Sport
notix pixel id

Edi Iordănescu, noul selecționer al României! Preia echipa națională la 43 de ani, la fel ca tatăl său, Anghel Iordănescu! Update exclusiv

Edi Iordănescu este noul selecționer al României după ce a fost validat în ședința Comitetului Executiv de marți, 25 ianuarie. Informația fusese prezentată în exclusivitate de FANATIK încă din 18 ianuarie
25.01.2022 | 16:55
Edi Iordanescu noul selectioner al Romaniei Preia echipa nationala la 43 de ani la fel ca tatal sau Anghel Iordanescu Update exclusiv
Edi Iordănescu este noul selecționer al naționalei României
ADVERTISEMENT
25-01-2022
14:57

Edi Iordănescu este noul selecționer al echipei naționale

În ședința Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc la Mogoșoaia, Edi Iordănescu a fost validat în funcția de selecționer al echipei naționale.

El îi preia pe „tricolori” la vârsta de 43 de ani, la fel cum a făcut-o și tatăl său în 1993. Atunci, numirea a fost de bun augur, „Generalul” reușind să califice naționala la Campionatul Mondial din SUA 1994, unde a ajuns până în sferturile de finală.

Edi Iordănescu a semnat un contract pe o perioadă de doi ani și jumătate, mai precis pentru următoarele două campanii oficiale: Liga Națiunilor și preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT
18-01-2022
22:20

Edi Iordănescu, noul selecționer al României! Actele au ajuns la avocați!

Edi Iordănescu are șanse foarte mari să devină noul selecționer al României! Tehnicianul s-a pus de acord cu președintele FRF Răzvan Burleanu asupra contractului, părțile urmând să parafeze înțelegerea după ce avocații vor întocmi actele. E foarte posibil ca anunțul oficial să vină în cursul zilei de joi, 20 ianuarie, înainte de reluarea Ligii 1, așa cum anunțase Răzvan Burleanu.

Edi Iordănescu va semna un contract pe doi ani, până în 2024, prelungirea termenilor înțelegerii depinzând de calificarea României la turneul final european.

Edi Iordănescu va deveni selecționer la 43 de ani, la fel ca tatăl său, Anghel Iordănescu, care a preluat prima reprezentativă la aceeași vârstă, în toamna lui 1993. Puiu Iordănescu s-a calificat atunci la Mondialul american din America, unde a înregistrat cu Generația de Aur cea mai mare performanță din istoria echipei naționale!

ADVERTISEMENT
18-01-2022
12:49

FANATIK a aflat detalii exclusive de la negocierile Răzvan Burleanu – Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a discutat cu președintele Răzvan Burleanu și cu Mihai Stoichiță condițiile pentru preluarea postului de selecționer. Din informațiile noastre, i s-a propus un contract pe o perioadă de doi ani, până în 2024, cu o renegociere în cazul calificării la turneul final european.

Tehnicianul ar fi de acord , dar există un punct asupra căruia părțile nu au ajuns încă la un numitor comun. Burleanu dorește ca obiectiv intermediar în contract Liga Națiunilor, unde să ne clasăm măcar pe locul 2, Iordănescu nu ar fi de acord cu această clauză.

România este în grupa de Liga Națiunilor cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru, cele 6 meciuri urmând să aibă loc în iunie și septembrie 2021.

Oamenii de la FRF susțin că Edi Iordănescu le-a transmis că va oferi un răspuns final în cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie.

Edi Iordănescu este favorit să devină noul selecţioner. Ladislau Boloni nu a dat niciun răspuns ofertei de la FRF, iar în ultima săptămână negocierile dintre cele două părţi au intrat în impas.

Edi Iordănescu îşi negociază postul de selecţioner al României!

Din informaţiile FANATIK, Edi Iordănescu este la sediul Federaţiei Române de Fotbal acolo unde îşi negociază în aceste momente postul de selecţioner cu preşedintele Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Dacă cele două părţi vor ajunge la un numitor comun, sunt şanse uriaşe ca Edi Iordănescu să fie alesul, asta în condiţiile în care numirea lui Ladislau Boloni părea o formalitate în urmă cu o săptămână.

Mihai Stoichiţă, anunţ despre negocieri: “Dacă rămâne în grupa a doua, Comisia Tehnică decide soarta selecționerului”

Preşedintele Comisiei Tehnice de la FRF, Mihai Stoichiţă, a recunoscut că după ezitările lui Boloni, Federaţia negociază în acelaşi timp şi cu Edi Iordănescu şi Adrian Mutu, obiectivul fiind calificarea la Euro 2024:

ADVERTISEMENT

“Au fost discuții cu Boloni, Adi Mutu și Edi Iordănescu. Fiecare a primit același gen de contract, în care sunt stipulate niște clauze. Nu se poate să nu există obiective. Federația nu vrea să păcălească un selecționer, vrem doar să câștigăm. Contractul este până după Campionatul European, în caz că te califici.

Liga Națiunilor este un obiectiv intermediar. Dacă antrenorul rămâne în grupa a doua, unde ne aflăm acum, Comisia Tehnică decide soarta selecționerului. Poți pierde un meci din ghinion, din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

„Aici este un obiectiv intermediar pe care selecționerul trebuie să-l realizeze”

O promovare în prima urnă valorică te-ar duce să joci cu echipe mari. Demiterea este când nu merge nimic și n-ai în contract clauze. Aici este un obiectiv intermediar pe care selecționerul trebuie să-l realizeze. Ce o să spuneți dacă retrogradăm în urna a treia?“, a spus cel poreclit “Lippi”, într-o intervenţie la Digisport.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate faptul că Răzvan Burleanu s-a reorientat spre Edi Iordănescu după ce Ladislau Boloni a început să tergiverseze negocierile pentru preluarea echipei naţionale.

ADVERTISEMENT

Oficialii FRF nu se aşteptau ca Boloni să nu mai răspundă la FRF

Preşedintele FRF a avut răbdare cu Boloni, mai ales că a înţeles şi faptul că tehnicianul a trecut prin momente grele, fiind marcat de dispariţia fostului său antrenor și coleg de la ASA Târgu Mureș, Janos Cako, care s-a stins la vârsta de 78 de ani.

ADVERTISEMENT

Însă, oficialii nu se aşteptau ca Boloni să nu mai răspundă apelurilor pentru a clarifica situaţia. Iar negocierile dintre Boloni şi FRF sunt tot mai departe de un numitor comun, tehnicianul motivând că nu poate veni la Bucureşti pentru a negocia din cauza ninsorilor abundente din partea de nord a ţării.

Edi Iordănescu, în pole position

Astfel, Edi Iordănescu este în pole position pentru preluarea naţionalei. Pe tapet rămâne şi varianta Adrian Mutu, primul nume vehiculat după plecarea lui Mirel Rădoi de la cârma naţionalei.

Normal, orice antrenor își dorește să fie prima opțiune când merge undeva. Acum, în situația asta, iar vorbesc ipotetic, dar dacă ar fi o discuție mi-ar fi plăcut să fiu prima opțiune, însă aș accepta o discuție” – Edi Iordănescu despre posibilitatea de a prelua naţionala

  • 43 de ani are Edi Iordănescu
  • 3 luni a stat Edi Iordănescu pe banca FCSB în acest sezon
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT