Sport

Editorial Cornel Dinu. Nicolae Dică are mult de lucru cu „bibelourile” aduse de Gigi Becali în „vitrina” FCSB. Rapid se simte bine cu Adrian Mutu și nu Sefer-ește de primul loc

Cornel Dinu analizează meciurile FC Mioveni – FCSB 1-1 și Rapid – FC Argeș 2-1. De la „bibelourile” aduse de Gigi Becali lui Nicolae Dică, la comuniunea benefică dintre Rapid și Adrian Mutu cu Sefer în prim plan.
07.08.2022 | 10:05
Editorial Cornel Dinu Nicolae Dica are mult de lucru cu bibelourile aduse de Gigi Becali in vitrina FCSB Rapid se simte bine cu Adrian Mutu si nu Sefereste de primul loc
Editorial Cornel Dinu. Nicolae Dică are mult de lucru cu „bibelourile” aduse de Gigi Becali în „vitrina” FCSB. Rapid se simte bine cu Adrian Mutu și nu Sefer-ește de primul loc. Foto: colaj Fanatik / sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB n-a câștigat la Mioveni, cu toată infuzia de sânge proaspăt finanțată de Gigi Becali. Nicolae Dică are de lucru cu „bibelourile” din „vitrina” FCSB. Rapid a învins pe FC Argeș cu 2-1, se simte bine cu Adrian Mutu și golurile lui Antonio Sefer au dus-o pe primul loc măcar pentru o zi.

Editorial Cornel Dinu. Nicolae Dică are mult de lucru cu „bibelourile” aduse de Gigi Becali în „vitrina” FCSB. Rapid se simte bine cu Adrian Mutu și nu Sefer-ește de primul loc

Normal ar fi fost să asistăm la Mioveni – FCSB la o dispută gen Dacia 1300 – Duster 4×4. S-au cam umplut tribunele micului orășel-auto. Suporterii „fecesebecaliuței” și-au încurajat normal echipa, ca pe vremuri, cu „Stea-ua!, Stea-ua!”. Pentru că FCSB e Steaua și așa va rămâne până la trecerea tuturor tălpanilor în rezervă și forever după aceea, amin!

ADVERTISEMENT

Reîntors la câțiva kilometri de casa părintească, dar și de cea fotbalistică, FC Argeș din Pitești, șiretul Nicolae Dică și-a dorit, firesc, victoria. Cu „vitrina” plină de „bibelouri” noi, cumpărate generos de Gigi Becali într-un avânt „patriotic” demn de remarcat.

Avantaj și dezavantaj fiindcă e greu să bagi în ghete și-n distribuție jucători veniți cu o seară înainte, și tineri, nu „vulpoi” cu experiență și deprinderi de adaptare rapidă date de experiență.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Miculescu, Boboc, Radaslavescu, Dulca, Rusu, să nu-i uităm și pe Dawa, Tamm sau Bouhenna, trebuie să se „împrietenească” și să facă „New FCSB” pentru visele interne și externe ale lui Gigi Becali

N-a câștigat Nicolae Dică, ba mai mult, Mioveniul condus de Alexandru Pelici, așa în pană de puncte și pe ultimul loc, putea chiar să câștige. În minutele 4 și 5 de prelungire, din ce în ce mai promițătorul Târnovanu salvând punctul în fața neinspiraților Oancea și Cierpka, singuri-singurei la vrea șapte metri, central, de poarta „micșorată”, cum spuneam, de Târnovanu.

Până atunci, având ceva ocazii, „bercenarii” au dovedit doar că au resurse ca să apeleze la o campanie de transferuri, cum am amintit, care se poate duce și-n câștig, și-n… loterie! Depinde, desigur, și cine le face, prietenii știu de ce…

ADVERTISEMENT

Deocamdată, se dovedește clar că FCSB aduce în propriu vestiar și apoi, rapid, pe teren jucători care au deschis doar poarta unor târguri de prin campionatul nostru. Fără supărare. Luați-l în calcul doar pe David Miculescu. Care a marcat primul gol pentru FCSB cu o lovitură de cap care mi-a amintit de Dudu Georgescu. Cum a mai făcut-o de atâtea ori la Arad.

Dar care, la fel ca și Boboc, Radaslavescu, Dulca, Rusu, să nu-i uităm și pe Dawa, Tamm sau Bouhenna, veniți tot în vara asta, Miculescu mai are de clarificat ce vrea exact Dică de la el în noile pretenții și, implicit, schimbări tactice pe care le va face, forțat și de accidentări, și de plecări, și de indisponibilități, ca și de venirile amintite.

ADVERTISEMENT

La Mioveni, de exemplu, forțat de accidentarea, gravă, a lui Ovidiu Popescu, a experimentat din mers o așezare cu trei stoperi. Dacă nu va reuși să găsească „chimia” noii distribuții, e ca și cum ar încerca să facă bani vânzând sarmale, chiar fiind acestea cele mai bune, pe… Champs-Élysées!

