Ce se întîmplă cu Reghe după finală

De cîteva zile, întrebat fiind despre viitorul său pe banca Stelei, Laurenţiu Reghecampf este extrem de enigmatic. „Vorbim după finala Cupei”, a fost ultima placă pusă de vechiul şi noul...
22.05.2014 | 13:12
Ce se intimpla cu Reghe dupa finala
ADVERTISEMENT

De cîteva zile, întrebat fiind despre viitorul său pe banca Stelei, Laurenţiu Reghecampf este extrem de enigmatic. „Vorbim după finala Cupei”, a fost ultima placă pusă de vechiul şi noul campion al României. E replica de după partida cu Oţelul. Anterior, solicitase civilizat să fie lăsat să se bucure alături de elevii săi pentru titlu, după o muncă intensă timp de un an. Reghecampf are propriul lui plan. Din multe puncte de vedere. În primul rînd profesional. Nu ai cum să vorbeşti despre oferte – chiar dacă le ai! -, n-ai cum să vorbeşti despre plecare – chiar dacă fiecare se gîndeşte să meargă la mai bine, mai ales cînd se dovedeşte meseriaş pe felia lui -, înaintea unui meci pe care ţi-l doreşti cîştigat din multe motive.

Nu poţi să faci greşeala de a-ţi demotiva vestiarul cu cîteva zile înaintea unei partide cu un trofeu pe masă, cum este finala contra Astrei Giurgiu. Dacă spune căpitanul că e posibil ca în scurt timp corabia să ia apă, bătălia cu „valul” care se apropie e ca şi pierdută. Această tactică a lui Reghecampf privind finala Cupei, singurul trofeu intern care-i lipseşte din palmares, este una ce poate genera victoria. Totuşi, enigmele pe care le ascunde tehnicianul Stelei nu au lăsat vestiarul indiferent. Căpitanul Pintilii a ieşit, în plină sărbătoare după meciul cu Oţelul, şi a declarat că sînt zvonuri că Reghe pleacă. Şi trebuie să-l credem, pentru că sticlele de şampanie nu apucaseră să fie împărţite de Mister Bellu. Pintilii s-a repliat imediat şi a precizat că zvonurile nu sînt în vestiar, ci le-a citit în presă. Porumbelul apucase să zboare. Vestiarul simte că se mişcă nişte curenţi. Unii de acolo se gîndesc la plecare şi vor pleca, fiind trecuţi deja pe răboj de patron, alţii se gîndesc la plecare dar li s-a blocat zborul. Toţi se întreabă însă ce se întîmplă cu antrenorul.

ADVERTISEMENT

Soţia acestuia, Anamaria Prodan, mai dă cu o pietricică în apa şi aşa învolburată. „Să luăm noi cupa şi mai vorbim apoi”. Aceeaşi idee ca şi la capul familiei. Ce se va întîmpla, domne, după finala Cupei cu Reghecampf? Oferte are, lucrul e cert. Dar Reghe are şi cuvînt. E om de onoare. A demonstrat-o. I-a promis ceva lui Gigi Becali, că nu pleacă fără „binecuvîntarea” lui, aşa că aşteptaţi-vă la vizita pe care Reghe o va face la Poarta Albă, pentru a discuta cu patronul.

Ce vrea Reghe?

Întăriri în locul celor care vor pleca, deoarece rămîne doar pentru a lua încă un titlu.

Ce vrea Becali?

Încă o participare în grupele Ligii, cărămizi de bani de la UEFA, dar refuză orice investiţie.

ADVERTISEMENT

Cum se iese din dilemă?

Nimeni nu poate acum să spună.

Întrebare: ce se întîmplă dacă Gigi se enervează şi face numai cum vrea el?