Editoriale

Pe mîna adiţionalilor şi a lui Popa

În etapa trecută, la Ovidiu, cu Viitorul, Adi Popa a preluat cu mîna de lîngă Goulon, a pătruns în careu şi l-a executat pe Pecanha. Steaua făcea 2-0....
31.03.2016 | 00:42
Pe mina aditionalilor si a lui Popa

În etapa trecută, la Ovidiu, cu Viitorul, Adi Popa a preluat cu mîna de lîngă Goulon, a pătruns în careu şi l-a executat pe Pecanha. Steaua făcea 2-0.

Adiţionalul Lucian Rusandu nu a văzut nimic neregulamentar atunci, deşi faza era în faţa sa. Cu cîteva minute mai devreme, acelaşi adiţional văzuse cu ochi de vultur o fază mult mai departe de el, dintr-un unghi şi mai greu, i-a semnalat centralului, care a dictat penalty pentru Steaua după duelul dintre Goulon şi Stanciu. Acestea au fost cele două faze ale meciului Viitorul – Steaua 1-3 despre care Gică Hagi spunea la final că au decis învingătoarea. Mai mult, elevii săi trecuseră chiar la ironii, spunînd că la faza golului doi Adi Popa a condus mingea mai bine chiar şi decît Cristina Neagu…

Etapa următoare. Steaua a mers la Severin pentru întîlnirea cu Pandurii. Meci cu decizii controversate de arbitraj. Avram a greşit în mai multe situaţii, de ambele părţi. Să le luăm cronologic.

Nu a fluierat penalty pentru Steaua la duelul dintre Săpunaru şi Adi Popa. Decizie pro-Pandurii. Nu vede henţul lui Popa, urmat de faultul lui Mrzljak. Al doilea galben pentru croat şi eliminare. Decizie pro-Steaua. Dacă tot n-ai văzut şi n-ai dat henţ la Popa, nu mai dai cartonaş la jucătorul Pandurilor. Crăciunescu îl bănuie aici pe Marius Avram de lipsă de inteligenţă. E o jignire a lui Crăciunescu care trebuie luată „la pachet” cu războiul acestuia cu Vasile Avram, tatăl centralului.

Gabi Enache îşi „cere” al doilea galben în două faze, dar Avram nu-l elimină. Decizii pro-Steaua. Cu un minut înainte de final, Marius Avram dictează penalty pentru Steaua după semnalizarea adiţionalului Adrian Comănescu. Henţ la Hora. Decizie corectă, dar din nou ratată de Avram. A avut noroc cu cel din spatele porţii lui Stanca. Pe Săpunaru l-a luat capul după această decizie. Şi-a dat jos tricoul, a scuipat şi a înjurat spre banca Stelei, mai avea puţin şi se urca în tribună pentru a se bate cu fanii. Cartonaş roşu clar pentru Săpunaru, dar Avram a făcut pe el şi s-a ascuns ca să nu-l elimine. Decizie pro-Pandurii.

Numai enumerările de mai sus arată cîte greşeli de arbitraj, poate decisive pentru titlu, s-au putut face într-un timp atît de scurt. Mihai Stoica a dat un interviu înaintea meciului de la Severin. „Steaua este cea mai dezavantajată echipă de arbitraj!” E posibil ca glontele tras de Meme în eter să fi atins anumite corzi sensibile. Sau poate că nu… Trei din ultimele patru goluri ale Stelei s-au dat după decizii venite de la arbitrii adiţionali.

Ceea ce rămîne este scandalul făcut de adversarele Stelei după ultimele două meciuri. Hagi, mai cu frîna trasă, în schimb gorjenii au ieşit cu pieptul înainte. Din neputinţă, din frustrare sau din cine ştie ce motive. Ei spun că Steaua e deja campioană. Oare?