Fanatik Show

Cum l-a convins Ahmetov pe Lucescu să rămînă la Şahtar

Mircea Lucescu despre:...
12.11.2014 | 18:46
Cum la convins Ahmetov pe Lucescu sa ramina la Sahtar

Mircea Lucescu despre:

* vizita la echipa naţională

Loading the player…

“Bicfalvi este cel mai bun jucător al lui Volyn. Şi va deveni căpitanul echipei. Este foarte, foarte bun! La fel şi Matei. Şahtar i-a bătut cu 6-2, dar mi-a plăcut atiutudinea lui. I-am spus lui Iordănescu să se uite şi la Bicfalvi pentru că a plecat de ceva timp din România şi este alt fotbalist. I-am vizitat pe băieţi şi au fost foarte respectuoşi. Sînt conştienţi că partida cu Irlanda de Nord este foarte importantă. Nu sîntem favoriţi cu Irlanda de Nord. Mă repet, mi-aş fi dorit să fiu pe bancă la acest meci. Nu aş fi luat nici un ban. Nici dacă aş fi rămas şi după această partidă”

* Simona Halep

“Ca profesionist, Halep a greşit că nu i-a cedat meciul lui Ana Ivanovici. Dar ca sportiv, nu! Ar fi cîştigat fără probleme finala Turneului Campioanelor”

* prezenţa la partida Rapid-Ceahlăul

UPDATE 19:00 “Nici nu ştiam cine joacă. Mi-a spus cineva că e un meci din campionat şi cum eram în zonă am mers pe Giuleşti. Îmi era dor să văd cum mai arată Giuleştiul. Am vorbit cu Dinu şi se gîndeşte să vină la club. Nu am destui bani pentru a ţine o echipă ca Rapid. Sînt atîţia oameni cu bani în România care se ascund şi ar putea investi în fotbal. Eu sînt antrenor, nu conducător! Nu se pune problema să investesc la Rapid. Dacă aş fi cu 20 de ani mai tînăr m-ar interesa să mă implic într-un proiect, să o iau de la zero. Să revin în România? Păi trebuie să găsesc pe cineva cu care să mă lupt! Să mă lupt cu Steaua? Păi dacă mă duc acolo?”

* situaţia de la Şahtar

UPDATE 18:45 “Este greu să lucrezi cu brazilienii. Pentru a comunica mai bine cu ei am învăţat portugheza. Este foarte greu să rezişti acum. Din fericire, pînă acum, nu am avut situaţii limită. Nu sîntem păziţi şi nici frică nu există în sînul nostru. În vară, un impresar a vrut să-mi ia jucătorii brazilieni, în special pe Teixeira şi pe Douglas. Dorea să-i ia liberi de la Şahtar. M-am dus la 2 noaptea peste el şi pînă la urmă fiecare jucător a revenit la echipă. Sînt şanse să rămîn la Doneţk, depinde de situaţia politică. Dacă ar fi ca acum, nu ştiu! Mi-aş dori să rămîn, mă simt bine, dar depinde de multe”

* Steaua 86 vs. Dinamo 89

Loading the player…

UPDATE 18:30 “Putem spune că Steaua a fost mai bună pentru că a cîştigat Cupa Campionilor, iar Dinamo nu. Dar dacă mai aveam un an la dispoziţie cîştigam Cupa Campionilor cu Dinamo. Sacchi spunea că Dinamo merită să cîştige Cupa Campionilor. M-am zbătut ca jucătorii să nu plece atunci, să-i mai ţinem un an, doi. A fost un interes ca Dinamo să fie distrus atunci. M-am trezit fără 12 jucători. Doi generali au fost detaşaţi în clubul Dinamo, iar aceştia s-au ocupat să vîndă jucătorii. Îmi aduc aminte că generalii s-au bătut la Bari ca să-l vîndă pe Răducioiu. Atunci am realizat că nu mai am ce face. Pe un singur jucător am vrut să-l iau în Italia, pe Lupu. Dar Ianul i-a zis că-i taie mîna dacă pleacă. Povestea din Grecia i-a fost înscenată lui Lupu pentru că grecii nu mai doreau să plătească două sau trei milioane de dolari lui Dinamo. Am fi cîştigat campionatul la pas mulţi ani dacă acel nucleu ar fi fost păstrat. Dar s-a dorit distrugerea lui Dinamo. Împotriva lui Steaua nu erau presiuni. A fost o ură incredibilă pe Dinamo atunci. La Bacău ne-au dat foc la autocar, pe mine m-au îmbrîncit la Sibiu, nu m-au lăsat să intru la vestiare”

