Sport

Editorial Cornel Dinu. Big sheet la Dinamo: Red Voicu & White Nicolescu driving the special-purpose vehicle prin crowd-fundingul fanilor

Cornel Dinu critică dur conducerea lui Dinamo, pe Eugen Voicu și Andrei Nicolescu pentru că-i amăgesc pe suporteri cu strategii care nu au adus banii promiși la echipă până acum.
11.07.2023 | 11:53
Editorial Cornel Dinu Big sheet la Dinamo Red Voicu  White Nicolescu driving the specialpurpose vehicle prin crowdfundingul fanilor
Editorial Cornel Dinu. Big sheet la Dinamo: Red Voicu & White Nicolescu driving the special-purpose vehicle prin crowd-fundingul fanilor. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De câteva luni Dinamo a fost preluată, la nivel de conducere, nicidecum la nivel financiar, de firma Red & White, condusă de numiții Voicu Eugen și Nicolescu Andrei. Care-i tot amăgesc, îi amețesc pe suporteri cu tot felul de strategii cooperatiste cu eficiență zero până acum. „O să…” a devenit sloganul lor, care amintește dureros de „la próxima semana” a escrocului Cortacero. Multe vorbe la modă, rezultate puține.

Editorial Cornel Dinu. Big sheet la Dinamo: Red Voicu & White Nicolescu driving the special-purpose vehicle prin crowd-fundingul fanilor

Se aude destul de des de câțiva ani că, prin felul în care se chinuie să existe, Dinamo pare blestemată. „Falș”, cum ar fi spus „tovarășul” ucis în Târgoviștea mea natală. Totul provine din modul în care a fost și este „condusă” (ghilimele sunt obligatorii, prietenii știu de ce…) – și de cine! – această echipă de (fostă) glorie a fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Deci nicio legătură cu ceea ce clevetesc bătrânii despre felul în care a fost înființat Dinamo, din așa-zisa fuziune împotriva naturii dintre echipa evreilor, Ciocanul și cea a legionarilor, Unirea Tricolor, care, în realitate, nu s-a făcut niciodată, dar asta e altă poveste…

Sau felul în care a fost construit stadionul, peste grădinile zarzavagiilor bulgari din Groapa Floreasca, cu mână de lucru gratuită, încătușată și sacrificii ale pușcăriașilor. Era toată țara victimă a Cominternismului impus cu tancurile de tavarișci bolșeviski soviețski după Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Red&White, o societate cu buget pentru o zi la bâlci, dar fără vată de zahăr

Dar să revenim la actualitatea de la Dinamo. Perioadele Negoiță Fermoar La Buzunar, Cortacero La Próxima Semana și Șerdean Salvatorul Iuda Fără De Arginți au fost comentate și răscomentate, să le dăm negurei istoriei dinamoviste, dar să nu le dăm uitării.

De câteva luni, aparent din senin, prin reluarea unor racile financiare neaoșe de pe la mijlocul anilor ’90, s-a așezat, tare dubios, ca cap, fără virgulă, ca conducător, fără virgulă, o societate cu buget pentru o zi la bâlci, dar fără vată de zahăr. Red & White. Condusă, cum spuneam mai sus, de numiții Voicu Eugen și Nicolescu Andrei.

ADVERTISEMENT

Cei doi au lansat tot felul de baliverne financiare pentru, chipurile, salvarea lui Dinamo. Cu banii altora, evident, păi ei de unde să aibă? „O să…” a devenit sloganul conducerii care mai potrivit s-ar numi „Roșu și Negru”, dar s-ar răsuci în mormânt Stendhal… La început a fost și familia Iacob, seniorul Dorin și juniorul Vlad, ușuită de cei doi după ce s-au văzut pe „câini mari”.

Editorial Cornel Dinu. Finanțistul Voicu de Funès și combinatorul Nicolescu Asesoft încearcă să epateze cu tot felul de bazaconii

„Finanțistul”, se zice, Voicu, cu alură de Louis de Funès cu mustață, a fost oarecum sincer, declarând că nu se pricepe la fotbal. Rămâne, deci, explicația că s-a așezat cu parcimonie să scape de „sărăcie” în fruntea bucatelor de la cantina săracilor unde se hrănește Dinamo din iubirea suporterilor. Nu se pricepe la fotbal, dar vrea să câștige din fotbal. Pe banii altora. Parcă am mai văzut „filmul” ăsta prost…

ADVERTISEMENT

Același interes îl are și fostul avocat al lui Sebastian Ghiță Asesoft, combinatorul maestru al combinațiilor Nicolescu. Care și-a băgat coada și pe la Rapid, unde n-a apucat să facă purici că a fost „invitat” rapid de „glasul roților de tren” să se ușchească să-i fraierească pe alții.

