Editoriale

Editorial Daniel Șendre. “TVR, Dumnezeu și Nana Falemi”

07.07.2018 | 11:12
Editorial Daniel Sendre TVR Dumnezeu si Nana Falemi

Studioul TVR, aseară, după încheierea primelor două sferturi de finală. Invitați, Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, Marius Mitran, șef de comunicare LPF și Nana Falemi, fost jucător la Vâscofil. La un moment dat, acesta din urmă zice:

“Spre deosebire de profani, eu am zis că meciul Franței va fi deja decis în minutul 60. Pentru că eu știam că asta o să se întâmple”

Mă uitam, așa, la Falemi și mă așteptam ca din moment în moment să înceapă să plutească prin studio, fără aripi. Domnului Ovidiu Ioanițoaia, aflat două scaune mai încolo, nu-i venea să creadă ce aude, se uita uluit la Nana și se abținea cu greu să nu râdă. Dacă n-ar fi fost în direct, cred că i-ar fi șters o palmă pe scăfârlia aia goală … aaa cheală, pardon. “Du-te, bă, naibii, d-aici!” ?

Foarte inspirați cei de la TVR! Mai potrivit să analizeze un meci în care a jucat Fellaini, decât Nana Falemi, nu se putea! Nici el n-a reușit nici un dribling în toată cariera și mai mult de 5 pe ambele picioare nu ținea. Simona Halep, spre exemplu, reușește vreo 40 într-un video care circulă pe Facebook. În fine, lemn de fag amândoi, doar că belgianul a fost mai inspirat în scăldătoare.

Dacă aș fi în locul celor de la TVR, eu aș merge chiar mai departe și i-aș desemna să comenteze finala Mondialului pe el și pe Lovin. Cu intervenții de la nivelul gazonului, Șoavă.

Dacă tot ne fac legi infractorii, de ce n-ar comenta tocmai ăștia trei fotbal!? Care e treaba? Nu are el limite până unde putem noi împinge ridicolul! Noi, românii, zic.

Stau cateodată și mă întreb ce-o gândi Dumnezeu când se uită la noi. “Mda. Mi-amintesc, p-ăștia i-am făcut în aceeași zi cu berea. Atât că p-aia am coborat-o mai târziu pe pământ. Haha. Și de atunci mă distrez.” Barză. Viezure. Mânz. Dragnea!

N-are cum să nu ne iubească Cel de Sus, pentru că, alminteri, într-un acces de furie – e greu să nu te enervezi cu noi – pământurile astea ar fi rămas la un moment dat goale. Iar pe Falemi, Șoavă și Lovin i-ar fi făcut brazilieni, cu celebra plajă urmând să se numească “Coppa Nana Cabana”. Știți deja că lui Dumnezeu îi place caterinca și are și simțul umorului!

Altfel cum vă explicați faptul că ne-a dat o asemenea minunăție de țară și nici un pic de minte!? ?

Aici ar fi trebuit să mă opresc, numai că n-aș fi surprins întocmai esențialul zilei. Mă credeți sau nu, faza cu Falemi e pistol cu apă pe lângă Țicleanu.

Cu doar două ore înainte, nu mai mult, tot în studioul TVR, post la care zilele astea se uită și Dumnezeu, fac pariu, auzi ce zice nea Aurică despre golul lui Griezmann, șut din afara careului, care i-a dat mâinile peste cap lui Muslera:

“Mingea a prins efect pe ultima sută de metri”. ?

Tu de ce râzi, Falemi? Măcar Aurică Țicleanu a fost FOTBALIST!

Tags: