Editoriale

Editorial Cornel Dinu. Bravos, f(ur)oruri fotbalistice! Bravos, „Ciurli Burli”! Bravos, clică de simbriași FRF lacomi și „pohticioși” numai pentru voi înșivă!

31.03.2021 | 14:13
Editorial Cornel Dinu Bravos furoruri fotbalistice Bravos Ciurli Burli Bravos clica de simbriasi FRF lacomi si pohticiosi numai pentru voi insiva
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu face un scurt istoric al măsurilor luate de Germania după 1-5 din 2004 cu România și îl acuză pe președintele FRF Răzvan Burleanu de „acoperire propagandistică și incompetență la vedere”.

În câteva zile, ca niciodată, am avut șansa neșansă de a evolua în fața primelor două reprezentative ale Germaniei. Ce-a fost se știe, nu am răsturnat pronosticurile, s-a comentat în fel și chip.

ADVERTISEMENT

Singura posibilă remarcă lipsă, cred, a fost aceea că Herr necancelar Iohannis Klaun Werner, și de aici, din ce în ce mai amărâta fostă Românie, devenită „colonia Românica”, este sub protecția/protectoratul madamei cancelar Angel(ica?) Merkel în toate, dar nu și la fussball.

Editorial Cornel Dinu. Învățăminte după Germania pentru „Ciurli Burli”, zis și „Burleanu’”, și clica sa de la FRF, recte Federația Română de Falși

Protecția/protectoratul „merkelizat”, desigur, și ca o „răsplată” de istoric corect, pentru că i-am „trădat” la… nevoie, în cele două războaie ale secolului trecut. Și de aici trebuie să suportăm consecințele nefaste de rigoare ale crâncenei comunități europene, conduse, la din ce în ce mai evidentă vedere, de motorul german.

ADVERTISEMENT

„Stindard” pașnic, respectuos, egalitar, constructiv pentru toți doar în visele celor care, fiind în continuare și în continuu „slabi”, n-au nicio… scăpare! C-așa-i de când e lumea, peștele mare îl înghite pe cel mic. Și la fel, încă, va mai fi…

Am uitat, și n-am ținut cont, încă de la apariția lucrării „Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale” a americanului Samuel P. Huntington, de înfiorătorul verdict dat de distrugătorul Friedrich Engels, pe la mijlocul secolului 19, asupra poporului român….

ADVERTISEMENT

…Ceva în sensul că „nu este capabil să aibă continuitate în progres”, că suntem „revanșarzi la orice revoluție schimbătoare a societății umane” și că de aceea ar trebui să dispărem din istorie ca popor. Da, da, chiar așa a scris „gâdele”…

Și vedeți, la ce ni se întâmplă și din cauza slăbiciunilor și năravurilor noastre păguboase, am ajuns, deja, doar… populație! Bine-nțeles, într-o formă emancipată, acum fără lanțuri și cătușe la vedere, dar cu aceeași privire avută prea des cu capul în pământ, spre țărâna gliei, care și ea, în periculos de mare proporție, nu ne mai aparține.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Concluzii după „Deutscland über uns!”, cu amintiri amare de la „España sobre nosotros!”

Marile progrese, „boom”-uri ale civilizației umane au fost gândite și programate. Chiar și la noi! Numai că printre sincope de prea lungă expectativă contemplativ bolnăvicioasă…

Ultima găselniță a marxism-leninismului, zic unii, că au fost planurile cincinale. Aiurea, doar „pavoazare” propagandistică vinovată… S-ar putea da sute de exemple pornite ca programare benefică, uneori și dărâmătoare, încă de la ridicarea „homului sapiens” în picioare și ieșirea din peșteri.

La fel e și în sport, bine-nțeles și în fotbal. Unde, după jocurile cu Germania, măcar ar trebui să recunoaștem că niciodată nu a fost o diferență atât de mare în calitatea prestației între noi și ei.

A fost clar, de necontestat, m-a chircit, pur și simplu, micimea la care am ajuns, îndeosebi în disputa primelor reprezentative. E drept, mi-a năvălit răvășitor în memorie ultima întâlnire cu Spania, de la Madrid, din noiembrie 2019… Când campionii mondiali din 2010 și europeni din 2012 s-au oprit, pur și simplu, la 4-0, la pauză, golul de „manita” venind ca o „ștampilă” finală de „rebut” în al doilea minut al prelungirilor…

Se presupune că, așezat în genunchi, Contra Cosmin, numitul hazardului la conducerea tricolorilor pe atunci, cu lacrimi în ochi, cerând îndurare și oprirea masacrului ce se presupune că ar fi continuat în repriza a doua, a înduplecat „matadorul” să nu mai dea „împunsături” de goluri și mai multe în „ațele” porții noastre.

Fotbalul spaniol, ca și cel german, spun ei, eu nu-i prea cred, s-au confruntat cu momente de criză. Adică, pentru ei, la nivelul naționalelor, au cam căzut de pe culmile cu care ne și se obișnuiseră. Cu cluburile este altceva… Acolo sunt cu adevărat „privados” / „privaten” și proprietarii sunt, uneori, din tată-n fiu, cu bani la „grande” / „groβe”, netârâți în pușcărie de „cluburi”, ghilimele obligatorii, ca la noi…

Se știe că pentru a-și onora cartea de vizită, sportul spaniol a cunoscut, înainte cu câțiva ani de Jocurile Olimpice de la Barcelona, din 1992, reforme legislative care au creat infrastructuri și rezultate de invidiat. Începând cu „Legea Sporturilor” de la sfârșitul anilor ’80, care a favorizat decisiv investițiile și competențele instruirii pentru performanțe în sport.

