Editoriale

Arma de titlu a Stelei

Steaua a depăşit perioada proastă de la începutul sezonului de primăvară în doar o săptămînă. Este vorba despre remiza cu Dinamo din campionat, acel 1-1, şi dubla victorie contra Astrei,...
17.03.2016 | 15:36
Arma de titlu a Stelei

Steaua a depăşit perioada proastă de la începutul sezonului de primăvară în doar o săptămînă. Este vorba despre remiza cu Dinamo din campionat, acel 1-1, şi dubla victorie contra Astrei, 1-0 în Cupa Ligii şi 2-0 în play-off, ambele partide disputate la Piteşti. Probabil şi ultimele meciuri jucate de echipa lui Becali pe arena de sub pruni.

Revirimentul a început din prima repriză a meciului cu Dinamo, cînd Reghecampf a propus o echipă ofensivă, cu un singur închizător, Pintilii, dar planurile au fost schimbate în momentul accidentării lui Marica. S-a trecut atunci la doi mijlocaşi defensivi, lîngă Mihai venind Muniru şi nu Bourceanu cum poate ne-am fi aşteptat. Dar Reghe a gîndit corect în acel moment.

Cu un meci în urmă, remiza albă din semifinala de Cupă cu Dinamo, Bourceanu a intrat titular, a dat semne că-şi revine, dar se observa cu ochiul liber că-i lipseau încrederea şi reperele. Foarte multe pase scurte, de doi-trei metri, tocmai pentru a nu greşi, plasament ineficace în multe momente, lentoare în declanşarea atacurilor echipei sale. Ce făcea bine Bourceanu erau tacklingurile, cele cu care ne obişnuise.
Oricum, era pe drumul cel bun. A intrat şi în meciul din play-off cu Dinamo, undeva după minutul 70, pentru a-l înlocui pe Pintilii, agresiv şi iertat de cartonaşul roşu. Peste alte trei zile, în 1-0 cu Astra în Cupa Ligii, Reghecampf a plusat. Bourceanu titular şi integralist, alături de Muniru, lui Pintilii oferindu-i-se ocazia de a se calma şi a se odihni. Parametrii lui Bourceanu au crescut. A reînceput să devină acel jucător care nu rata convocările la naţională, realizări care i-au adus şi transferul la Trabzonspor.

Astfel că s-a ajuns la titularizarea dublului Pintilii – Bourceanu în cel mai important meci al sezonului pentru Steaua, contra liderului Astra aflat la 6 puncte în faţă. Iar prestaţia cuplului pe care s-au construit succesele Stelei în precedentul mandat al lui Reghecampf a fost una dintre cheile unei victorii pe care n-a contestat-o nici măcar guralivul Şumudică. Încă un amănunt extrem de important despre ultimul meci.

Pintilii, avertizat, a fost înlocuit de Muniru, în timp ce Bourceanu, şi el cu galben din prima repriză, a bifat iar toate minutele. Două meciuri integralist în decurs de doar patru zile – şi nu orice meciuri, ci împotriva Astrei, echipa care bătuse de două ori campioana în sezonul regulat – pentru Bourceanu, omul care nu mai jucase în acest ritm de mai bine de un an! Este semnul revenirii sale din toate punctele de vedere. Iar refacerea cuplului cu Pintilii reprezintă, cred, principala armă la titlu a Stelei.

Acesta este cîştigul lui Reghecampf în acest început de an. Şi ar putea fi şi cîştigul lui Iordănescu pentru Europeanul din vară.