia de selectioner
Federația Română de Fotbal a câștigat aproape un sfert de milion de euro de la plecarea lui Mirel Rădoi și până la instalarea lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Federația Română de Fotbal l-a numit pe Edi Iordănescu selecționerul naționalei României.

Cum a economisit FRF peste 100.000 de euro de la plecarea lui Mirel Rădoi până la instalarea lui Edi Iordănescu

FRF a amânat numirea unui nou selecționer aproape două luni, având în vedere că Mirel Rădoi a părăsit banca echipei naționale la finalul lunii noiembrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

La baza acestei amânări se află și rațiuni economice. Concret, Mirel Rădoi și staff-ul său primeau, în fiecare lună, peste 50.000 de euro net. Iar bugetul salarial al lui Edi Iordănescu și a colaboratorilor săi pe banca naționalei urmează să fie unul asemănător.

Astfel, în cele două luni în care România nu a avut selecționer, FRF a economisit peste 100.000 de euro, dacă luăm în calcul și impozitele. O mișcare inteligentă făcută de federali, având în vedere situația economică din fotbal, la nivel global, și a faptului că încasările din vânzarea de bilete au fost aspru avariate, din cauza pandemiei. În plus, din cauza ratării calificării la Campionatul Mondial din Qatar, Federația a pierdut o sumă impresionantă, de peste 12 milioane de euro, care va afecta serios bugetul pe următorii ani.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a putut aplica această strategie și datorită faptului că primele meciuri oficiale ale naționalei României vor avea loc abia în luna iunie, când vor debuta partidele din Liga Națiunilor.

Singurele acțiuni ale naționalei vor fi două partide amicale – cu Grecia și Israel – care vor avea loc în luna martie.

ADVERTISEMENT

Programul partidelor amicale pe care România le va disputa în luna martie:

  • 25 martie: România – Grecia
  • 29 martie: Israel – România

Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Naţiunilor:

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia-Herţegovina – România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia-Herţegovina (ora 21:45)

FRF a întâmpinat probleme la negocierile cu înlocuitorii lui Mirel Rădoi

Un alt motiv pentru care numirea noului selecționer a durat atât de mult a fost reprezentat de reticiența antrenorilor de a veni la „cârma” naționalei României.

ADVERTISEMENT

După plecarea lui Mirel Rădoi, FRF a luat legătura cu Gică Hagi, însă „Regele” a respins din start posibilitatea de a revenit pe postul de selecționer, având în vedere că este acționar la Farul Constanța.

Apoi, federalii au fost refuzați, pe rând, de Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. Cel din urmă nu a preluat naționala României din cauza clauzei de reziliere, în valoare de 400.000 de euro, din contractul cu CFR Cluj, pe care FRF nu a fost dispusă să o plătească.

Înainte de a bate palma cu Edi Iordănescu, Răzvan Burleanu a purtat îndelungi negocieri cu Ladislau Boloni. Însă, tehnicianul în vârstă de 68 de ani nu a fost de acord cu clauza pe care FRF dorea să o includă în contract, prin care acesta putea fi dat afară după meciurile din Liga Națiunilor.

  • 1 titlu de campion și 2 Supercupe ale României are Edi Iordănescu în palmares, ca antrenor
ADVERTISEMENT