Cam la fel a procedat și Germania unită. Fără a copia, se spune, modelul de realizare a performanțelor în celelalte sporturi, mai puțin în fotbal, dubios și condamnabil prin folosirea anabolizantelor, a „fostei” chipurile „democrate” (sub cizma sovietelor?!) RDG… Ruptă vremelnic, de cinismul așa-zișilor „aliați” pe atunci, în 1945, din „vaterland”.

Editorial Cornel Dinu. Citiți „epopeea” de măsuri revigorante a fotbalului german, bine documentată pe fanatik.ro, mai ales voi, „profitoreală” ferefistă!

Și cei mai tineri jucători… mai tineri decât mine, care am înfruntat „mannschaft-ul”… au declarat că niciodată nu au constatat o diferență de valoare atât de mare, exprimată fără niciun dubiu prin joc, decât la acest doar 0-1.

Posibil cu marea șansă a paradelor portarului nostru Florin Niță… Că altfel putea să fie și „set” alb… Nu întâmplător, cel mai bun jucător al nostru, și chiar de pe teren, la U21, a fost tot portarul, Andrei Vlad. Ceea ce spune multe…

De curând, pe site-ul fanatik.ro a apărut o veritabilă „epopee”, foarte bine documentată, de măsuri revigoratoare a fotbalului german  după ce, inimaginabil, i-am învins cu 5-1 în Giulești, în 28 aprilie 2004. De citit acest articol obligatoriu de „profitoreala” ferefistă, că de fapte care să aducă măcar cât o picătură de apă într-un ocean cu ce au făcut nemții n-au cum să fie în stare!

Ei au reașezat învățământul fotbalistic sub toate aspectele, începând cu puzderia celor 300 de academii, cu miile de scouteri din toate landurile, cu creșterea îndeosebi în celebra școală a antrenorilor tineri „Hennes-Weisweiler” de lângă Bonn, absolvită și de Ionuț Lupescu.

Pe lângă Jürgen Klinsmann, care a început acest proiect complex al DFB Deutscher Fußball-Bund în 2004, au apărut noi antrenori valoroși: Joachim Löw (la cârma „mannschaft” din 2006!), apoi Jürgen Klopp , Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann sau Hansi Flick.

…Care au pus bază pe instruirea diversă a tinerilor jucători. Și cu metode moderne, create în iarbă, pe teren, și pe calculator, și în laboratoarele psiho-fiziologice. Cu grijă și pentru pregătirea școlară a  acestora, știindu-se că, din toți cei ce bat de mici la ușa fotbalului, doar 20% ajung la performanță și nu trebuie să devină poveri incompetente pentru statul german.

Editorial Cornel Dinu. Știați că din cele aproape 84 de milioane de locuitori ai Germaniei, o pătrime, cam 21 de milioane, servesc sportul german, sub toate formele, numai prin voluntariat?

Mai țineți cont că DFB are un buget de 400 de milioane de euro, cu sponsorizări de la alte societăți decât acelea ale cluburilor. Federația având un președinte și cam 15-16 vicepreședinți răspunzători de sectoarele federației remunerați, nota bene, doar cu… diurnă la convocări!

De fapt, te ții de scaun când așezi pe hârtie că din cele aproape 84 de milioane de locuitori ai Germaniei, o pătrime, cam 21 de milioane, servesc sportul german, sub toate formele, numai prin voluntariat!

Se aude?! Adică fără hatâr, peșcheș, bacșiș și trafic degradant de influență, ca la noi acum în fotbal, în sport și în mai toate. Am mai amintit asta, dar realitatea mă obligă s-o repet…

Și pentru că unul dintre cei mai mari regi ai lor, prusacul descendent și din Hohenzollerni, Frederic al II-lea, poreclit „Cel Mare”, de la începutul domniei sale, din mai 1740, și-a educat, și prin impunere, aleșii poporului să servească cetățeanul care i-a ales și, prin acesta, statul. Nu să se servească de acesta pentru bunul lor plac și înavuțire.

Editorial Cornel Dinu. Bravos, f(ur)oruri fotbalistice! Bravos, „Ciurli Burli”! Bravos, clică de simbriași FRF lacomi și „pohticioși” numai pentru voi înșivă!

Șeful „acoperit” propagandistic, dar jalnic prin incompetența „la vedere”, numitul „Ciurli Burli”, zis și „Burleanu’”, și clica lui de simbriași lacomi și „pohticioși” numai pentru ei însăși de la FRF, Federația Română de Falși, nu numai că n-au creat academiile promise în campania de dezinformare, dar afundă și mai mult în prăpastie fotbalul românesc prin ceea ce fac neștiind ce să facă pentru fotbalul românesc.

Boala-i mai veche, „Kașa-i” la noi și în fotbal. Și cu asta închei. Prin 2009, dacă nu greșesc, necontând, de fapt, anul, ci fapta, atunci când federați a câștigat procesul cu Loteria Română și i-au revenit câteva zeci de milioane de țechini euro-peni, Ionuț Lupescu, cunoscând istoria fotbalului ce știe să-și facă vara sanie și iarna căruță, din trecutul cluburilor noastre, cu centre de copii și juniori mai mereu productive chiar și după 2000, a vrut să investească în academii zonale… Aș! – a rost(u)it atunci Biroul Federal și repede, repede i s-a decis lui Ionuț îndepărtarea…

Bravo, f(ur)oruri fotbalistice! Bravos, națiune împărtășită prea des cu „vitrionul” eșecurilor!

ADVERTISEMENT