Fotbal international

Editorial IVANOVICI. “Ce show: 30.000 de copii Uniţi sub Tricolor l-au descoperit pe Mitriță, piticul URIAŞ!”

16.10.2019 | 12:25
Editorial IVANOVICI Ce show 30000 de copii Uniti sub Tricolor lau descoperit pe Mitrita piticul URIAS
ADVERTISEMENT

Ei, ei, ei… ce dor ne-a fost de Mitriță! Piticul… Pardon, uriașul… De fapt, piticul URIAȘ! Îmi vine să-i dau niște castane amicale lui Contra… A ținut morțiș să se alăture selecționerilor obtuzi, vezi Doamne, cu personalitate, care au strălucit efemer în umbra aruncată egoist peste talente precum Dobrin, Dănuț Lupu, Sânmărtean și lista e trist de lungă.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,10 este cota pentru “2” la meciul Israel – Polonia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici, după România – Norvegia 1-1: “Copiii ne-au arătat că se poate doar cu ei”

Cum să-l ții departe de națională pe un astfel de mingicar, care ar putea fi supranumit lejer ”Mister Explozie”? Cu ce drept să-l ostracizezi pe acest băiat, numai inimă, în detrimentrul echipei noastre, în detrimentul tuturor românilor? Cum să greșești Contra Cosmin atât de dureros? Ce destin nenoricit avem ca nație… mai are dreptate și Dinu ăsta! Jur că are! Iar cifrele InStat sunt şi ele zdrobitoare: Mitri – 368, restul coechipierilor cu 2 în față…

A fost o primă finală cu emoții cât pentru un sezon întreg. Trăiri potențate în primul rând de acești copii emoționant de inocenți, care au venit doar să se bucure și să facă bine. 30.000 de suflete de românași get-beget, cu adevărat ”Uniți sub Tricolor”. Am o propunere pentru președintele Burleanu: oricât de mult ar durea la buzunar, pentru decisivul cu Suedia umpleți arena tot cu acești copii minunați! Într-un final, vom fi toți mai câștigați și, sperăm împinşi de la spate de suflul curat al acestor pitici entuziaşti, calificați. Nu mai oferiți posibilitatea animalelor, frustraților, oligofrenilor, săbaticilor și proștilor să se dea drept suporteri ai României și să scuipe sistematic pe tricolor. Lăsați-i să se târască înapoi în cavernele lor mustind a ură și intoleranţă… Copiii ne-au arătat că se poate doar cu ei! La imn mi-a trecut un fior de mândrie și am realizat că, neverosimil parcă, avem un viitor!

ADVERTISEMENT
Editorial Horia Ivanovici: "Ce show: 30.000 de copii cu inimi bune de români l-au descoperit pe Mitriță, piticul URIAŞ!"
Editorial Horia Ivanovici: “Ce show: 30.000 de copii cu inimi bune de români l-au descoperit pe Mitriță, piticul URIAŞ!”

“Urmează Infernul celor doi S! Pelin, ulei de ricin şi, în final, DESTIN”

Despre meci, ar fi multe, dar e trecut de miezul nopții. Cum ne-am obișnuit deja, o primă repriză cu probleme, a doua pe alocuri entuziasmantă. Impecabil tânăr cuplu de fundași centrali, Rus și Nedelcearu. Chiar a fost seara copiilor… Continuă arbitrajele prietenești. Mulțumim, Kir Vassaras! Stanciu are personalitate în joc, dar nu are coaie în vestiar. Un lider adevărat nu l-ar fi lăsat niciodată pe Pușcaș să aresteze mingea și să se grăbească surescitat la penalty ca fata mare la măritat. Când iei gol în prelungiri nu mai e vina elevilor, este exclusiv vina antrenorului, care ar trebui să fie mai lucid decât cei din teren și să se folosească de toate tertipurile din lume ca să rupă jocul. Piţurcă a avut dreptate: “La 1-0, pe final de joc, sapi tranşee şi nu mai iei gol”. Ianis nu a prins niciun minut, deşi poate era nevoie de pasa lui filtrantă! Așteptăm cu sufletul la gură o nouă conferință de presă cu strigături a lui tata 🙂 . Șansa încă ne ocrotește: Spania a egalat Suedia în minutul 94! Obsesia lui Contra, Anton a fost… beton! Cel mai eficient meci la națională al “rusnacului” de la închidere. Nu mă omor după Anton, dar aseară a fost aproape perfect… În plan opus, Andone ne-a omorât cu zile! Domnul selecţioner a comis-o rău de tot: să-ţi înjuri de morţi jucătorul pe un stadion şi într-o atmosferă care a respirat inocenţă, frumuseţe sufletească şi bune intenţii e aproape un sacrilegiu! Oricând putea s-o facă Contra pe un teren de fotbal, suntem bărbaţi, înţelegem presiunea, dar niciodată când eşti invitat să te joci în curcubeul copiilor.

Urmează Suedia și Spania, Infernul celor doi S. Dar eu tot cred că ne calificăm în martie, după baraj, la acest Euro care se anunță istoric. Cu Rădoi, selecționer! Pelin, ulei de ricin și, în final, DESTIN!

ADVERTISEMENT