Sport

Edinson Cavani a doborât un record incredibil în finala Europa League. Reacția lui Solskjaer

Edinson Cavani a marcat pentru Manchester United în finala Europa League și a reușit să doboare un record incredibil, devansându-i pe legendarii Teddy Sheringham și Bobby Charlton.
27.05.2021 | 00:25
Edinson Cavani a doborat un record incredibil in finala Europa League Reactia lui Solskjaer
ADVERTISEMENT

Golul înscris de Edinson Cavani în finala Europa League a reaprins speranțele echipei sale și l-a ajutat să doboare un record uluitor. Mai precis, starul uruguayan a devenit oficial cel mai vârstnic marcator al lui Manchester United din istoria finalelor de cupe europene.

S-a întâmplat chiar în minutul 55 al partidei de pe „Gdansk Stadium”, când Villareal era deja în avantaj și părea să dețină controlul. Mingea reluată din voleu de Rashford a fost atinsă de McTominay și a ajuns la vârful de atac al „diavolilor”, care nu a ezitat să o împingă în plasă.

ADVERTISEMENT

În ciuda protestelor, VAR-ul a validat reușita, cea de-a șasea din ultimele patru meciuri pentru Cavani, iar scorul a devenit egal, 1-1. La o asemenea performanță, nici măcar propriul antrenor nu a mai știut cum să reacționeze.

Edinson Cavani a doborât un record uluitor chiar în finala Europa League

La cei 34 de ani ai săi, fostul atacant al lui PSG a devenit cel mai vârstnic marcator al lui Manchester United din istoria finalelor de cupe europene, devansându-i în acest top pe legendarii Teddy Sheringham (33 de ani și 54 de zile) și Bobby Charlton (30 de ani și 231 de zile).

ADVERTISEMENT

Impresionat de performanța uruguaianului, Ole Gunnar Solskjaer a reacționat printr-un gest fabulos, surprins de camerele de filmat și devenit viral pe rețelele de socializare. Îl puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Nu a fost, însă, singurul moment controversat care l-a avut în prim-plan pe tehnicianul norvegian. La câteva minute după golul lui Gerard Moreno, acesta și-a ieșit din minți și i-a reproșat aceluiași Cavani poziția din teren. În plus, replica atacantului nu s-a lăsat nici ea prea multă vreme așteptată.

ADVERTISEMENT

Motivul incredibil pentru care Villarreal riscă să fie amendată

În altă ordine de idei, Villarreal ar putea primi o amendă usturătoare, după ce a întârziat startul celei de-a doua reprize. Mai exact, entuziasmat de jocul elevilor săi, care conduceau cu 1-0, Unay Emery a depășit timpul alocat pauzei.

Nu este, însă, prima sancțiune de acest gen pe care o primesc spaniolii în actualul sezon. S-a întâmplat și la începutul meciului din sferturile Europa League, împotriva croaților de la Dinamo Zagreb, când jucătorii și-au făcut apariția cu întârziere pe gazon.

ADVERTISEMENT

De altfel, tehnicianul spaniol este un adevărat specialist al acestei competiții. A reușit să cucerească nu o dată, ci de trei ori Europa League cu aceeași echipă: FC Sevilla, trei ani la rând: 2014, 2015, 2016.

Doar Giovanni se mai poate lăuda cu o asemenea performanță în cea de-a doua competiție europeană intercluburi: de două ori cu Juventus, 1977 și 1993, și o dată cu Internazionale Milano: 1991.

ADVERTISEMENT