Sport

Editorial Horia Ivanovici. Care Națională?! Visul președintelui Iohannis se împlinește: românii se vor apuca de golf!

Rezultatele „tricolorilor” ne-au arătat că fotbalul românesc este pe marginea prăpastiei. Să nu mai stăm cu nasul pe sus și să aplicăm urgent, și la noi, strategia guvernului Orban din Ungaria.
15.06.2022 | 13:30
Editorial Horia Ivanovici Care Nationala Visul presedintelui Iohannis se implineste romanii se vor apuca de golf
Într-un editorial dur și la obiect, Horia Ivanovici vorbește despre chelnerii care au distrus echipa națională. foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ziua de azi, a globalizării impuse, somnul unei națiuni nu mai naște monștri, ci servitori! Excepția de la regulă, ca orice excepție care se respectă, își face simțită prezența și aici: Vladimir Putin.

Horia Ivanovici vorbește într-un editorial dur despre „România, Naționala Chelnerilor”

În ce hal a ajuns țara, așa arată și fotbalul. La cum e condusă România, la fel este manageriat și sportul cel mai iubit de către români… O națională umilă, care nu mai deranjează pe nimeni! Atitudini de chelneri sadea, pe refrenul: „ce mai servește domnul?”. Chelnerul Marin, chelnerul Chiricheș, chelnerul Maxim, chelnerul Ivan… bodega FRF… și până sus de tot, la alunecosul șef de sală, pardon, de țară, Klaus Iohannis!

ADVERTISEMENT

Îmi pare sincer rău de Edi Iordănescu, e un băiat educat, cu caracter frumos. Poate prea educat pentru șmecherii din vestiarul tricolor. Dar după 4 meciuri oficiale în mandatul său, Naționala pare o jucărie deschiolată, iar patriotismul un imens parc de distracții. Acum e momentul pentru un miracol, antrenorule Edi… Invocă-l tare pe Dumnezeul fotbalului! Dacă mai ai timp…

Despre Viktor Orban, liderul Ungariei, am auzit vrute și nevrute, dar un lucru știu sigur: nu e chelner! Toarnă doar în paharul lui, nu în altele. Noi, românii, am rămas cu vocația de turnători…

ADVERTISEMENT

Falimentul fotbalului autohton se vede și mai orbitor pe fundalul artificiilor de la maghiari. Pentru cine a preferat inspirat lansarea Disney+, reamintesc că Ungaria a bătut cu 4-0 Anglia, vicecampioană europeană! Acasă la ei, în Regat, la Wolverhampton. În aceeași seară în care noi ne luam trei palme peste ceafă de la un client de mâna a doua, Muntenegru. Pe „Giulești”, în România…

Strategia guvernului Orban: 1,1 miliarde euro investiți în sportul maghiar! Cu o mică parte din bani, au cucerit și fotbalul românesc

Viktor Orban a propus acum aproape 8 ani o strategie națională de revitalizare a sportului maghiar, cu vârfuri de lance fotbalul și handbalul. La noi se ocupă de sănătatea poporului unul Novak, un politruc care nu doar că nu prea știe imnul național, dar îi e și silă să fredoneze prima strofă din „Deșteaptă-te, române!” Ca el, politicul a impus mulți alți învârtiți sau sponsori de ocazie în structuri-cheie ale sportului românesc, pe modelul „trebuie să controlăm CHIAR totul”.

ADVERTISEMENT

Vezi ce se întâmplă la CSM București, club manevrat eminamente politic precum o fantoșă, cu bugete de milioane de euro și rezultate de toată jena. Cristina Neagu a ajuns să primească indicații la antrenamente de la toți paraziții din Primărie sau Consiliul Local. Și nu e bârfă!

Cotidianul „Megyei Hirlap” anunța, citând surse oficiale, că guvernul Orban a investit în sport, în perioada mai sus amintită, impresionanta sumă de 1,1 miliarde de euro!! Așa au ajuns să bată Anglia de două ori la fotbal, să facă 1-1 cu Germania, să aibă echipă de Champions League sau să domine continentul la handbal feminin ori polo…

ADVERTISEMENT

Au ridicat 7 academii puternice, Puskas, Honved, Ferencvaros, Debrecen sau Gyor, care dau jucători tot mai talentați la loturile naționale. Noi ne împăunăm cu singura și acceași mărgică: Școala lui Hagi! Care și aia produce cu destule rateuri internaționale, în lipsa unui sprijin instituționalizat concret și generos. Dar, bine măcar că o avem!

