Sport

Edi Iordănescu, spionaj la Napoli! A văzut că adversarul de la Euro joacă exact ca Maurizio Sarri

Selecționerul Edi Iordănescu, 45 de ani, umblă prin Europa să adune cât mai multe informații despre ”tricolori” și adversari în vederea EURO 2024
22.02.2024 | 15:34
Edi Iordanescu spionaj la Napoli A vazut ca adversarul de la Euro joaca exact caMaurizioSarri
Selecționerul Edi Iordănescu, 45 de ani, umblă prin Europa să adune cât mai multe informații despre ”tricolori” și adversari în vederea EURO 2024 FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu continuă să-și facă temele pentru EURO 2024 în cele mai mici detalii. Selecționerul României își  monitorizează atent atât proprii jucători, cât și adversarii. După misiunea-fulger de săptămâna trecută, când a fost la Copenhaga – Manchester City 1-3, să-i vadă la lucru pe belgienii Kevin De Bruyne și Jeremy Doku, ambii de la City, și pe slovacul Denis Vavro, Iordănescu a mai trecut în revistă două meciuri tur din „optimile” UEFA Champions League.

Edi Iordănescu l-a spionat pe Francesco Calzona la Napoli – Barcelona

În această săptămână, selecționerul a fost prezent marți la Inter Milano – Atletico Madrid (1-0), pe ”Giuseppe Meazza”, iar miercuri a urmărit partida Napoli – Barcelona (1-1) din tribunele stadionului ”Armando Diego Maradona”.

ADVERTISEMENT

La Milano, Edi Iordănescu s-a interesat în primul rând despre situația portarul Horațiu Moldovan. Titularul naționalei în preliminariile EURO 2024 nu a apărat încă niciun minut după transferul la Atletico Madrid, unde este rezerva slovenului Jan Oblak.

Anumiți specialiști din fotbalul românesc cred că Edi Iordănescu va trebui să găsească altă soluție pentru poarta reprezentativei la turneul final din Germania, în condițiile în care Moldovan nu va avea minute.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cu o înaintea meciului Inter – Atletico, selecționerul a interacționat amical cu brigada românească de arbitri, condusă de Istvan Kovacs.

Edi Iordănescu a mers cu trenul de la Milano la Napoli, să-l ”citească” mai bine pe Francesco Calzona

A doua zi, selecționerul a călătorit cu trenul de la Milano la Napoli. Edi Iordănescu a stat cu ochii pe campioana Italiei și a luat notițe despre planul tehnico-tactic etalat de tehnicianul Francesco Calzona, nimeni altul decât selecționerul Slovaciei, adversara României din grupa de la EURO 2024. Antrenorul italian a preluat-o pe Napoli cu câteva zile înaintea partidei cu Barcelona, dar va pregăti în paralel și reprezentativa Slovaciei.

ADVERTISEMENT

Francesco Calzona (55 de ani) este adeptul sistemului 4-3-3, pe care l-a lucrat încă din perioada în care era secundul lui Maurizio Sarri la Empoli, în sezonul 2012-2013. Selecționerul României a monitorizat cu această ocazie și evoluția mijlocașului central slovac Stanislav Lobotka, care a fost integralist la Napoli.

Edi Iordănescu a fost foarte impresionat de atmosfera creată în tribune de fani. El a postat pe Instagram două filmulețe din mijlocul fanilor.

ADVERTISEMENT

Programul României la Euro 2024

Edi Iordănescu a calificat naționala României la EURO 2024 după o pauză de opt ani, după o campanie preliminară terminată surprinzător pe locul 1 în grupă, înaintea marii favorite Elveția. La tragerea la sorți pentru turneul final din Germania, ”tricolorii” au fost repartizați în grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului dintre Israel, Ucraina, Bosnia Herțegovina sau Islanda!

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)
ADVERTISEMENT