Authors

Editorial Daniel Șendre. De ce au apărut înregistrările acum? “Ticălosul de lângă Burleanu” 

23.04.2018 | 16:57
Editorial Daniel Sendre De ce au aparut inregistrarile acum Ticalosul de langa Burleanu

Gazeta Sporturilor publică luni înregistrările discuțiilor de la o întâlnire secretă în care s-a pus la cale realegerea lui Răzvan Burleanu la FRF.

În frunte cu Burleanu, 14 șefi FRF și reprezentanți din teritoriu pun la cale o manipulare fără precedent a unor alegeri pentru șefia acestui for. De la așezarea în sală și cine îl aplaudă pe Burleanu, până la cine se uită pe telefon, mimând plictiseala când vorbesc Pușcaș și Lupescu, totul a fost pus la punct cu un cinism ieșit din comun. Nimic, dar absolut nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării, tot ce am văzut la TV în ședința extraordinară fusese prestabilit la limita legii, dar dincolo de cea a moralității și bunului simț.

Și când te gândești că actualul șef al FRF ne spunea tuturor cum a pus el capăt unui mod obscur de a face lucrurile din partea vechii admnistrații Mircea Sandu. Reies foarte clar din înregistrări transparența, normalitatea și onestitatea pe care le-a adus el. Sunt ironic, evident, realizăm acum că Nașu era mic copil!

Concluzia înregistrărilor: “Burleanu are lângă el un trădător!”

Sincer să fiu, ipocrizia acestui tânăr învechit prematur în rele, lejeritatea cu care manipulează și metodele lui securistice prin care și-a asigurat inclusiv realegerea, mă sperie. Ăsta e managerul de tip nou?

Întâlnirea secretă a avut loc pe 16 aprilie, iar sursa lor e din interior, deci vorbim despre cineva care a asistat la ședință, după cum afirmă colegii de la Gazetă. Burleanu are lângă el un trădător, așadar.

Unul cel puțin la fel de ticălos ca el, atât timp cât nu a “scurs” înregistrările către ziar imediat după ce s-a încheiat “întâlnirea secretă”. Omul a așteptat ca planul să fie pus în aplicare întocmai, deci ca Burleanu și administrația din care face parte să câștige alegerile, abia apoi a acționat. Nu înainte! Ce clică e la FRF, vă dați seama!? Te trec fiori când realizezi pe mâinile cui a încăput fotbalul românesc.

Mai există o variantă, desigur. Două, de fapt.

Una conform căreia înregistrările să fi fost făcute ambiental sau prin microfoane plasate în interiorul sălii în care a avut loc ședința, ceea ce ar fi ilegal, fără discuție, dacă înregistrările nu au fost făcute de către un serviciu specializat al statului, cu mandat.

Și mai e varianta în care ele au fost furnizate de către sursă înaintea alegerilor care urmau să aibă loc două zile mai târziu, pe 18, adică, iar Gazeta nu le-a publicat până astăzi. Variante pe care eu, personal, cunoscându-i pe cei de acolo, le exclud. Dacă Tolontan și oamenii lui spun că “sursa e un insider”, înseamnă că așa e, iar să-i bănuiesc de rea credinţă ar fi absurd şi nedrept.

Rămân adeptul teoriei ticăloșilor care au acaparat FRF, cu ajutorul unor oameni fără pic de responsabilitate și discernământ, care s-au lăsat manipulați cu bună știință, în numele binelui personal, nu al fotbalului românesc în general. Mă refer la cei cu drept de vot la alegeri, bine-nțeles.

Asta e opinia mea despre ei, așa îi percep eu, iar înregistrările Gazetei, precum și situația dezastruoasă a fotbalului nostru, condus de Burleanu, o confirmă.