Editoriale

Ţeparul de profesie

Într-un fotbal care-şi respectă valorile, italianul autointitulat patron la Ceahlăul trebuia scos din ţară după partida cu Viitorul. ...
23.04.2015 | 16:00
Teparul de profesie
ADVERTISEMENT

Într-un fotbal care-şi respectă valorile, italianul autointitulat patron la Ceahlăul trebuia scos din ţară după partida cu Viitorul.

Atunci cînd a pătruns pe teren ca un ţăran (apropo, „Pinalty” chiar arăta a boss în anii cînd îşi cerea „drepturile” la marginea terenului), pentru a protesta la deciziile unor arbitri, dar mai ales la final, cînd camerele tv au băgat în seamă adunătura de tupeu şi nesimţire ce-şi spune Massone. Nicidecum vreun „Angelo”. Acolo, la microfon, a făcut cu ou şi cu oţet fotbalul care-i oferise şansa de a încasa, poate, nişte drepturi TV şi a fugi ca ultimul şmenar. Din „ruşine să vă fie!” nu ne-a scos, de la presă, la oameni din fotbal, la jucători, la microbişti.

ADVERTISEMENT

El, un ţepar de profesie! Nu s-a oprit aici. S-a urcat pe statuia lui Hagi, pe care l-a făcut „ultimul om”. Noi, mămăligile, l-am lăsat în pace. Şi cînd zic noi nu fac neapărat referire la media, pentru că oamenii cu bruma de bun simţ au luat atitudine, ci la cei care conduc acest fotbal pe care urinează italianul. Nici o măsură dinspre forurile care trebuiau să se mişte. Aşa ne trebuie!

Ce a urmat? Ca să vedeţi despre cine vorbim, ca să ştim sigur că lucrurile pe care le citeam în presa britanică despre ţepele date la Livingston sînt realitate pură, italianul (nici nu ştiu dacă ar trebui să-i mai scriu naţionalitatea pentru că jignim majoritarea fără nici o vină) şi-a demonstrat caracterul în relaţia cu cel pe care l-a adus să salveze Ceahlăul.

ADVERTISEMENT

Ze Maria a fost umilit de omul pe care-l considera un prieten. Mai întîi săptămîna trecută, cînd şi-a dat demisia pentru că nu a dorit să facă schimbarea comandată de „şef”. A revenit la insistenţele grupului de jucători, dar Ze Maria a cedat după eşecul de la Botoşani. A plecat definitiv de la Ceahlăul şi a vorbit în presa din Italia despre aventura sa în barca lui Massone.

„Am avut parte de un patron care trata jucătorii ca pe sclavi şi susţinea că trebuie folosită mîna de fier pentru că sînt români, un patron care a făcut promisiuni fără a le respecta şi care la final, probabil din gelozie, a stricat o jucărie de care toată lumea zicea de bine, pentru că nu suporta să nu îşi vadă numele în ziar”. E declaraţia lui Ze Maria, preluată din Gazzetta dello Sport. Deci, credeţi fiecare virgulă. Brazilianului îi este greaţă să-i pronunţe pînă şi numele celui care-l plătea. Aşa ar fi trebuit teoretic, pentru că, practic, din surse sigure, Ze nu a luat nici un ban, deşi el şi tot staff-ul conveniseră pentru 7.000 de euro lunar!

ADVERTISEMENT

Acesta este tipul de investitor din străinătate, pe care-l invităm în Liga 1 să ne umilească. Să se comporte ca un stăpîn pe o plantaţie de sclavi, să jignească, să fure ce e de furat (dacă e…), apoi să o întindă. Cum a făcut în Scoţia şi nu numai… Ce s-ar fi întîmplat dacă Massone ajungea să „preia” Rapidul? Aviz amatorilor.