Sport

Editorial Cornel Dinu. Justiția imanentă de la Universitatea Craiova și combativitatea á la Dorinel Munteanu a Oțelului

Cornel Dinu analizează egalul alb din Bănie, pe care-l pune pe seama justiției imanentă de la Universitatea Craiova și combativității á la Dorinel Munteanu a Oțelului.
25.07.2023 | 01:30
Editorial Cornel Dinu Justitia imanenta de la Universitatea Craiova si combativitatea a la Dorinel Munteanu a Otelului
Editorial Cornel Dinu. Justiția imanentă de la Universitatea Craiova și combativitatea á la Dorinel Munteanu a Oțelului. Foto: colaj fantik 7 sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a „înroșit” Oțelul cu o dominare de 71-29 la sută posesie, nenumărate ocazii, trei bare, dar atât. Justiție imanentă, vedeți mai jos de ce. Combativitatea á la Dorinel Munteanu a plecat cu un punct nesperat dintr-o Bănie dezamăgită și dezamăgitoare.

Editorial Cornel Dinu. Justiția imanentă de la Universitatea Craiova și combativitatea á la Dorinel Munteanu a Oțelului. Dar să începem cu Rapidulețul…

…care a dat 3 „studenților” de la U Cluj și i-a lăsat corijenți. Mitica U Cluj-Napoca a jucat iarăși în mijlocul verii la Mediaș, cu Rapid. Pe stadionul ei, „Cluj Arena” se pregătește barbarismul urlător „Untold”. Urmașii cam nătângi, fotbalistic vorbind, ai istoricei U Cluj, înființată în 1919 de profesorul doctor Iuliu Hațieganu, au arătat mare diferență de joc împotriva Rapidului față de ce au arătat cu Ovidiu Sabău pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

„Șepcile roșii” în alb și negru au evoluat așezate de neavenitul Toni Petrea într-un 4-5-1 vs un 4-3-3 al inspiratului Cristiano Bergodi, confruntare din care a rezultat un scor net nu  numai pe tabelă, 0-3, dar și la ocazii, 4-9, cu două bare ale „gazdelor” de la Mediaș. Portarul Horațiu Moldovan fiind providențial la dubla ocazie clujeană din minutul 68, la șuturile succesive ale lui Alex Chipciu și Ioan Filip.

Giuleștenii se învață cu Bergodi și învață de la Bergodi, arătând mai multă posesie, cu schimbări dese și surprinzătoare ale direcției de finalizare. Din cele 9 ocazii 6 au fost mari, campionul ratărilor fiind rapidul Funsho, un câștig, zic eu, pentru Rapid.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Cu Cristiano Bergodi „conductor”, Rapid e foarte posibil să deprindă în joc realismul italian al acestuia și de aici rezultate mai bune decât cu Adi Mutu

„Vișinii” au marcat de trei ori, de două ori fiind ajutați de clujeni, prin bulgarul Dimitrov (deviere din cap la șutul lui Marko Dugandzic la 0-1) și olteanul Vătăjelul (reluare imparabilă cu stângul, deci… stângace, din 3 m, a unei centrări a lui Cristian Albu, în propria poartă, pentru 0-2). Papeau a închis tabela la scor de forfait cu un vole din 6 m după o deviere cu capul a amintitului Funsho a unei centrări a lui Braun.

N-aș vrea, dar mi-e teamă că greu va fi drumul lui „Haide U!” pentru continuitate în SuperLiga, cu toate investițiile consistente în jucători cel puțin cu nume cunoscute (Daniel Popa, Mihai Bordeianu, Bogdan Mitrea, Radoslav Dimitrov, Bogdan Vătăjelu, Doru Popadiuc), dar cu Toni Petrea pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, cu Cristiano Bergodi „conductor”, Rapid e foarte posibil să deprindă în joc realismul italian al acestuia și de aici rezultate mai bune decât cu Adi Mutu. Funsho Bamgboye, Cătălin Cîrjan, Răzvan Oaidă, Iulian Cristea, Cristopher Braun sunt plusuri clare pentru visul „Giuleștinei” la trofeele de altădată.

Editorial Cornel Dinu. 71-29% posesie, 20-7 șuturi la poartă, 7-2 la ocazii, 9-0 la cornere n-au fost de ajuns pentru măcar un gol pentru Mitriță, Ivan, Markovic & comp…

Trăim într-o lume complet schimbată ca practici, acțiuni și comportamente față de cum era acum vreo două decenii. Desigur, și în fotbal. Unde au apărut tot felul de patroni vremelnici, îmbogățiți tare dubios. Și cărora, plăcându-le „futbolul”, dar numai niște „țuțări” ai jocului, taie și spânzură incompetent în plăpândul nostru fotbal decăzut. Sunt multe exemple în acest sens, de la vârf la talpa țării…

ADVERTISEMENT

…Și acest aspect ne îndepărtează de fotbalul mare, unde deciziile pur fotbalistice, la cluburi, le iau, în mare majoritate (știu că-i pleonasm, dar îngăduiți-l aici, așa…), foști jucători, marea majoritate (idem ca mai sus) „legende” de necontestat.

La noi, ultima decizie de a da afară glorii competente ale echipei a luat-o neavenitul Rotaru Mihai, la Universitatea Craiova. Unde Gică Craioveanu și Sorin Cârțu au fost trimiși să se „antreneze” prin parcuri…

Există o justiție imanentă în toate cele lumești, deci și în fotbal. Unde Universitatea Craiova a Olguței Rotarului, înființată în 2013, n-a putut învinge combativitatea á la Dorinel Munteanu a Oțelului din Galați. Deși a avut 7-2 la ocazii, per total, din care trei bare. Și posesie covârșitoare, 71 %. Dar niciun gol pentru Mitriță, Ivan, Markovic & comp….

Dorinel Munteanu și-a așezat „oțelarii”, în majoritatea timpului, într-un 5-4-1, care a avut, totuși, breșe. Netransformate în goluri, dați-mi voie să mă apropii și de chiromanție, pentru că atunci când de la nivel decizional vin hotărâri eronate, șansa te ocolește, îmbrățișându-te ghinionul.

O explicație contestabilă, știu, accept și semnez. Pentru că toți cei care am „ars” pe teren știm că atunci când faci prostii… nedreptăți… soarta te pedepsește. Restul, în ceea ce privește imprevizibilul 0-0 dintre super-favorita Universitatea Craiova și victima sigură Oțelul Galați este statistică.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la...
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română