Fotbal international

Edinson Cavani a schimbat destinul unui om! Gestul incredibil făcut de atacantul lui Manchester United

17.02.2021 | 09:50
Edinson Cavani a schimbat destinul unui om Gestul incredibil facut de atacantul lui Manchester United
ADVERTISEMENT

Edinson Cavani salvează vieți! Atacantul uruguayan de 34 de ani a făcut un gest incredibil și a schimbat definitiv destinul unui om care părea că nu mai are nicio șansă.

Edinson Cavani tocmai a împlinit 34 de ani pe 14 februarie și are șase goluri marcate în 17 meciuri pentru noua sa echipă, Manchester United.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că Edinson Cavani are o carieră incredibilă este și o persoană cu suflet mare, care a ajutat de multe ori oameni aflați la ananghie, ba chiar i-a schimbat viața definitiv unui om atunci când juca la Napoli.

Edinson Cavani a luat un om de pe stradă și i-a oferit o nouă șansă

Pe vremea când juca la Napoli, Edinson Cavani i-a schimbat definitiv viața unui om al străzii, după ce i-a oferit un acoperiș asupra capului și o slujbă: „L-a luat pe un anume Max sub aripa sa. Era un tânăr din Ghana care stătea des în fața unui supermarket și făcea bani ajutând oamenii să își care cumpărăturile”, povestește Fabrizio Vitale, reporter la Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Această poveste emoționantă este relatată de reporterul italian în cartea lui Romain Molina despre uruguayanul Edinson Cavani: „Au început să se cunoască și chiar au devenit atât de apropiați, încât Cavani a decis să îl angajeze.”, mai explică Fabrizio Vitale.

Toate acestea nu îl fac pe Cavani un și mai mare fotbalist, însă spune multe despre ce fel de om este, ceea ce poate uneori e chiar mai important. Astfel, fotbalistul lui Napoli l-a invitat pe Max la el acasă să mănânce, moment în care i-a făcut propunerea: „S-au împrietenit. Au stat împreuna la masă, iar Cavani i-a oferit un contact de muncă drept majordom”.

ADVERTISEMENT

Edinson Cavani e un fotbalist mai mult decât atipic

Edinson Cavani e un fotbalist atipic și activitățile sale o demonstrează din plin. După ce în 2013 s-a transferat la Paris Saint-Germain, fotbalistul a îmbrățișat stilul de viață parizian și a arătat o altă latură a sa.

Fotbalistul a descoperit baletul ca loc de refugiu și s-a luptat cu stereotipurile, după ce s-a despărțit de Paris Saint-Germain. Astfel, în luna septembrie, Edinson Cavani a fost imaginea unei campanii care promovează lupta împotriva stigmatizării machistă a baletului ca îndeletnicire nepotrivită pentru băieți, alături de Baletul Național al Uruguay-ului: „Fotbalul și dansul seamănă mai mult decât își imaginează lumea. Ambele încep prin a fi un divertisment, un joc, dar pe termen lung se pot transforma într-o meserie, într-o carieră.

ADVERTISEMENT

Pentru ambele, trebuie să fii profesionist 100%, să te antrenezi, să mănânci bine, să te odihnești și, de asemenea, să asculți de cei care au mai multă experiență decât tine”, spunea fotbalistul uruguayn în clipul de prezentare al campaniei.

Edinson Cavani alaturi de Baletul National al Uruguayului
Edinson Cavani alaturi de Baletul National al Uruguayului

Pentru Edinson Cavani, dansul și poezia merg mână în mână pentru că ambele au aceeași menire în viziunea uruguayanului, aceea de a îndeplini visurile oamenilor: „Dansul și fotbalul îți cer concentrare maximă, pentru că la final diferența o fac detaliile. În dans, la fel ca în fotbal, se pot îndeplini visurile. Cel mai frumos lucru pentru un băiat sau o fetiță este un vis îndeplinit. Iar noi, adulții, trebuie să-i sprijinim. Cred că băieții și fetițele trebuie să fie liberi să-și caute fericire în ceea ce-i pasionează”.

ADVERTISEMENT