Editoriale

Editorial Daniel Şendre. “Nea Mitică Dragomir, expertul ProTV”

Daniel Şendre povesteşte cum l-a uluit fostul şef al LPF cu expertiza sa uriaşă în fotbal: "Până şi umbra aplaudă în spatele lui când dă un verdict" :-)
23.12.2017 | 10:03
Editorial Daniel Sendre Nea Mitica Dragomir expertul ProTV
ADVERTISEMENT

Ieri seară, pe la 8, mă uitam, uşor plictisit, la ştirile PRO TV din sport. Au fost una cu Keşeru, ceva cu Omrani, Dan Petrescu, care a împlinit 50 de ani a zis şi el două vorbe, iar când a apărut Miriuţă deja moţăiam în fotoliu. Nu ştiu pentru cât timp am aţipit, dar am auzit brusc o voce dinspre televizor, care m-a trezit: “O să râdeţi, dar cred că Steaua o să se califice cu Lazio”, a enunţat, cu emfază, THE VOICE. Atât! Era Dumitru Dragomir şi scaunele s-au întors toate, plus fotoliul pe care eram eu. 

Să mă bată mama, mi-am zis, cu faţa la perete, am adormit exact când au început ăştia să bage ştirile adevărate!

ADVERTISEMENT

Fix după ce am rostit fraza însă, ele s-au şi terminat, pentru că a intrat imediat reclama sau genericul de la Vreme, nu mai ştiu exact, eram uşor bulversat, ceea ce e de înţeles, bănuiesc. Adică nu e ca şi când ar vorbi despre economie premierul Tudose. 

Am intrat imediat pe Google şi am căutat programul TV.

Nea Mitică are peste 40 de ani în fotbal, aproape toţi în funcţii de conducere, nu oricum, deci are o experienţă uriaşă în spate. A transferat jucători, a creat echipe, a pus antrenori, a urmărit mii de meciuri. Trebuia să văd neapărat ce zisese înainte, să aud analiza, elementele pe care le-a luat în considerare şi care i-au dat cu plus pentru Steaua lui Gigi Becali. 

ADVERTISEMENT

Reluarea emisiunii am văzut-o după miezul nopţii, timp în care am aşteptat expertiza fostului şef LPF cum aşteaptă fanii un nou sezon din Games of Thrones.

V-am zis, au fost Keşeru, (eu deja fierbeam) Omrani, (îmi pregătisem o foaie şi un pix) Dan Petrescu, (momentul în care am apăsat şi rec, să nu pierd nimic) Miriuţă (aici începusem iar să trag de ochi, dar mi-am dat instant două palme) apoi a început THE NEWS. Adevărata ştire. Iar ea a arătat aşa. O domnişoară ( cu o voce spartă, aş fi scris, dacă n-aş fi fost un gentleman) a întrebat: “Ce părere aveţi despre dubla FCSB-Lazio?” Iar nea Mitică a făcut faţa aia de om deştept, după care a răspuns: “O să râdeţi, dar cred că Steaua o să se califice” – apoi ştirile s-au încheiat, cum v-am spus.

ADVERTISEMENT

Iar eu am privit în gol vreo 10 minute, cred. Ca atunci când te opreşti cu maşină la barieră, pe un drum pustiu, de ţară, iar prin faţa ta, în loc de tren, trece alergând Grigore Cartianu, cu boască pe faţă, trăgând o putină goală după el. Nu inţelegi ce naiba tocmai ai văzut, dacă e real etc.

După 40 de ani în fotbal, aproape toţi în funcţii de conducere, repet, nea Mitică crede că Steaua o s-o scoată pe Lazio din Europa League. Şi a zis-o serios! 

ADVERTISEMENT

Bine, nici domnişoara reporter n-a fost curioasă să afle de ce, care sunt motivele, pe ce se bazează celebrul om de fotbal, ştiţi voi, enormităţi d-astea! Valoarea loturilor nu putea fi, nivelul fotbalului din cele două ţări nu, adversarii cu care se antrenează cele două echipe în campionat, nici asta, iar bugetele sub nicio formă. Zic, gata, ştiu, faptul că FCSB joacă returul la Bucureşti, asta trebuie să fie, deşi era invers, parcă! Şi chiar invers e, fir-ar să fie, Lazio va juca, într-adevăr, calificarea acasă. Olimpico, 70.000 de locuri, peluză infernală, dacă e cazul, mă rog, nu mai insist pe detalii.

Zic, nu se poate, nea Mitică chiar nu s-a bazat pe nimic. Parcă ar fi fost pus să se pronunţe pe un Gloria-Ceahlăul de pe vremuri, când ştia încă de la începutul campionatului cum se termină. Atunci puteai să-l întrebi şi în somn de un meci, bine’nţeles, că îţi zicea imediat rezultatul, cu scor corect, plus ordinea şi marcatorii. Ba mai mult, ştia până şi cum va fi vremea, că Tata Jean nu lăsa nimic la voia întâmplări acasă, Dumnezeu să-l ierte!

Cam asta e! Târziu, e adevărat, dar am înţeles, în sfârşit, de ce încă îl mai caută televiziunile pe Nea Mitică. Se pricepe bine de tot la fotbal, la experienţa şi expertiza uriaşe pe care le are, până şi umbra aplaudă în spatele lui când dă un verdict!

ADVERTISEMENT