Editorial Cornel Dinu. „Giuleștina” se visează Liverpool… De la „You’ll Never Walk Alone” la „Suntem peste tot acasă”…

În noapte, s-au ciocnit lângă șinele Giuleștiului tot două echipe de pe Dâmbovița și Argeș. Rapid și tradiționala reprezentantă a „patriei” inegalabilului Gicu Dobrin, FC Argeș.

Ritmul de început a fost ca prăbușirea, la propriu, a acestor ape sfinte ale Valahiei la izvoare. Aprige, în viteză, necruțătoare peste stâncile adverse. Dar la acest ritm al angajamentului, continuitatea posesiei a avut de suferit de ambele părți.

Este reconfortant să vezi tribunele pline și galeriile reînviate lângă echipele noastre de tradiție. Nu întâmplător „Giuleștina” se visează un… Liverpool, având scris sub tabelă „Aici e Giulești!”.

Versurile imnului și ritmul sunt diferite. Firesc, alte țări, alte culturi, alte civilizații. „You’ll Never Walk Alone” lui Liverpool învinge timpul, dar și stihurile marelui Adrian Păunescu, odihnească-l Domnul, ce încep cu „Suntem peste tot acasă”, au genialitatea geto-dacică, altoită cu latinitate, nepieritoare.

Editorial Cornel Dinu. Extremele poziționale rapidiste, portarul Horațiu Moldovan și atacantul Antonio Sefer s-au întâlnit în excelență

În prima repriză, lupta s-a dat mai mult între careuri. „Pe viață și pe moarte”, ca în basmele noastre din strămoși. Ritm, determinare, îndârjire, atmosferă. Fotbal.

Argeșul a fost oprit să deranjeze tabela de reflexele extraordinare ale lui Horațiu Moldovan, poate cel mai bun portar din țară în acest moment, la dubla ocazie a oaspeților din minutul 23: șut plasat și puternic Ișfan din lovitură liberă, urmat, pe respingerea-reflex a goal-keeperului rapidist, de șutul din 6 metri al lui Bertrand, scos incredibil de același înger păzitor al porții giuleștene. Ar fi fost ușor nedrept…

Rapidulețul a fost mângâiat meritat de soartă și la deschiderea scorului, în ultimul minut al primei reprize, prin șutul bine „fixat” de Antonio Sefer în plasa laterală, pe jos, la colțul lung, cu stângul, din 15 metri stânga, servit la fix de crescutul la Dinamo vândut pe 2 lei la CFR Cluj, Valentin Costache.

A scăzut ușor viteza de joc în repriza a doua. Dar a crescut dramatismul. Mutu și Prepeliță au făcut schimbări și lupta a rămas „în draci”, cu crescendo pe final. După ce tot Sefer a reușit al doilea gol, de kinogramă, a la Del Piero, cu șut din dreapta, tot cu stângul, tot la colțul lung, peste plonjonul spectaculos, dar fără folos al unui fost portar rapidist, experimentatul Cătălin Straton, umilit pe nedrept și la Dinamo, și la FCSB.

Editorial Cornel Dinu. Amintiri nereprimate cu Dinamo. De la Dragoș Grigore. Care, împreună cu Cristi Săpunaru, au mai mulți ani decât FC Argeș, 69. Și asta nu-i împiedică să urce pe primul loc!

Poate scăzut și căzut fizic, alt fost dinamovist… scuzați-mi amintirile amare, nu mi le pot reprima, mai ales că Dinamo tocmai ce a reușit o premieră: primul meci în Liga a II-a… așadar, alt fost dinamovist, Dragoș Grigore, a fost eliminat în minutul 79, după ce a vrut să-i dea jos șortul lui Ișfan în postură de ultim apărător.

Rapid s-a retras în depou și s-a descurcat. Chiar dacă în prelungiri, era minutul 90+2, la un corner al Argeșului, intratul Garita a reluat cu capul, Moldovan a „scos” din nou, dar mingea l-a lovit pe Kait și s-a încăpățânat să depășească linia porții, cu toată opoziția lui Ștefan.

S-a mai jucat vreo două minute, ca într-o posibilă dramă cu suspans până la gongul final al teatrului vecin cu noul (prea mic) stadion din Giulești. Nu s-a mai întâmplat, însă, nimic, și Rapid este lider cel puțin până la meciurile CFR-ului cu Chindia, la Ploiești, Voluntariului cu Hermannstadt, la Mediaș și Farului cu Botoșani, chiar la Botoșani.

Rapid a câștigat absolut meritat, echipa se simte bine cu Adi Mutu, este bine pregătită și așezată, stă „în picioare” fizic. Chiar și cu Cristi Săpunaru și Dragoș Grigore, care, cu tot respectul, au împreună mai mulți ani decât cei sărbătoriți de FC Argeș, 69! Și asta nu-i împiedică să urce pe primul loc!

ADVERTISEMENT