Culmea rușinii – pentru fudulii noștri, nu pentru vecini – o parte din miliardul de euro a ajuns și în fotbalul românesc. Investiți cu cap, cu STRATEGIE, cuvânt care nu există în vocabularul nostru pentru absolut nimic din ce facem în societate. Au ajuns să ne cucerească economic, gol cu gol! Insulițe maghiare de mândrie națională, în mijlocul șuvoiului românesc gălăgios, lăudăros și… cam atât…

Așa a atins Sepsi performanța să ia Cupa României și, probabil, în vreo 2 ani să se bată la titlu în Liga 1… Csikszereda să forțeze curând promovarea în prima ligă, Odorheiul Secuiesc să rateze liga a doua la un singur gol sau Sepsi și Miercurea Ciuc să joace finala la Under 19. Da, ați înțeles bine, finala viitorului… Dar inimosul patron al lui Sepsi, Laszlo Dioszegy, e la bază brutar, nu politician!

Cu miliardul, noi am luat vaccinuri expirate și avioane F16 pe care nu știm să le pilotăm!

Ce-am făcut noi cu miliardul? Păi, a cumpărat Cîțu, alt ratangiu în viață, milioane și milioane de vaccinuri expirate sau, că tot avem vocație de servitori, achiziționăm F16 la mâna a doua, panicați și comici în același timp, că sigur ne atacă Putin. Ca să fiu mai exact, 32 de avioane F16 de la norvegieni, cost total 454 milioane de euro! Cu prețul  pe un F16 – pe care nici măcar nu știm să-l pilotăm😊 –  deschideam și țineam 5 Academii de fotbal în următorii 5 ani. Și poate mai apărea un Mutu… Sau ne mai urca pe mese un Ilie Dumitrescu…

La momentul acesta, putem să aducem 10 Hagi la echipa națională. E prea târziu… Și fac o paranteză… Mai bine de un an, șomer de lux, marele Mircea Lucescu a bănănăit prin țară. Și-a ocupat timpul cu meciurile Rapidului din „B” sau cu ceva apariții pe la televizor. Iar, tu, FRF, să nu-l bagi în seamă?!

Să nu-l pui în fruntea STRATEGIEI tuturor loturilor naționale pe ditamai „Il Luce”?! Să nu recunoști un diamant veritabil picat din cer la picioarele tale și, pur și simplu, să-i dai un șut cu tot disprețul ce-i caracterizează pe mediocri?! Să-l preferi pe chelnerul Stoichiță, când la distanță de un telefon îl aveai pe cel mai mare Chef, de la Ceaușescu și Partid încoace, tehnician recunoscut pentru modul în care armonizează ingredientele?

Iar bomboana pe colivă abia acum urmează… Marco Rossi, incredibilul selecționer al naționalei Ungariei, este un produs șlefuit la Brescia de însuși… Mircea Lucescu. Băi, vă meritați soarta, amatorilor!

Pentru campionii noștri, urmează extincția. Ca pe vremea dinozaurilor!

Din păcate, timpul nu mai are răbdare cu noi… Așa se întâmplă când credem că putem să-l păcălim la nesfârșit. La ora asta, repet, nici cu 10 Lucescu nu mai ai speranțe, fiindcă, ăsta e adevărul, nu mai ai cu cine!

Trag un semnal de alarmă apocaliptic: dacă Statul român nu intervine de urgență, dacă morții ăștia de politicieni nu mișcă puțin, dacă nu lucrăm și nu implementăm ieri, nu mâine, o strategie națională de salvare a sportului și fotbalului românesc, vom dispărea cu totul ca nație de pe orbita performanței. Va fi mult mai rău decât tot ce a prezis, profet în deșert, Ion Țiriac! Va urma în România o extincție a rezultatelor, iar campionii noștri vor dispărea precum dinozaurii.

Spre marea satisfacție a domnului Președinte: în sfârșit, cu toții vom juca golf!

ADVERTISEMENT