* salariile de dinainte de Revoluţie

Loading the player…

UPDATE 18:15 “Mi-am luat un Fiat 850 la 27 de ani. Era foarte greu să-ţi cumperi ceva atunci. Eram plătiţi pe patru ore, prime nu aveam. Am cîştigat campionatul şi cupa şi am primit 2.000 de lei. Dar nu-ţi puteai lua casă şi maşină dintr-un salariu. Mi-au dat 4.500 de lei salariu la Corvinul că să vin la ei. Mi-au dat un post la combinat, de tinichigiu.  În perioada în care am antrenat în Italia am cîştigat 200.000 de dolari. Atît! M-a ajutat foarte tare Nicuşor Ceauşescu în perioada respectivă. I-am spus că vreau să mă duc într-un centru muncitoresc pentru că acolo găsesc condiţii de a-mi practica meseria. Au vrut să-mi ia jucătorii de la Corvinul şi atunci am apelat la Nicuşor Ceauşescu. Hagi a intrat într-un conflict de joc cu Balaci, şi atunci i-am spus lui Nicuşor că Hagi ar trebui să meargă la Sportul. Şi Balaci ar fi trebuit să ajungă la Sportul”

* momentul în care a fost numit selecţioner

UPDATE 18:00 “Cînd am preluat echipa naţională toată Federaţia s-a dezintegrat. M-a sunat Ioan Alexandrescu şi mi-a spus să vin la Bucureşti că voi fi noul selecţioner. Atunci nu mă mai putea baza pe jucătorii de la Steaua şi Dinamo şi mi-am făcut o echipă naţională fără ei. Aşa că m-am bazat pe jucătorii provinciali. Datorită acestui fapt am făcut acele selecţii naţionale. Mulţi jucători nu mai aveau voie să iasă din ţară. Tudorel Stoica nu dorea să vină la echipa naţională. Pur şi simplu nu dorea! Poate nici eu nu mi-am dorit să-l conving să-l fac să se răzgîndească. Nici Cămătaru nu a vrut la început. Dar, uşor, uşor, Dinamo a înţeles şi a început să ne ajute. În perioada respectivă am fost chemat de foarte multe ori să vin să preiau Steaua. Dar nu am vrut! Îmi doream să rămîn la Hunedoara şi să văd dacă pot construi o echipă

* partidele cu Irlanda de Nord

UPDATE 17:45Dacă aş fi putut să stau pe bancă împotriva Irlandei de Nord, exista riscul să nu mă mai întorc. Poate prezenţa mea ar fi putut stimula lucrurile. Dar Iordănescu ştie ce să le spună băieţilor. Cînd mă uitam azi la ei mi-am adus aminte de meciul de la Cardiff. Dacă ne-am califica se poate declanşa un alt drum al echipei naţionale. Generaţia de Aur s-a născut odată cu meciul de la Cardiff. Nu cîştigam, nu mai exista nimic. O calificare ar reprezenta, probabil, formarea unei noi generaţii. Nu pot uita meciul din urmă cu mai mulţi ani. Am trăit acelaşi lucru şi acum. La Bate am marcat şapte goluri, apoi cu Metalurg nu a intrat mingea în poartă deşi am avut zece ocazii clare de gol. Nu am avut curaj să-l folosesc pe Belodedici. Era tînăr şi am preferat jucători cu experienţă. Apoi, el a crescut la Steaua. Am avut multe nopţi nedormite, gîndindu-mă că aş fi putut face lucrurile mai bine. Poate Piţurcă ar fi putut intra mai devreme pe teren. Golul primit a fost o mare greşeală

* motivele pentru care nu a ajuns la echipa naţională

UPDATE 17:35  “Era greu de presupus că voi putea prelua echipa naţională. În 2012, preşedintele lui Şahtar a refuzat să mă lase să conduc naţionala Ucrainei la campionatul european. Mi-aş fi dorit foarte mult să fiu pe bancă la partida cu Irlanda de Nord. Nu pot uita partida din urmă cu 30 de ani. Repriza secundă am urmărit-o în picioare, cu un pas în teren. Eram disperat! Nu pot uita că arbitrul ne-a dat penalty şi apoi a revenit. Burleanu a venit la Kiev şi a discutat cu preşedintele. Toată lumea ar fi vrut ca eu să revin, dar eu am fost mereu cu sufletul alături de echipa naţională. Dar totul s-a terminat, nu mai are rost să discutăm. Acum există un selecţioner, am fost prezent în cantonamentul lor. Am respectat dorinţa lui Ahmetov de a-mi respecta contractul. Am vorbit la telefon cu el şi mi-a spus să ţin cont de situaţia în care se află Şahtar”

FANATIK SHOW îşi va consuma în această seară încă o ediţie de colecţie, marcă înregistrată. Astfel, începînd cu ora 17:30, timp de două ore, în direct pe Look TV, Horia Ivanovici îl va avea invitat în studio pe legendarul antrenor român, Mircea Lucescu, care va vorbi, în premieră, despre oferta primită de a antrena echipa naţională, cît mai stă la Şahtar, cînd revine în fotbalul românesc şi va da verdictele cu privire la situaţia critică de la Rapid şi Dinamo.

La ediţia de colecţie FANATIK SHOW vor mai participa ziariştii Daniel Nanu şi George Stanca.

Nu rata o super ediţie a FANATIK SHOW, astăzi, de la ora 17:30, doar pe LOOK TV şi LOOK TV HD! 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!