Editoriale

Editorial DUReros. “Arbitraj NEGRU! Benoit Bastien, băiețașul care ne-a arătat că am ajuns ultima găină din Europa!”

11.12.2020 | 00:32
Editorial DUReros Arbitraj NEGRU Benoit Bastien baietasul care nea aratat ca am ajuns ultima gaina din Europa
ADVERTISEMENT

„Respect” a devenit un slogan semidoct, dus în derizoriu pe arenele de fotbal. La două zile după scandalul cvasi-inventat de la Paris, unde Sebastian Colțescu a fost crucificat pentru că este român, e drept, unul cu gura slobodă, francezul Benoit Bastien a executat CFR Cluj, într-o manieră jenantă. Am avut parte de un arbitraj NEGRU, în trendul ultimelor zile, că tot suntem noi „rasiști” și chiar comentatorii elvețieni au rămas perplecși.

Substratul criptic al unui arbitraj penibil a fost scos la lumina ochilor chiar de postul Tele Suisse 2, care a transmis meciul: „Clujul a jucat bine, a condus jocul, iar românii meritau să se califice! Arbitrul a dat din belșug cartonașe roșii. Ne pare rău!”. Părerile de rău nu încălzesc, așa cum ne lasă rece acest „fluierand” deloc masterand franțuz, care a acționat la ordinele… Ocultei fotbalului european, pentru că există și așa ceva.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Benoit Bastien, care l-a eliminat pe Bălgrădean și a dictat lovitură de la 11 metri pentru gazde, la scorul de 1-0 pentru elevii lui Iordănescu a șuierat, precum coada unei comete negre, pornită din corpul bolovanului care se priponise în capul lui Colțescu acum numai două zile. Noi, cei catalogați drept „țigani” de așa zisa „cremă” a Europei, am fost jefuiți mai ceva ca boierimea fanariotă prin codrii valahi, pe vremea haiducilor.

Benoit, băiețelul prins la furat de găini. Nici cartonașul nu-i miroase, nici conștiința nu-l mistuie. E „european”!

Dicu, furios după Berna Arbitraj NEGRU! Benoit Bastien, băiețașul care ne-a transformat în ultima găină din Europa! (sursa www.facebook.com)
Dicu, furios după Berna Arbitraj NEGRU! Benoit Bastien, băiețașul care ne-a transformat în ultima găină din Europa! (sursa www.facebook.com)

Nu ne stă în fire să ne plângem de milă, dar raptul a fost prea… la vedere. Micul Gavroche pompierist Benoit (era o glumă referitoare la numele său dar n-o amintim, pentru că nu suntem… „rasiști”) și-a amintit că Elveția e „mai” europeană decât România, așa că, în minutul 90, s-a găsit să facă pe justițiarul. „Suntem prea mici, elvețienii trebuiau să meargă mai departe”, a concluzionat Cristi Bălgrădean.

ADVERTISEMENT

În toate există un adevăr și un Dumnezeu. Poate că pe noi ne tot învață Dumnezeu să pătimim și să învățăm din asta, precum din „Cartea lui Iov”. Dar sărmanul Iov nu juca fotbal și, dacă ar fi jucat, cu toată penitența lui s-ar fi dus cu jalba în proțap la arbitrul Ăl de Sus, după căderea sinistră a lui Zesiger. Este inutil să mai amintim că Bălgrădean atinsese mingea și că, foarte probabil, nici măcar o domnișoară de pension n-ar fi pretins să i se acorde penalty, la acea fază. Ne permitem, însă, luxul de a pierde o calificare pe care am meritat-o, pentru că suntem români, găini tocmai bune de furat, sau vorba unora de prin vestul sălbatic, „gypsy. Pardon, țigani… rasiști, ca să revenim la subiectul Colțescu, de care se leagă atât de multe.

Arbitrul franțuz ne-a privat de primăvara „fierbinte”, printr-o decizie eronată, pe care o bănuim, însă, planificată. Am spus „fierbinte”, deoarece comentatorii aceluiași post TV relatau, în timpul meciului: „Clujul îndrăznește, pentru noi va fi din ce în ce mai cald… Românii nu vor lăsa calificarea pe mâna elvețienilor”… Din păcate, nu s-a întâmplat așa, pentru că gazdele au jucat cu 12 oameni.

ADVERTISEMENT

Final negru cu Omul în NEGRU

Benoit Bastien nu este doar un tip din galaxia celor cărora insuficiența li se pare suficientă, ci jucătorul în „blind”, adică „în orb”, care a pedepsit o echipă care provenea din România, țara „rasistului” Colțescu, ţara care nu doar că nu e apărată de nimeni, dar e arătată cu degetul chiar de către cei care trebuie s-o apere!

Apropos, sincer vorbind, dacă meciul PSG – Başakşehir s-ar fi disputat în altă parte și dacă pe teren nu s-ar fi aflat o brigadă românească, evenimentele ar fi urmat turnura firească!

ADVERTISEMENT

Este infernal modul unora de a privi realitatea și civilizația, că deja e penibil să mai vorbim despre sportivitate. Acest stil modern de a jefui cu lumina aprinsă pătrunde, ca o ploaie groasă, până în cele mai suave straturi ale minții.

La Berna nu s-a jucat fotbal pe final de meci. Deşi, până atunci, clujenii au jucat “cel mai bun fotbal de când sunt eu patron”, după cum spunea Neluţu Varga în exclusivitate pentru FANATIK. Acolo, orice limită a bunului simț a rămas în bernă. Rasistă sau nu, o noapte neagră a căzut peste o minciună uriașă. O minciună la fel de mincinoasă ca aceea că noi, românii, am fi „țigani”. E bine măcar că am aflat de ce unor arbitri li se spune „oamenii în NEGRU”.

Am trăit o nouă rușine europeană, cu gust de mucegai franțuzesc prost, care îndeamnă la un vin (pardon, am vrut să zic „VAR”) sleit… Grotesc și anti-european, domnilor arbitri…

Ce putem face? Acum, când am ajuns ultima găină din Europa în doar două zile?

Tu? Eu? Noi? Nimic. Asta e tragedia.

Pentru că tocmai aceia care trebuie şi pot să facă ceva şi-au luat poziţia umilă în faţa mizeriilor la care suntem supuşi.

ADVERTISEMENT