Sport

Edi Iordănescu, „trădat” la debut de căpitanul Vlad Chiricheș. Notele Fanatik după România – Grecia 0-1

România a fost învinsă de Grecia, 0-1, în partida amicală disputată pe stadionul „Steaua”. Acesta a fost meciul de debut pentru Edi Iordănescu, pe postul de selecționer al României.
25.03.2022 | 23:02
Edi Iordanescu tradat la debut de capitanul Vlad Chiriches Notele Fanatik dupa Romania  Grecia 01
Vlad Chiricheş in meciul amical de fotbal dintre Romania si Grecia, desfasurat pe Stadionul Steaua din Bucuresti, vineri 25 martie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România a fost învinsă de reprezentativa Greciei, scor 0-1, la meciul de debut pe banca naționalei pentru Edi Iordănescu. Unicul gol al partidei a fost marcat de Andreas Bouchalakis, în minutul 39.

Căpitanul Chiricheș, cel mai slab om din defensiva lui Edi Iordănescu. Notele Fanatik după România – Grecia 0-1

Florin Niță: 7 A dat siguranță în poarta României. În minutul 15, a intervenit salvator în fața lui Pelkas, reușind să-i „sufle” mingea in extremis. La golul marcat de Bouchalakis, nu a avut ce să facă.

ADVERTISEMENT

Andrei Rațiu: 6 A avut o prestație solidă în defensivă, implicându-se inclusiv pe faza ofensivă. În minutul 20, a avut o pătrundere spectaculoasă în careul advers, însa șutul, care s-a dus în afara terenului, a lăsat de dorit.

Vlad Chiricheș: 5 A avut câteva momente de nesiguranță în defensivă. În minutul 28, a deviat greșit la Pelkas o minge trimisă în careul României. Ulterior, extrema grecilor a trimis balonul puțin peste poarta „tricolorilor”. Totodată, în minutul 7, căpitanul României a trimis mingea, cu capul, puțin pe lângă poarta grecilor, în urma unui corner.

ADVERTISEMENT

Adrian Rus: 6 Nu a reușit să intercepteze mingea centrată de Rota la golul lui Bouchalakis, din minutul 39. În același timp, s-a făcut remarcat pe faza ofensivă. În minutul 70, a trimis mingea, cu capul, în bara porții adverse. Două minute mai târziu, a mai avut o lovitură de cap periculoasă, însă mingea a trecut puțin pe lângă plasa grecilor.

Mario Camora: 6 Extrem de ofensiv. A trimis mai multe centrări periculoase în careul grecilor, implicându-se activ în atacurile „tricolorilor”. De cealaltă parte, în minutul 39, nu l-a blocat pe Rota la centrarea în urma căreia Bouchalakis a deschis scorul.

ADVERTISEMENT

George Pușcaș, cel mai slab „tricolor” în amicalul cu Grecia

Mihai Bordeianu: 5 În minutul 43, a trimis o pasă greșită în apropierea careului advers, care a pus oaspeții pe contraatac.

Răzvan Marin: 6 A trimis mai multe centrări bune, însă, per total, evoluția sa a fost ștearsă.

ADVERTISEMENT

Alex Cicâldău: 5 A început meciul destul de timorat. În minutul 4, a pierdut ușor mingea în apropierea careului României, iar grecii au fost cât pe ce să profite decisiv de această eroare.

Alex Mitriță: 6 Și-a făcut simțită prezența în ofensiva României. În minutul 5, a obținut un corner, după ce a presat un fundaș advers. Totodată, în minutul 16, a trimis un șut puternic, însă mingea s-a dus paralel cu poarta grecilor.

Alex Maxim: 5 A avut mai multe recuperări periculoase, însă nu s-a evidențiat pe faza ofensivă.

George Pușcaș: 4 A fost inexistent în atacul României.

Octavian Popescu, fără trac la debutul în echipa națională

Au mai intrat:

Florin Tănase: 7 Introdus în minutul 62, în locul lui George Pușcaș, a combinat bine în atac cu colegul său de la FCSB, Octavian Popescu.

Octavian Popescu: 7 Introdus în minutul 62, în locul lui Alex Mitriță, a avut o pătrundere periculoasă în careul grecilor, în minutul 71. A fost un constant pericol pentru defensiva grecilor și a evoluat fără inhibiții, deși se afla la debutul în echipa națională.

Andrei Ivan: 7 Introdus în minutul 62, în locul lui Alex Maxim, s-a implicat foarte mult în jocul ofensiv al „tricolorilor”. În minutul 67, a trimis un șut puternic din unghi, însă mingea s-a dus mult peste poartă.

Alin Toșca: A fost introdus în minutul 74, în locul lui Mario Camora, însă nu a avut suficient timp pentru a se evidenția.

Valentin Mihăilă: A fost introdus în minutul 74, în locul lui Mihai Bordeianu, însă nu a avut suficient timp pentru a se evidenția.

Radu Drăgușin: A fost introdus în minutul 88, în locul lui Adrian Rus, însă nu a avut suficient timp pentru a se evidenția.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,45 este cota pentru ”2 solist” la meciul Israel – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT