Editoriale

De ce are nevoie Ricky Boldrin de Teixeira

Gigi Becali nu-l mai vrea pe Fernando Boldrin. A început să-l anunţe pe brazilian că ar fi cazul să-şi vadă de drum cu vreo lună înainte de terminarea sezonului de toamnă....
05.01.2017 | 11:05
De ce are nevoie Ricky Boldrin de Teixeira

Gigi Becali nu-l mai vrea pe Fernando Boldrin. A început să-l anunţe pe brazilian că ar fi cazul să-şi vadă de drum cu vreo lună înainte de terminarea sezonului de toamnă.

De ce? Pentru că lui Becali pur şi simplu i s-a pus pata pe mijlocaş, l-a scos pe acesta ţap ispăşitor pentru lipsa de orizont şi de soluţii din jocul Stelei. Chiar nu ştiu ce aştepta patronul Stelei de la el. Poate că Gigi a crezut că-l vinde pe Stanciu la Anderlecht, îl pune pe Boldrin în locul lui şi gata Steluţa!

Aproape 10 milioane de euro încasate de la belgieni, dacă Nicuşor va îndeplini nişte clauze ce-i stau la îndemînă şi 300.000 de euro achitaţi Astrei pentru Boldrin. După ce a aşezat sumele pe hîrtie şi a făcut operaţiile matematice, patronul Stelei a realizat că ar fi vorba despre un profit de peste 9 milioane de euro. Şi-a frecat mîinile de afacerist, s-a aşezat comod în scaunul de la lojă şi a aşteptat să vadă acelaşi spectacol. Dar spectacolul nu a venit. Sau nu a venit în toate meciurile.

Iar explicaţia pare totuşi destul de simplă. Boldrin nu e Stanciu, şi aici nu vorbim despre valoarea fiecăruia dintre ei. Discutăm despre ce ştiu să facă în teren cel mai bine. Despre poziţia în sistem. Despre rolul în cadrul echipei. Boldrin, care îmi place la fel de mult ca şi Stanciu, s-a trezit la Steaua şi i s-a spus, direct sau indirect, ceva de genul „de mîine tu eşti Stanciu!”

În euforia transferului, brazilianul şi-a văzut de joc. La început a dat şi goluri, a fost „miez”, totul se învîrtea în jurul lui. Chiar dacă îl căuta la pasă aproape non-stop pe De Amorim, Boldrin influenţa tabela în favoarea Stelei. Cît timp lucrurile se petreceau astfel, toţi îl lăudau, toţi îl vedeau „briliant”. Cînd jocul s-a dus în cap şi Steaua îşi număra rezultatele pozitive pe degetele de la o singură mînă, tirada lui Becali s-a îndreptat spre Boldrin. Că oricum acesta nu va mai avea loc din primăvară, pentru că revine perla Florin Tănase, spunea patronul. Toate săgeţile erau îndreptate asupra unuia care tocmai semnase pe patru sezoane şi jumătate şi era poate cel mai bun jucător al echipei. Dar Boldrin nu e „regista”, cum spun italienii.

Şi aici a greşit Becali sau cei care au uitat să-i mai explice ce se joacă pe teren. Boldrin este un mijlocaş excelent în faţa defensivei, al doilea închizător dintr-un sistem 4-2-3-1. E extrem de util, pasează rapid şi precis, mingea nu are prea multe secrete pentru el, dar nu este jucător de ultimă pasă. Are nevoie în faţa lui de unul ca Teixeira.

L-a avut la Astra şi s-au văzut rezultatele. Nu l-a mai avut la Steaua. L-ar putea avea din primăvară din nou pe Teixeira. Întrebarea e, unde? La Steaua, dacă vine Filipe şi nu pleacă Ricky? La Astra, dacă revine Ricky şi nu pleacă Filipe? Doar Becali poate răspunde.