News

Ediție aniversară la TVR 2! „La mulți ani, Alexandru Arșinel”

03.06.2019 | 20:07
Editie aniversara la TVR 2 La multi ani Alexandru Arsinel

Ediție aniversară la TVR 2, televiziune ce programează, marți, 4 iunie, un show de zile mari în care maestrul comediei, Alexandru Arșinel va fi sărbătorit cu fast pe durata întregii zile. Actorul împlinește 80 de ani și televiziunea națională își prezintă astfel respectul pentru unul dintre oamenii care au ținut aprinsă flacăra speranței în vremuri tulburi. La ceas aniversar, TVR 2 dedică emisiuni speciale artistului apreciat de generații de români.

Ediție aniversară la TVR 2!

De-a lungul zilei, colegii şi prietenii îi vor face urări, în scurte intervenţii filmate. Printre cei care spun „La multi ani, Maestre!” se numără Gabriel Dorobanţu, Monica Anghel, Marian Drăgulescu, Luminiţa Anghel, Nico, Marian Râlea şi Corina Chiriac. Nu se termină aici surprizele pentru că de la ora 15.00, Paul Surgiu Fuego vine în emisiunea „oanApp” pentru a discuta despre omul care a reuşit să-l impresioneze până la lacrimi într-o ediţie „Drag de România mea”. Atunci, Alexandru Arşinel a recitat inconfundabil, alături de gazdă, poezia „Rugă pentru părinţi”, de Adrian Păunescu, cu gândul la părinţii şi prietenii dispăruţi.

De la ora 18.00, „Vara Amintirilor”, într-o ediţie specială „La mulţi ani, dle Arşinel!”, a pregătit din Arhiva TVR momente de umor şi divertisment cu îndrăgitul actor, în care îl vom urmări singur sau alături de parteneri cunoscuţi: Stela Popescu, Paula Rădulescu, Radu Gheorghe, Corina Chiriac etc. Într-o ediţie specială „Destine ca-n filme”, „Alexandru Arşinel – La mulţi ani, Maestre!”, de la ora 22.00, Iuliana Marciuc a pregătit subiecte în exclusivitate, întâmplări cu marele actor alături de prietenii şi colegii cărora le-a influenţat destinul.
Ediție aniversară la TVR 2! Arsinel
Alexandru Arșinel va fi sărbătorit la TVR 2. Ediție aniversară la TVR 2! Arsinel

Alexandru Arșinel, o viață pe scenă

Există și un cadou-surpriză. Printre cei care vor vorbi despre Alexandru Arşinel se numără contabila-şefă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, vecinul de la casa din Sinaia, prietenii Marius Ţeicu, Dinu Sărarul, dar şi colegii săi: Adrian Enache, Nae Alexandru, Valentina Fătu, Vasile Muraru, Sanda Ladoşi etc. La toate acestea se adaugă și o mărturisire aparte – Valentina Fătu, actriţă a teatrului Constantin Tănase, a recunoscut că Arșinel i-a schimbat, pur și simplu, destinul vieții.
Alexandru Arşinel se numără printre artiştii Generaţiei de Aur. În aproape 60 de ani de carieră, a fost protagonist în sute de spectacole de teatru, de divertisment și musicaluri și a lansat o serie de albume muzicale, pe scenele din țară și străinătate. Extrem de popular, cu energie, talent, sensibilitate şi respect pentru public, actorul jucat în numeroase producții cinematografice și seriale TV şi a fost timp de 19 ani director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.