Editoriale

Calmante! Începe gălăgia!

Naţionala arată rău cu ceva mai mult de două săptămîni înainte de debutul cu Franţa de la Paris. Doar 1-1 cu RD Congo, singura echipă probabil care a vrut să joace cu noi pe 25 mai, altfel...
26.05.2016 | 17:44
Calmante Incepe galagia

Naţionala arată rău cu ceva mai mult de două săptămîni înainte de debutul cu Franţa de la Paris. Doar 1-1 cu RD Congo, singura echipă probabil care a vrut să joace cu noi pe 25 mai, altfel nu se explică alegerea unui adversar care nu are absolut nimic din Franţa, Elveţia sau Albania. Adică echipele cu care ne batem la Euro să realizăm marea performanţă de a ieşi din grupă. O să sară analiştii federali cu veşnica scuză a meciului amical în care se exersează trasee, se verifică potenţialul unor jucători, se caută încă formula de start, dacă nu s-a găsit.

Acelaşi joc dezlînat, fără orizont, fără ocazii, fără idei. De fapt, singurul gol a fost un cadou din partea adversarului, ocazie fructificată excelent de Stanciu. Bravo pentru execuţie! Iordănescu s-a declarat mulţumit de prima repriză, şi i-a criticat pe cei care au intrat după pauză. Chiar şi aşa, nu s-a putut abţine să nu-i mai dea o palmă lui Alibec, clientul lui, că trebuia să arate mai mult la primul meci ca titular la naţională. Tot aici am scris că nu are cum să aibă relaţii de joc cu colegii săi tricolori un jucător cu un minut în echipa naţională. Chiar nu ştiu la ce se aştepta selecţionerul, dar Alibec a fost măcar decent în prestaţie.

Dacă e să-i comparăm pe Alibec şi Hora, atunci ultimul ar trebui să se regăsească printre cei 5 care pierd lotul. Alături de – anticipez acum – Toşca, Ropotan, Ivan şi Maxim. Asta dacă nu mai face Puiu vreo nefăcută cu Florin Andone, cel mai în formă atacant român, pe care-l ameninţă cu neconvocarea! Îmi doresc din tot sufletul să fie o glumă proastă tot ce se vehiculează cu Andone. În timp ce naţionala avea amical cu RD Congo, l-am urmărit pe Andone în Mirandes – Cordoba 0-3. N-a marcat, dar e „acolo” non-stop. Acolo, în gura porţii. Pasează, creează, finalizează.

Sînt destule de analizat, dar ne mai păstrăm şi pentru Ucraina şi Georgia. Probabil abia în amicalul de la Bucureşti cu gruzinii vom şti primul 11 pentru Franţa. Dar mai există două lucruri care au deranjat şi trebuie spuse după partida cu Bokila şi compania. Chiricheş este într-o formă deplorabilă. Omul parcă nu poate alerga, şi-a pierdut reperele în teren, face gafe de începător. E posibil ca minusurile lui Vlad să fii ieşit în evidenţă şi pentru că a absentat Grigore, cel cu care a făcut pereche pe parcursul preliminariilor, se cunosc şi se acoperă reciproc.

Apoi banderola. Nu pot să înţeleg spiritul pedagogic al lui Iordănescu. Pentru ce trebuie să creezi tensiune în lot şi să-i iei banderola lui Raţ dacă tot s-a întors la naţională? Plus că era şi ziua de naştere a olteanului. De ce faci manevrele astea fără logică? Numai Puiu poate şti. Ienei spune că asta înseamnă că Raţ nu va fi titular. Auu! Steliano sau Toşca din primul minut cu Franţa? Luaţi-vă calmantele! Începe gălăgia!