Editoriale

Dovezile lui Negoiţă

Ionuţ Negoiţă a produs cel mai mare scandal din fotbalul românesc. A ieşit în conferinţa de presă a noului antrenor şi a vorbit despre cel mai mare trădător din istoria lui Dinamo. Ştefan...
07.05.2015 | 12:44
Dovezile lui Negoita

Ionuţ Negoiţă a produs cel mai mare scandal din fotbalul românesc. A ieşit în conferinţa de presă a noului antrenor şi a vorbit despre cel mai mare trădător din istoria lui Dinamo. Ştefan Bărboianu. „Ticăloşie”, „golănie”, „blatist”, „măsea stricată”. Doar cîteva din atacurile boss-ului la adresa celui care, pînă ieri, era, în unele partide, chiar căpitanul din teren al echipei sale.

Patronul lui Dinamo a mers pînă la capăt. Cu vorbele. A dezvăluit că ştie tot, sume, loc de întîlnire, personaje. Tot scenariul pus la cale pentru ca Dinamo să piardă ternul derby cu Steaua, a 9-a oară în ultimele 11 directe. Pentru conformitate, celelalte două rezultate sînt remize. Aproape că avea lacrimi în ochi şeful „haitei” în momentul în care vorbea despre cel pe care l-a dat afară cu un şut în fund, sigur că nu va mai găsi alt „fraier” ca el, să-l angajeze în meseria fotbal. Bineînţeles că Negoiţă nu a oferit nici un amănunt atunci cînd a fost chestionat despre dovezile pe care le deţine, dar a precizat că se va pune la dispoziţia organelor de anchetă. Trebuie doar să fie chemat şi va da pe goarnă totul. Cam asta este ceea ce s-a întîmplat şi a văzut toată lumea.

Pînă la producerea de dovezi palpabile, apar scenariile. Poate că patronul dinamovist chiar să aibă probe vizavi de trădătorul Bărboianu. Atunci totul va lua foc. E de luat în calcul şi varianta, susţinută de multă lume, că Negoiţă vrea totuşi să acopere nerealizările din întîlnirile cu cel mai mare duşman băgîndu-l pe Bărboianu în gura „cîinilor”. Mai ales că olteanul are şi antecedentul unui autogol în finala de cupă din 2011, tot contra… Stelei. La fel de adevărat este că, în meciul din tur, Bărboianu a intrat pe teren deşi îşi pierduse copilul în dimineaţa partidei şi a fost printre cei mai buni elevi ai lui Stoican într-o întîlnire încheiată cu 3-0 pentru adversari. Sînt argumente şi argumente. Ceea ce poate rupe această balanţă pro şi contra sînt doar dovezile pe care Negoiţă spune că le-ar avea.

Într-un fotbal normal şi într-o societate care se respectă, valul făcut de patronul dinamovist nu s-ar îngropa în nisipul de la mal. La noi este foarte posibil să se întîmple aşa. Şi nu ar fi prima oară. Chiar dacă LPF solicită implicarea organelor de anchetă. Chiar dacă Bărboianu îi cere fostului său şef să vină cu dovezile, altfel îl dă îm judecată. Chiar dacă Steaua vrea ca Dinamo să iasă şi să spună clar cine din curtea ei l-a cumpărat pe oltean. Cel mai mare scandal poate deveni un nou fîs. De ce? Pentru că, imediat după celebra conferinţă, Negoiţă a fost sunat de un apropiat şocat de cele auzite şi, luat la bani mărunţi, a început să o „scalde”…

Mai e o variantă pe care o găsiţi pe www.fanatik.ro: Negoiţă îşi pregăteşte atent ieşirea după ce a vîndut acţiunile! Bărboianu a căzut la mijloc.