Începe nebunia de primăvară! Unii play, alţii off

Avem cel mai tare play-off posibil în acest moment de criză al fotbalului nostru. Viitorul, Steaua, Astra, Craiova, CFR Cluj şi Dinamo, în ordinea în care au terminat sezonul regulat. În weekend începe nebunia a 10 etape care vor arde cu fiecare meci.

Se fac calcule, se vorbeşte de favoriţi, de maturitatea liderului Viitorul, de criza Stelei, de forma incredibilă a Astrei, de soliditatea CFR-ului, de ambiţia Craiovei, de resuscitarea lui Dinamo după sosirea lui Contra. Din toate părţile auzim o frază-acoperiş: după înjumătăţire, oricine poate lua titlul! Teoretic, da, practic e ceva mai dificil.

E destul de posibil să se răstoarne clasamentul la final. Şi o voi lua pe rând, în trei mini-episoade. Cum le-aş pune eu, acum, cap la cap.

Locurile 5-6. Majoritatea vorbeşte despre şansele mari la titlu ale Viitorului. Cât s-ar bucura „x” sau „y” pentru Hagi, pentru proiectul unicat al lui Gică. Va veni, probabil, şi vremea aceea, dar acum nu mi se pare că Hagi şi Viitorul sunt copţi pentru a se încununa campioni. Şi le-am văzut cam toate meciurile. Acum urmează Meciurile. Unde, exceptând Dinamo, pe care, totuşi, Viitorul nu a bătut-o niciodată acasă, ai lui Hagi nu au strălucit. Şi nu mă refer neapărat la Steaua. Pentru locurile 5-6, cu Viitorul, cred că se va lupta Craiova lui Mulţescu. În ciuda unui entuziasm ieşit din comun în Oltenia, nea Gigi nu are echipă să se bată sus. Nici 11 titulari nu are, darămite rezerve.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Locurile 3-4. Dinamo se va ridica sigur mai mult de locul 6 pe care se află în acest moment. Chiar dacă lotul nu este atât de valoros pe cât ar lăsa să se înţeleagă cele 3 victorii consecutive de la venirea lui Contra. Încrederea pe care a căpătat-o vestiarul, modul incredibil în care „Guriţă” ştie să scoată maximum de la elevii săi, fanii care vor veni pe „Arenă” vor duce Dinamo în lupta pentru podium. Iar aceasta se va da, cred, cu Astra, pentru că, sincer, în ciuda celor 8 victorii la rând ale lui Şumudică, nu văd Astra să-şi păstreze titlul. Indiferent câte scamatorii va mai face Şumi şi nu va uita, bineînţeles, să se laude singur după fiecare meci, lotul este mult sub cel cu care a luat titlul.

Locurile 1-2. Deşi pare acum o perspectivă mai dificil de realizat, cred că Steaua şi CFR se vor bate pentru primele două locuri. Se întâlnesc chiar în week-end. Trupei lui Reghecampf nu-i trebuie decât două victorii legate pentru a şterge impresia recentă. Mizez pe valoarea lotului şi pe faptul că împotriva echipelor aflate acum în play-off Steaua a arătat bine. Minus teama generată recent de meciurile cu Dinamo. Iar CFR chiar este o trupă solidă în acest moment. Joacă, are şi atuul redresării financiare, a priceperii lui Miriuţă şi a obişnuinţei din ultimii ani de a lua trofee. Titluri sau cupe.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:45Telekom Sport 1
Liga 1 Dinamo - CSM Iaşi
1 EUR4.6536 lei-0,0010
1 USD3.9215 lei-0,0091
1 XAU162.5645 lei-0,7091