Editoriale

Bang, bang, Bancu!

Şeroni intră din lateral şi-l lasă pe olteanul Bancu cu piciorul în mînă! Sună apocaliptic, te trec fiorii, dacă nu ai văzut faza „o vezi” doar citind fraza iniţială. Este descrierea...
29.10.2014 | 23:22
Bang bang Bancu
ADVERTISEMENT

Şeroni intră din lateral şi-l lasă pe olteanul Bancu cu piciorul în mînă! Sună apocaliptic, te trec fiorii, dacă nu ai văzut faza „o vezi” doar citind fraza iniţială. Este descrierea pe scurt a unui fault cinic care a trimis un tînăr jucător de 22 de ani, talentat foc, direct pe masa de operaţie. S-a întîmplat în prelungirile partidei din optimile Cupei, Craiova – Viitorul, la scorul de 1-1. Nicuşor Bancu scăpase în banda dreaptă a atacului echipei sale, se pregătea să intre în careu, dar atunci a apărut „coasa” Şeroni. Lumea, şocată. Hagi, antrenorul adversarei, privea în pămînt şi-şi legăna capul dintr-o parte în alta. Camerele TV nu au reuşit să-i prindă faţa. Sirena Salvării s-a auzit lugubru în momentul în care părăsea gazonul. Tăcerea durea pe „Oblemenco”. S-a jucat mai departe.

Drama se petrecea la spital. Dublă fractură de tibie şi peroneu pentru Bancu! Transportat de urgenţă la Bucureşti pentru operaţie. În crucea nopţii, omul care nu deranja pe nimeni în vestiar „alerga” (sună cinic!) cu salvarea spre Capitală. Cu speranţă, mergea spre speranţă. O secundă de lipsă de creier poate nenoroci cariera unui jucător despre care toţi care-l cunosc vorbesc frumos. Foarte frumos. Şi nu acum cînd s-a accidentat, cînd mesajele de încurajare curg din toate părţile. În cele 10 meciuri pe care le-a jucat în Liga 1 în tricoul Craiovei, blondul mijlocaş oltean a fost, aproape în fiecare partidă, printre remarcaţi. Talent, fizic, tupeu. Doar pe teren. În afara lui, în vestiar, la antrenamente, în sînul echipei, parcă nu exista. „Nici nu i-am auzit gura de prea multe ori. Stătea doar în colţul lui şi ne asculta. Foarte rar se băga în discuţiile dintre noi. Rîdea la glumele noastre, dar nu îndrăznea mai mult. Ce copil bun! Ce ghinion!”, povestesc, la ceas de noapte, colegii lui Nicuşor.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi mai avea puţin şi plîngea la marginea gazonului. Sorin Cîrţu era la fel de marcat. Ar fi dat calificarea în sferturi pentru sănătatea elevului său. Din păcate, timpul nu se poate da înapoi. Ceea ce dă de gîndit este că se înmulţesc aceste nenorociri. Acum cîteva zile a fost măcel la Tîrgu Mureş. Keşeru a ajuns la spital, Rusescu la cuţit. Zdrahonii din Ardeal sînt bine mersi. Probabil nu i se vor întîmpla prea multe nici lui Şeroni. Un tip lipsit de creier, dar şi de bun simţ. Cum poţi scrie altfel despre unul ca Şeroni care, după ce i-a făcut dublă fractură lui Bancu, era supărat pe arbitru că i-a dat al doilea galben? Măi, nesimţitule! Toate părerile de rău şi scuzele pe care le-ai inventa nu valorează nimic pe lîngă durerea băiatului ăluia care a muncit pe brînci să poată juca fotbal şi să cîştige o pîine. Pe care tu i-ai furat-o!

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!