Gîlcă e GROGGY, Gigi e LINIŞTIT

1-2 cu Chiasso, 2-5 cu Lugano. Rezultatele celor două amicale ale Stelei din cantonamentul italian. Primele meciuri ale lui Costel Gîlcă pe banca Stelei, două eşecuri mizere în compania unor...
03.07.2014 | 00:03
Gilca e GROGGY Gigi e LINISTIT
ADVERTISEMENT

1-2 cu Chiasso, 2-5 cu Lugano. Rezultatele celor două amicale ale Stelei din cantonamentul italian. Primele meciuri ale lui Costel Gîlcă pe banca Stelei, două eşecuri mizere în compania unor divizionare secunde din Elveţia.

Se vorbea despre întîmplare, despre pregătirea grea, despre oboseala fizică accentuată a stagiului din Alpii italieni. Semnele de întrebare şi de îngrijorare se înmulţeau, dar nu se puteau trage concluzii. A frapat, ba chiar a deranjat faptul că noul antrenor a evitat cît a putut să vorbească despre meciuri. Sau l-a trimis pe secundul Laurenţiu Roşu să discute cu ziariştii, sau a scăpat două-trei observaţii prins fără voie de obiectivul camerei tv. Stai şi te întrebi dacă nu cumva Gîlcă l-a adus pe fostul său coleg Roşu să scoată castanele după „execuţiile” la care este supusă echipa, pentru că „principalul” e un tip mai emotiv, mai retras, care nu are încă exerciţiul dialogului din postura de antrenor. Sau îl are, dar îl foloseşte, cum singur spunea la conferinţa de prezentare, pentru a stabili o legătură cît mai apropiată cu patronul. Să se cunoască mai bine.

ADVERTISEMENT

Şi ajungem la ce fierbe cel mai mult în ultimele zile. Mai ales după o nouă boacănă făcută de Steaua, 2-4 cu Ludogoreţ, după ce la un moment dat era 4-0 pentru bulgari şi i s-a făcut milă pînă şi „cîinelui” Moţi de campioana ţării sale… Echipa nu doar că ia bătaie după bătaie, dar, povestesc cei care au văzut meciurile, arată jalnic. Ideile lipsesc, lipseşte şi mîna forte de pe bancă, haosul este la el acasă, disperarea creşte. Cei care încearcă să găseasăc explicaţii merg pe schimbarea sistemului, pe trecerea la un 4-3-3 care nu-şi găseşte piesele în vestiarul lui Gîlcă. Deşi chiar el, plus portavocea Roşu spuneau că au decis această modificare după ce au analizat cu mare atenţie lotul de care dispun. Ceea ce a omis să spună banca tehnică a Stelei este că omul care „a analizat” şi a decis trecerea în 4-3-3 a fost patronul Gigi Becali, iar ei, tehnicienii de viitor aduşi de Becali la propunerea lui Puiu Iordănescu, au acceptat în secunda doi.

Gîlcă, băiat inteligent, a îmbrăcat imediat intenţia de trecere la 4-3-3 în afinitatea sa pentru fotbalul spaniol în general, şi pentru tiki-taka blau-grana în special. Mulţi au luat-o de bune. Singurul care rîdea satisfăcut, deşi e puţin forţată descrierea peisajului date fiind gratiile de la geamuri, era Gigi Becali. În sfîrşit, şi-a luat jucăria înapoi. Acum poate iar să facă pe antrenorul. Aşa că rezultatele nu ar trebui să surprindă prea mult. Chiar dacă Gîlcă e groggy, cineva e liniştit. Şi chiar zîmbitor. Vestea proastă pentru Gigi este că se apropie meciurile din preliminarii şi vrea în Ligă.

ADVERTISEMENT

Tactica trebuie schimbată… Sau sistemul? Sau comunicarea? Semnal să fie!