La Dinamo încearcă să epateze cu tot felul de bazaconii pentru impresionarea sutelor de mii de suflete care iubesc sincer echipa și îi vor revenirea în bine. Chipurile de strategie financiară de rupt gura târgului, că în românește îi e rușine să mai vorbească, ce să mai vorbim de explicații: crowd-funding, know-how (deja arhipronunțat pe la noi), special-purpose vehicle, special-purpose entity, seedblink, reziliență, predictibilitate…

Le-a înșirat pe toate ca pe virgule, cum ne e dat să asistăm la intoxicarea bietei „limbi a vechilor cazanii”. Toate susținând că ar face parte dintr-o nouă guvernare „cooperatistă”. Păi nu ne-au ajuns de ne-au curs râuri de lacrimi amare „ceapeurile” și „iaseurile” care au desființat sfințenia proprietății private prin bolșevizare?!

Unde s-a mai pomenit să ceri suporterilor peste 1.000 de euro pentru Dinamo, bani care intră la… Red&White?! Și care, chipurile, se vor transforma în acțiuni… Oprind și 4% comision pentru societatea lor! Nu le dau suporterilor nimic în schimb în afara de promisiuni „O să…”, iar perspectiva de a avea o echipă românească înscrisă la bursă, în chinurile financiare prin care trec, e ca vorba populară cu care s-a ars Ceaușescu: „Când o face plopul pere și răchita micșunele!”.

Editorial Cornel Dinu. L-au pus șef de parandărături pe Gătăianțu Dan, probitate mor(t)ală de mare mor(t)alitate. Sacul și peticul!

Mare tupeu! „Obraznic, domnule!”, cum accentua la acțiuni puțin spus nesimțite regretatul profesor Angelo Niculescu. Măi, fiii ploii… pardon, de unde ploaie, că ploiaia e asociată belșugului… Măi, fiii secetei și creatori tot de durere la Dinamo, bursele occidentale, de la cea londoneză de pe King Edward Court la cea americană de pe Wall Street și de la cea germană de pe Mergenthalerallee din Frankfurt la Bourse de Paris din Palais Brongniart au fost create înainte să ne obținem noi independența față de turci. Și au reguli necruțătoare, inspirate din intransigența impusă în timp de legislațiile financiare ale acestor imperii.

Iar în speța noastră, acoperirea „blau-blaului” know-how-lui cum să plimbe special-purpose vehicle banii în Red&White dă șanse de satisfacții celor vreo 53… se spune până acum că ar fi… care mușcă momeala suveicii de pierzanie și mișmașurilor propuse de actualii conducători vremelnici, cât o „pară mălăiață în gura lui Nătăfleață”!

L-ați mai pus șef de parandărături pe numitul Gătăianțu Dan, CFOffff și acționar, ca să vezi, nu la Dinamo, ci la Red&White, dat afară de la Asirom din cauză de angajări fictive cu incidență penală, auoleu, probitate mor(t)ală de mare mor(t)alitate. Sacul și peticul!

Editorial Cornel Dinu. Clar ca „Bună day!” cu rezonanțe de curcubeu în romgleza lor de Groapă. Pardon, de groapă, cu „g” mic, mic, mic de tot…

Dar pentru că există o Putere Divină, limba păcătosului adevăratele voastre intenții le-a rostit: „Au trecut vremurile când cine conduce investește”, glăsui domnu-n red&white Nicolescu. Adică „Vă luăm banii și conducem noi”, amăgind cu tot felul de înșelătorii ce „doar din coadă au să sune”.

…Ultima sa afirmație punând capac peste „oala” care fierbe să dea în clocot (mai sunt câteva zile până la startul campionatului și problema ridicării interdicției de transferuri doar declarativ s-a rezolvat, să vedem negru pe alb trabnsferutile parafate, nu amânate cortaserian la próxima semana…) la Dinamo: „N-o să venim cu un camion de bani să-i aruncăm în fața porții la Dinamo, considerăm că cel mai important lucru este să folosim eficient banii!”.

Banii cui?! Stați așa că „se iesplică”: „Fiecare ban investit sau adus la Dinamo”. Investit de cine?! Adus de cine?! Nu contează, adus să fie de alții!

Clar ca „Bună ziua!”. Sau „Good day!”. Mai potrivit „Bună day!” cu rezonanțe de curcubeu în romgleza lor de Groapă. Pardon, de groapă, cu „g” mic, mic, mic de tot… Șleahta actuală de conducere s-a așezat la Dinamo prin manevre oculte și la fel va acționa în continuare.

O parte a presei și o din ce în ce mai mare parte a suporterilor și-au dat seama cu ce fel de personaje, rămase parcă din cele „12 scaune” ale lui Ilf și Petrov, au de-a-face și-și pregătesc batistele albe pentru proteste ca să ni le folosească la bocete.

Știu bine limba română, Nicolescule… Engleza e doar de bar, cât ar fi acesta de internațional și globalizator. Așa că nu vin cu expresii halucinante (sau halucinogene, tu să spui cum e corect), chipurile de pe amintita Wall Street, când, în realitate, sunt de Tecoluca San Vincente. …Pentru că Turnul Londrei și Alcatraz au fost făcute muzee…

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la...
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română