Editoriale

Papp, Grobarul Stelei

Nu rezist unei butade ieftine şi zic: Papp papă calificarea Stelei în play-off –ul Ligii mari şi o trimite în play-off-ul Ligii mici....
06.08.2015 | 10:30
Papp Grobarul Stelei

Nu rezist unei butade ieftine şi zic: Papp papă calificarea Stelei în play-off –ul Ligii mari şi o trimite în play-off-ul Ligii mici.

Catastrofala prestaţie a fundaşului dreapta tras pe centru – mai bine-l trăgea Rădoi pe bancă! – a avut de toate. A degajat cu călcîiul (!?) o minge la care l-a incomodat pe Cojocaru , drept în centrul (!!??) careului, ce fundaş trimite mingea spre centru în careul propriu?!, drept în piciorul lui Babovic, care a zis mersi şi a deschis scorul. Întoarce Steaua scorul şi intră-n avantaj la pauză, visează cu ochii deschişi, dar în repriza secundă „omul negru” îşi reintră în rol. Sau alb-negru, fiind vorba de Partizan.

Nu se aşezaseră bine jucătorii pe teren şi în minutul 48 Papp bîlbîie o minge, o pierde, Brasanac scapă spre poarta lui Cojocaru şi-l obligă pe Varela să-l faulteze din postură de ultim apărător, penalty (deşi n-a fost, sîrbul s-a aruncat în careu, dar a fost dezechilibrat în afara lui 16 metri!) şi, mai grav, eliminarea căpitanului stelist. Bojinov o dă în bară, şi la propriu, şi la figurat, şi ne lasă să mai sperăm, dar… Papp, nu şi nu!

Aşa că, în minutul 60, Jevtovic trage de la vestiare şi Papp, ca un fundaş de meserie, se întoarce cu spatele şi deviază mingea în plasa nefericitului Cojocaru. 2-2. Zivkovic, Babovic sau Jevtovic, de fapt oricine vroia trecea ca TGV-ul prin dreapta, prin stînga ori prin Papp, incapabil să pună măcar o piedică vreunui adversar. Iar în minutul 69 s-a produs inevitabilul: Zivkovic întoarce ireversibil soarta meciului şi a calificării marcînd nemarcat de acelaşi Papp, pe care l-a întors din fentă, de la 7-8 metri, la colţul lung.

Bomboana pe colivă a pus-o Trujic, care, abia intrat, face 4-2 sub privirea unui Papp resemnat, total depăşit, intervenţia disperată a lui Toşca nereuşind să suplinească plasamentul defectuos al „grobarului” Papp. Inspirată declaraţia lui Becali de după meci: „Papp ne-a dat 4 goluri!”. Mai rar ca acelaşi fundaş să greşească flagrant în toate momentele cheie ale unei partide. Dar aici se opreşte inspiraţia lui Becali, pentru că, în rest, patronul a dat cu oiştea în gard. A distrus şi ce mai era bun la Steaua, a vîndut tot, n-a cumpărat mai nimic, spune că nu-l mai interesează, dar nici nu se dă la o parte. După ce şi-a burduşit conturile cu zeci de milioane de euro în ultimii ani, acum parcă şi-a pus ambiţia să distrugă tot. Şi nici nu are chef să se oprească.

Coşmarul de la Belgrad începe şi se termină cu Papp. Nu intru în corul celor care jelesc acum mazilirea lui Tamaş, dar, vorba unul coleg de redacţie, „Tamaş şi beat juca mai bine!”. Asta apropo de managementul (pe litere, domnul Becali, pe litere!) dezastruos al patronului şi integritatea celui care a bramburit echipa în repriza a doua.