Editoriale

Editorial Daniel Şendre: “Trei ţări membre NATO au atacat interesele Rusiei de pe portavioane. Armata României se pregăteşte de meci”

Editorialistul FANATIK.RO, Daniel Şendre, pune în context meciul pe care echipa de fotbal a Armatei Române îl dispută împotriva civililor de la Academia Rapid. "În timp ce armatele altor ţări investesc pentru a-şi proteja cetăţenii, a noastră investeşte pentru a-l opri pe Pancu să-i dea gol."
14.04.2018 | 12:13
Editorial Daniel Sendre Trei tari membre NATO au atacat interesele Rusiei de pe portavioane Armata Romaniei se pregateste de meci

Azi-noapte, în jurul orei 4:00, ora României, preşedintele USA, Donald Trump, anunţa, într-o scurtă declaraţie de presă, faptul că forţele armate americane, împreună cu cele ale Marii Britanii şi Franţei, au lansat un atac aerian asupra bazelor siriene responsabile cu producerea armelor chimice şi apoi folosirea acestora asupra propriilor cetăţeni.

La scurt timp, agenţiile de presă internaţionale raportau mai multe explozii în Damasc, capitala Siriei, condusă de Başar Al-Asaad. Peste 100 de rachete au lovit la punct fix – vezi video 

Într-un alt mesaj video remis presei la aceeaşi oră târzie în noapte, prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, anunţa că o parte dintre ele au plecat de pe avioane Tornado ale Forţelor Regale Britanice şi că aceasta a fost singura soluţie rămasă forţelor aliate după ce Rusia a blocat orice altă soluţie în cadrul consiliului de securitate al ONU.

În acelaşi timp, ambasadorul Rusiei la Washington avertiza asupra consecinţelor deosebit de grave ale “agresiunii”, ca răspuns la atacul cu arme chimice din Douma, pe care îl consideră o “înscenare”. România dormea.

“Un scenariu predestinat este pus în practică chiar în acest moment. Suntem ameninţaţi din nou. Am avertizat că asemenea acţiuni nu vor rămăne fără consecinţe, iar responsabile pentru ele sunt administraţiile de la Washington, Londra şi Paris”, a declarat Anatoly Antonov.

Naiba ştie în ce constau consecinţele despre care vorbea înaltul oficial rus, dar e clar că loviturile aeriane sunt considerate un atac direct asupra intereselor Rusiei, aşa că Rusia va ataca, la rândul ei, sub o formă sau alta, interesele americane oriunde în lume. Iar Rusia are ca aliaţi în regiune Iranul şi Turcia, vecina noastră de peste Marea Neagră.

Tensiune la cote alarmante, aşadar, la nivel mondial! Cancelarii din toată lumea îşi exprimă poziţiile şi totodată îngrijorarea pentru ceea ce poate duce la declanşarea unei noi conflagraţii mondiale. Ar fi şi ultima. Ce face Ministerul Român al Apărării? Se pregăteşte de meci cu Academia Rapid. Oficialii Armatei anunţă cu emfază numărul impresionant de bilete vândute la o competiţie sportivă.

Nici că se putea o coordonare mai bună cu aliaţii din NATO pentru a evidenţia absurdul în care ne aflăm. În timp ce armatele altor ţări investesc pentru a-şi proteja cetăţenii, a noastră investeşte pentru a-l opri pe Pancu să facă spectacol. Armata Română e ridicolă, practic! La fel şi întreg statul român, care n-a făcut nici un gest, de la orice nivel, pentru a le băga minţile în cap unor generali degeaba, ca Petrea. Înalt prea decoraţii noştri, bravii conducători de oşti, se luptă pe terenul de fotbal cu un cetăţean din Pipera. La circ participăm cu veselie şi noi, presa, care transmitem live grozăvia şi scriem despre ea, iată! Să ne crească aidienţa şi să fie trafic, domnilor!

Ce poate fi mai nimerit, în 2018, ca în timp ce americanii armează scutul la Deveselu, o peluză întreagă formată din români să înjure de morţi armata română, reprezentată pe teren de o echipă de fotbal!? Mă întreb cu cine o ţine diseară preşedintele Iohannis, că guvernul cam ştim.

O fi fost întrunit şi Consiliul Suprem de Apărare al ţării? Astăzi sau mâine? Vor raporta reprezentanţii armatei vreun gol? Să curgă berea pe holurile Naţional Arena, toţi aliaţii NATO ştiu că se pot baza oricând pe România! O să-i arătăm noi, de aici, din coasta Rusiei, lui Putin, ce putem. Luptă CSA Steaua!

E ora 11:34, dimineaţa, iar România doarme în continuare. E somnul raţiunii care naşte monstruozităţi.