Editoriale

Meciul lui Tamaş

Gabi Tamaş s-a întors la Steaua. Parcă nici nu apucase să plece. A reziliat rapid cu galezii de la Cardiff, care, în jumătate de an, îl folosiseră doar în marea surpriză din Cupă, 0-1 cu...
04.02.2016 | 00:02
Meciul lui Tamas

Gabi Tamaş s-a întors la Steaua. Parcă nici nu apucase să plece. A reziliat rapid cu galezii de la Cardiff, care, în jumătate de an, îl folosiseră doar în marea surpriză din Cupă, 0-1 cu Shrewsbury. În rest, Tamaş a şomat şi a încasat bani în Ţara Galilor, la o echipă de Championship, de ajunseseră britanicii să facă topul celor care cîştigă cel mai mult fără să joace nici un minut! Dar aşa sînt englezii, cîrcotaşi.

Deşi fotbalul britanic i se potriveşte ca o mănuşă (chiar a dovedit-o de-a lungul carierei), Tamaş a plecat din Regat. S-a întors la Steaua, dar mai corect spus este că a venit sub comanda lui Reghecampf. A spus-o chiar jucătorul, la capătul unui terminal de aeroport, pregătit să zboare spre Antalya, unde-l aştepta fosta şi actuala echipă. Reghecampf l-a dorit pe braşovean şi cînd era în Bulgaria, la Litex, dar, pînă să se definitiveze intenţia, Laurenţiu i-a lăsat pe „verzi” pentru „roş-albaştri”. Odată mutat la Steaua, tehnicianul a revenit la pista Tamaş.

Ca o paranteză. În seara în care Reghecampf a semnat cu Steaua, www.fanatik.ro a scris că primele două ţinte ale antrenorului sînt Alex Bourceanu şi Gabi Tamaş. Primul s-a rezolvat fără emoţii, despre al doilea au început unii atunci să mîrîie şi să rîdă. „Ce vrăjeală!” Acum, că totul e perfectat cu Gabi, au apărut exclusivităţile!

Tamaş a întîrziat puţin pînă a semnat cu Steaua. Au mai fost mici lucruri de pus la punct. Nişte clauze, dar nu cele de genul cu prezenţa obligatorie duminica la biserică. Gabi vrea să joace. Nu promite că n-o să mai facă boacănele din trecut, dar are o ambiţie imensă să fie pe teren. Trece şi peste înţepăturile pe care le-a tastat cînd Mirel Rădoi l-a pus pe liber. Uită de „clonele perfecte” şi se gîndeşte doar la fotbal şi la familia lui. Evită şi provocarea numită Euro, pentru că pare un obiectiv prea îndepărtat pentru unul care a jucat un meci în ultima jumătate de an. Ar fi fost chiar lipsit de tact şi de bun simţ să se „ceară” acum la turneul final.

Tamaş mi-a creat impresia unuia care mai are o revanşă de luat. Dar nu faţă de vreun club anume, ci doar faţă de el. Tamaş e un pariu cu el însuşi. Chiar şi cînd mai ridică paharul ştie că mai poate juca fotbal. Ştie şi vrea să o arate.

Şi cînd a venit Marica, şi cînd a venit neamţul Gebhart, s-a vorbit despre minunile pe care Reghe şi staff-ul său, în frunte cu Neubert, le-ar face. Şi acum la Tamaş, aceeaşi problemă. Gabi nu are vreun meci cu pregătirea fizică. El a stat tot timpul bine la acest capitol, indiferent de ora dimineţii la care ateriza în pat. Gabi are meciul lui cu fotbalul.