Editoriale

Cît va mai juca Rotariu la Dinamo?

Cel mai promiţător fotbalist de la Dinamo a semnat cu un impresar de la Steaua. Grosso-modo. Nuanţînd, junele Dorin Rotariu a semnat un contract de reprezentare cu Anamaria Prodan. De fapt...
07.03.2014 | 19:33
Cit va mai juca Rotariu la Dinamo

Cel mai promiţător fotbalist de la Dinamo a semnat cu un impresar de la Steaua. Grosso-modo. Nuanţînd, junele Dorin Rotariu a semnat un contract de reprezentare cu Anamaria Prodan. De fapt Anamaria Reghecampf. Soţia antrenorului de la Steaua, Laurenţiu Reghecampf. Orice ar spune Anamaria despre profesionalismul ei imparţial, rămîne apropiată Stelei. Şi e normal, din punctul ei de vedere. Aşa că decizia lui Dorin Rotariu, la prima vedere, nu dă deloc bine. PCH e foarte sensibilă la aceste aspecte. La cei 18 ani ai săi, Dorin Rotariu numai de o atitudine ostilă a tribunei proprii nu are nevoie. Mai mult, patronul echipei l-a “urecheat” public imediat ce a aflat. Nici asta nu dă bine. Rivalitatea… de fapt duşmănia istorică dintre cele două echipe e ca un zid în calea oricăror “colaborări”. Întrebaţi-i pe Ionel Dănciulescu, Cătălin Munteanu sau Andrei Cristea cît le-a luat să se reconvertească la statutul de “cîine” după anii jucaţi în roşu-albastru… E clar, aşadar, că decizia lui Dorin Rotariu e ca uşurarea contra vîntului.

Dar… pentru că există un “dar” în toate… dar ce putea să facă în momentul în care a rămas fără impresar? Oricine i-ar înlocui în “civilie” pe “deţinuţii” Ioan şi Victor Becali, nu va fi Ioan şi Victor Becali. Iar imaginea, credibilitatea, relaţiile, forţa, statutul lui Ioan şi Victor Becali nu vor mai fi niciodată ce au fost după ce vor ieşi din puşcărie chiar, hai să acceptăm extremele, achitaţi în urma apelului suprem de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ultima lor speranţă. Nu mai vorbesc de cazul în care vor trece ani pînă cînd vor mai face un grătar în curtea vilelor din Pipera… Deci, e clar că fraţii-impresari sînt istorie. Dorin Rotariu nu are decît 18 ani. Adică are toată cariera în faţă şi trebuia să ia o decizie în privinţa persoanei care să-i negocieze cît mai bine viitorul. Iar Anamaria Prodan, fie ea şi Reghecampf, a dovedit că ştie meserie. Întrebaţi-i pe cei peste 100 de jucători pe care îi reprezintă şi care, să fim corecţi, nu joacă toţi la Steaua….

Veţi spune, poate, că mai existau un Florin Manea, un Florin Iacob sau un Lucian Marinescu, că Jorge Mendes e puţin ocupat cu Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho şi Cosmin Olăroiu… Meseriaşi, fără discuţie, şi aici i se poate reproşa lui Dorin Rotariu, de fapt celor care îi sînt aproape şi-l sfătuiesc, părinţii în primul rînd, o inabilitate cel puţin de imagine. Dar imaginea e una şi realitatea e alta. Dorin Rotariu a semnat cu soţia antrenorului de la Steaua şi gata. Acum Anamaria Prodan Reghecampf va avea de două ori mai multe griji în ceea ce-l priveşte pe fotbalist. Orice transfer al junelui dinamovist va fi întors pe toate părţile, descusut, interpretat şi răsinterpretat, mai ales dacă va veni curînd… Iar Dorin Rotariu va trebui să joace, cît va mai juca la Dinamo – chiar, tare sînt curios cît va mai juca Dorin Rotariu la Dinamo? – mai bine decît a făcut-o pînă acum pentru a nu lăsa loc nici celei mai vagi posibilităţi de interpretare, de speculaţie, de contestaţie a evoluţiei sale. A făcut un pas pe care trebuia, fără nici o îndoială, să-l facă, dar l-a făcut riscant şi, repet, atît el, cît şi noul său agent vor trebui să dovedească, încă o dată, că sînt cu adevărat profesionişti.