Editoriale

De ce îşi bate joc Becali de Papp

Paul Papp nu mai are viaţă la Steaua. Iar această realitate va determina, aproape sigur, o alta. Paul Papp nu va mai avea viaţă nici la echipa naţională dacă nu-şi schimbă clubul....
22.10.2015 | 00:07
De ce isi bate joc Becali de Papp

Paul Papp nu mai are viaţă la Steaua. Iar această realitate va determina, aproape sigur, o alta. Paul Papp nu va mai avea viaţă nici la echipa naţională dacă nu-şi schimbă clubul.

Riscă să rateze turneul final continental după o campanie în care a fost om de bază, Iordănescu mergînd pe mîna lui din momentul în care s-a întors pe banca reprezentativei. Iar jucătorul i-a răspuns cu evoluţii sigure, într-o linie de apărare cu Chiricheş, Dragoş Grigore şi Raţ. Cu „dubla” din meciul cu Irlanda de Nord, redebutul lui Puiu, Papp şi-a adus o contribuţie importantă la calificare. Ca să vedeţi cît de importante au fost acele goluri, uitaţi-vă la clasamentul golgeterilor României în preliminarii. Papp, Stancu şi Budescu au marcat cel mai mult, fiecare cîte o dublă!

Să ne întoarcem la situaţia roş-albastră a lui Papp, mai mult albastră de cîteva luni. Papp a ajuns a treia opţiune a lui Rădoi, după Rîpă şi Alcenat. La ultima partidă, cea de pe imaşul din Ploieşti, fundaşul nu a prins nici lotul. A rămas la Bucureşti! Totul i se trage de la returul de coşmar de la Belgrad, 2-4 cu Partizan, cînd a greşit la fiecare gol al sîrbilor.

Pus la zid de patron – meritat, de altfel – Papp a fost apoi marginalizat şi de Rădoi. Aşa, ca un ecou dinspre Palat. Pentru că, din punct de vedere sportiv, Papp şi-a văzut de treabă. Cei din preajma echipei povestesc că fundaşul se pregăteşte la fel de serios ca înainte, nu e genul care să cadă în depresie după gafele din august, e pozitiv şi cu zîmbetul pe buze, dar nu mai prinde locul de titular.

Iar pentru unul care, în mod normal, ar trebui să fie convocat în lotul de Euro, ceea ce i se petrece pare greu de acceptat. FANATIK dezvăluie un dialog pe care fotbalistul l-a avut cu Mirel Rădoi, în care viitorul tehnician i-a transmis că ar fi mai bine să-şi caute echipă din iarnă pentru că riscă să rateze Europeanul.

FANATIK.RO a discutat şi cu patronul Gigi Becali despre situaţia lui Paul Papp. Ştiţi care a fost reacţia acestuia vizavi de un jucător de echipă naţională? De fapt, unul dintrei cei trei pe care Steaua îi mai dă la lotul mare, după ce acum doi ani la Mogoşoaia plecau 8-9 stelişti.

Gigi Becali: „Papp? Să plece! Ar fi o veste bună pentru mine să aud că pleacă în iarnă! O să iau bani pe el, doar am spus că Steaua este o afacere şi atît” Becali greşeşte. Poate voit. Nu poţi să-l trimiţi la plimbare pe Papp ca să joace Rîpă, cu tot respectul pentru gălăţean. Apoi, dacă tot vrei să iei bani pe Papp, îl bagi să joace, Iordănescu îl convoacă la Euro, iar după turneu, timp în care UEFA alimentează conturile Stelei, îl vinzi la un preţ care chiar să sune a afacere.

E prea mult să-l faci pe Papp ţapul ispăşitor al sezonului mediocru al Stelei. Asta e dovadă de prostie, nu de management.