Editoriale

Urna de naivi s-a golit

Steaua merge în play-off-ul Ligii Campionilor după o dublă cu răii din Kazahstan. Costel Gîlcă este în grafic, deşi jocul scîrţîie....
07.08.2014 | 00:20
Urna de naivi sa golit
ADVERTISEMENT

Steaua merge în play-off-ul Ligii Campionilor după o dublă cu răii din Kazahstan. Costel Gîlcă este în grafic, deşi jocul scîrţîie.

Şi a scîrţîit şi la returul cu Aktobe, deşi Chipciu era entuziasmat, firesc de altfel, şi spunea după partidă că „i-am demolat”. Steaua suferă pe benzile laterale, în special la nivelul fundaşilor. Rîpă nu va fi niciodată acel fundaş dreapta pe care Steaua îl caută de la plecarea lui Ogăraru. Latovlevici e mai distrat ca oricînd, dă impresia că joacă în mînă cu hîrtia de 1.000.000 de euro pe care conducerea i-a dat-o pentru a se transfera. Vestea bună pentru Steaua şi pentru Gîlcă este că tabela e de partea lor. Sînt în play-off cum spuneam, au punctaj maxim în campionat, au trecut un tur şi în Cupa Ligii, doar Supercupa au pierdut-o în faţa Astrei.

ADVERTISEMENT

Poate părea o critică nelalocul ei dacă ţinem cont doar de rezultatele de mai sus. Dar, vorba lui Costi Mocanu pe comentariul returului cu Aktobe, „nu se ştie cînd va mai da Steaua de naivi ca ăştia”. Pentru că Aktobe e chiar o echipă slabă. Cel puţin pentru nivelul din preliminariile Champions League.

Să fie totul în regulă, cum se îmbată steliştii, şi să fiu eu acela care caută pete în soare. Dar adversarii chiar au fost modeşti. Indiferent de competiţie. În Liga 1 două nou-promovate, Rapidul săracu’, întîlnit şi în Cupa Ligii, terminînd meciurile cu tubul de oxigen, iar Craiova ratînd deplasarea în Ghencea încă de la cabine, cînd a îmbrăcat tricourile acelea verzi. Apoi în Europa un Stromsgodset cu valoare de preliminarii de Europa League, nu de UCL, apoi Aktobe despre care te întrebi cum a putut scoate Tbilisi cu 4-0 la general. Iar singurul adversar serios pe care steliştii l-au avut, nu l-au putut bate. Anume Astra Giurgiu, vicecampioana care le-a luat roş-albaştrilor două trofee în două luni. Iar cel din Supercupă fără măcar 18 jucători în lot!

ADVERTISEMENT

De aceea toată această discuţie despre discrepanţa momentană dintre prestaţiile echipei şi rezultatele înregistrate. Vor veni şi adversarii de clasă. Unul dintre ei chiar în week-end, la Cluj. Miriuţă are o echipă nelegată, dar tînără şi ambiţioasă. Clujul are o problemă de ani de zile cînd întîlneşte Steaua, dar nu mereu joacă statistica. Important pentru trupa lui Gîlcă este că, faţă de CFR, are o zi în plus de odihnă. Neplăcut este că Sănmărtean are probleme, şi nu doar fizice, la fel şi Stanciu. Încet-încet, Steaua va da de grei. Chiar şi în play-off unde, deşi aproape toţi capii de serie s-au dat loviţi, au mai rămas tancurile Legia sau Malmo. Dar bilele pot rezolva şi trecerea de play-off.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!