Sport

Oficial. Edi Iordănescu și-a definitivat staff-ul la echipa națională a României. Cum arată acesta. Update exclusiv

FANATIK a oferit ultimele detalii legate de staff-ul lui Edi Iordănescu la naționala României. Cristian Dragotă a fost primul nume confirmat, în timp ce Jerry Gane a semnat și el contractul de antrenor secund.
24.02.2022 | 16:29
Oficial Edi Iordanescu sia definitivat stafful la echipa nationala a Romaniei Cum arata acesta Update exclusiv
Edi Iordănescu debutează pe banca echipei naționale a României pe 25 martie într-un amical cu Grecia în Ghencea. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
24-02-2022
14:28

Staff-ul complet al echipei naționale în mandatul lui Edi Iordănescu

Selecționerul Edi Iordănescu a definitivat componența staff-ului tehnic, medical și de suport împreună cu care va pregăti naționala României. FRF.ro a prezentat întreaga echipă care îl va ajuta pe noul selecționer:

Antrenori secunzi: Ionel Gane, Florin Constantinovici

Antrenor portari: Leontin Toader

Analiști video: Alexandru Radu, Michelle Iannucci

Preparatori fizici: Cristian Dragotă, Miodrag Todorov

Medic: Claudiu Stamatescu

Staff medical: Toma Vasilescu, Ovidiu Blendea, Adrian Gherovăț, Vivian Negoiță, Dragoș Paraschiv, Alin Burileanu, Cristian Tănase

Team Manager: Cătălin Gheorghiu

Ofițer de presă: Gabriel Berceanu

Comunicare: George Ștucan (social media), Adrian Glodeanu (foto & video)

Ofițeri securitate: Sorin Cojocaru, Alexandru Nicilă

Kit Management: Cornel Mateiași, Cătălin Clincea

Bucătar: Andrei Voica

Șofer autocar: Laurențiu Zabuliche

21-02-2022
11:56

Jerry Gane este noul secund al lui Edi Iordănescu la echipa națională

Jerry Gane a acceptat oferta lui Edi Iordănescu de a face parte din staff-ul echipei naționale a României, ca antrenor secund. FANATIK a aflat că înțelegerea a fost parafată luni, 21 februarie, la orele prânzului.

Liber de contract încă din primăvara anului trecut, când s-a despărțit de Dinamo, pe care a pregătit-o ca principal, acesta a mai lucrat vreme de doi ani la prima reprezentativă, în mandatul lui Cosmin Contra.

 În staff-ul actualului selecționer se mai află Florin Constantinovici, antrenor secund, Leo Toader, responsabil cu pregătirea portarilor, Cristi Dragotă, preparator fizic, precum și doi analiști video, Michele Iannucci, respectiv Alexandru Radu. 

18-02-2022
18:35

Jerry Gane, la un pas să fie secundul lui Edi Iordănescu

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Jerry Gane, Vasile Maftei și Adrian Iencsi se află pe lista lui Edi Iordănescu pentru postul de antrenor secund la echipa națională. Site-ul nostru a aflat că fostul asistent al lui Cosmin Contra este gata să îl ajute și pe Edi la prima reprezentativă. Gane s-a întâlnit astăzi cu Burleanu și Iordănescu, iar cele două părți au bătut palma. Din informațiile noastre, actele au ajuns în mâinile avocaților, care le studiază și, dacă totul este în regulă, fostul atacant va semna contractul luni (21 februarie) sau marți (22 februarie), cel târziu.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Vasile Maftei și Jerry Gane sunt în pole-position pentru postul de antrenor secund al lui Edi Iordănescu la naționala României.

Până în acest moment, un lucru este sigur: preparatorul fizic al lui CFR Cluj, Cristian Dragotă, va lucra part-time și la echipa națională a României, iar FANATIK a aflat că Neluțu Varga și Dan Petrescu și-au dat deja acordul.

ADVERTISEMENT

Vasile Maftei, Jerry Gane și Adrian Iencsi, cele trei variante de antrenori secunzi ale lui Edi Iordănescu

FANATIK a aflat în exclusivitate că ultimul nume pe lista scurtă a lui Edi Iordănescu este fostul jucător și antrenor al Rapidului, Adrian Iencsi, liber de contract după despărțirea de Rapid în toamna lui 2020.

Federația Română de Fotbal s-a înțeles cu CFR Cluj în privința colaborării cu preparatorul fizic al campioanei României, Cristian Dragotă, care va rămâne și în Gruia și va veni doar la acțiunile echipei naționale.

ADVERTISEMENT

În plus, Edi Iordănescu va mai avea încă un preparator fizic din cadrul FRF. Din staff-ul noului selecționer, vor mai face parte Florin Constantinovici – antrenor secund, Leontin Toader – antrenor portari, Michelle Iannucci şi Alexandru Radu – analişti video.

Antrenorul secund, singurul semn de întrebare din staff-ul lui Edi Iordănescu

În privința antrenorului secund al lui Edi Iordănescu, lucrurile nu sunt încă stabilite, iar în acest moment există încă negocieri între Edi Iordănescu, federație și posibilii colaboratori.

ADVERTISEMENT

Pe lista candidaților au mai fost și Daniel Pancu și Mihai Pintlii, însă cele două variante nu mai sunt de actualitate.

Dacă Vasile Maftei este directorul tehnic al Centrului de Copii și Juniori de la Rapid, Jerry Gane și Adrian Iencsi au avantajul că sunt liberi de contract și pot semna oricând cu FRF.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu și staff-ul său tehnic debutează pe banca naționalei într-un amical cu Grecia

Edi Iordănescu și noul său staff debutează sub „tricolor” pe 25 martie într-un amical România – Grecia. Pentru Edi Iordănescu e cu atât mai important acest meci, cu cât se va disputa pe stadionul Ghencea, locul în care a crescut alături de tatăl său care juca atunci la Steaua.

Patru zile mai târziu, naționala României va juca un amical în deplasare cu Israel. Iordănescu Jr. debutează într-un meci oficial ca selecționer pe 4 iunie.

România va debuta în noua campanie de calificare în Liga Națiunilor într-un meci în deplasare cu selecționata Muntenegrului.

Edi Iordănescu a devenit selecționerul României la 43 de ani, exact aceeași vârstă pe care Anghel Iordănescu o avea când a preluat cârma echipei naționale la Campionatul Mondial din SUA.

  • 2 ani e perioada contractului lui Edi Iordănescu la naționala României
  • 25 martie e ziua în care va debuta selecționerul pe banca tricolorilor
  • 4 iunie e data primului meci oficial în Liga Națiunilor, în deplasare cu Muntenegru
ADVERTISEMENT