Fotbal intern

Editorial Daniel Şendre. “Lupescu şi greşeala vieţii lui”

Editorialistul FANATIK.RO explică de ce a comis Ionuţ Lupescu o eroare flagrantă atunci când a decis să candideze la preşedinţia FRF şi remarcă strategia absurdă din spatele atacurilor echipei Burleanu.
28.02.2018 | 17:46
Editorial Daniel Sendre Lupescu si greseala vietii lui
ADVERTISEMENT

Disperat la gândul că poate pierde şefia măcelăriei, căţeluşul de la FRF se înfige în pantalonii lui Ionuţ Lupescu de câte ori are ocazia. Iar ocazii i se ivesc din ce în ce mai des, Slavă Domnului, pentru că în presa din România sunt destui cei care-i ridică zilnic mingi la fileu.

Isteţ nevoie mare, cum evident se consideră, Burleanu pedalează pe o singură idee atunci când îl atacă pe Lupescu. Şi o face cu voioşia unui copil care a primit prima bicicletă din viaţa lui, convins fiind că e cartea câştigătoare. Aceea că fostul internaţional este doar un paravan pentru vechea gaşcă a lui Mircea Sandu. Ăsta, evident, un coşmar viu fiind, încă, pentru toţi cei care iubim fotbalul lui Ioan Chirilă şi Dobrin.

ADVERTISEMENT

Singura problemă e că logica îi e potrivnică marelui strateg cu alură de absolvent Bioterra, forma de învăţământ fără frecvenţă. Că nu vreau să duc în derizoriu celebra şcoală de cadre Ştefan Gheorghiu.

Ionuţ Lupescu era şeful Comisiei Tehnice UEFA, poziţie din care dialoga zilnic cu legende precum Alex Ferguson sau Fabio Capello.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Lupescu, deja milionar din fotbal, ca jucător, încasa 480.000 de euro anual, plus bonusuri, diurne şi prime.

Ionuţ Lupescu locuia în staţiunea Gland, din Elveţia, într-o vilă pe malul lacului Leman, oferită cu titlu gratuit de UEFA. Printre vecini îi avea pe Michael Schumacher şi pe moştenitorii imperiului Ikea.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Lupescu stătea numai pe avioane şi prin hoteluri de lux în drumurile sale spre marile stadioane ale lumii şi participa la dineuri alături de personalităţi din diferite domenii.

Ionuţ Lupescu urma să fie prezent la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia, acolo unde ar fi mers cu treabă, nu băgător de seamă, pe diurnă, ca necalificaţii din FRF.

ADVERTISEMENT

Şi, poate, mai presus de toate, Ionuţ Lupescu avea şansa de a urca pe scara ierarhică, ba chiar să ajungă să candideze la preşedinţia UEFA.

Trebuie să fii naiv să crezi că fostul mare internaţional a renunţat la toate aceste privilegii doar pentru a-l ajuta pe Sandu să fure de la FRF şi ignorant de-a dreptul să-ţi închipui că a preferat dialogului privilegiat cu Guardiola, sporovăiala cu şeful AJF Preajma, doar pentru a fi paravanul lui Kassai.

Dincolo de faptul că modul acesta de gândire e specific ticăloşilor mărunţi, găinarilor, el este şi o jignire la adresa fostului mare internaţional, care şi-a păstrat o imagine impecabilă, atât în ţară, cât şi în afară, altfel nu ar fi primit încrederea celor de la UEFA.

Providenţiala idee a lui Burleanu şi a aparatului său uriaş de propagandă e o mare fâsâială, aşadar, pentru toţi cei cu un IQ peste medie. Altfel nici nu ştiu cum să numesc demersul ăsta prin care un fost oficial de rang înalt UEFA este redus la absurd în ţara lui. Păcat că actualul şef al FRF îi desconsideră atât de tare pe cei cu drept de vot la alegeri. Eu cred că oamenii ar merita un pic mai mult respect, din moment ce chiar ei l-au ales să-i reprezinte. Nimeni nu e perfect, ce să zic, dar admit că RB are un avantaj aici, pentru că eu nu-i cunosc, personal, pe niciunul. Poate chiar nu merită, mai ştii!?

Nu, Lupescu n-a renunţat la postul şi privilegiile pe care le avea pentru a risca să intre în puşcărie, ci pentru că îşi doreşte într-adevăr să facă ceva pentru fotbalul din România! O mare eroare, bine-nţeles, pentru că va fi sfâşiat între timp.

ADVERTISEMENT