Editoriale

Editorial Horia Ivanovici: “Derby de cinci stele românești, Hațegan și Mangia – corigenți, Junior Morais – Roberto Carlos al serii”

01.04.2019 | 00:15
Editorial Horia Ivanovici Derby de cinci stele romanesti Hategan si Mangia  corigenti Junior Morais  Roberto Carlos al serii

Trepidant derby! Ritm, faze, tackling-uri, adrenalină în tradiția ultimelor FCSB – Craiova, parcă tot mai spectaculoase. Steliștii au fost mai buni și au câștigat! Au avut dorință mai mare, au avut și putință… Benzile au făcut diferența! Benzar și, mai ales, Junior Morais au fost încântători! Brazilianul, un adevărat Roberto Carlos al serii. La olteni, Bancu subțire, iar Donkor – o improvizație, catastrofal! Are pe conștiință cele două goluri născute pe partea lui, un adevărat bulevard pe care FCSB a mărşăluit victorioasă.

Editorial Horia Ivanovici, după FCSB – Universitatea Craiova 3-2

Nu-mi place deloc în ultimul timp Signore Mangia! Iar aseară, cu atât mai puțin… Neinspirat cu primul “11”, temător pe parcursul meciului, tehnicianul n-a fost în stare să ia notă de trecere nici măcar la pragmatism, atuul cu care se nasc antrenorii italieni. Să iei șase cu FCSB în ultimele două meciuri e, totuși, prea mult! Plus că nu înțeleg ce are cu Andrei Cristea…17 minute e prea puțin ca încercatul veteran să-și arate valoarea. E ca și cum i-ai da unui vânător experimentat un pistol cu două gloanțe și l-ai arunca într-un țarc plin cu hiene…Basta, Signore Mangia. Greșiți cu Cristea!

Craiova nu are încă pedigree de campioană, dar are viitor… Mihăilă – 19 ani, Drăghici, tot pe acolo, Cicâldău – 21 de ani, Bărbuț – 24 de ani, să avem răbdare. În Bănie se construiește ceva serios și cu bătaie lungă! Dar e seara roș-albaștrilor și toți, de la Teja la ultima rezervă, merită aplaudați! Cu niște perciuni puțin smulși, talentatul Man! Fii mai demn, măi, puștiule! Dă-i victoriei gust de glorie, de gladiatori, nu de găinari care trag de timp în cel mai patetic mod cu putință…

in meciul de fotbal dintre FCSB si Universitatea Craiova, din cadrul play off-ului Ligii 1 Betano, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 31 martie 2019
Contra Universităţii Craiova, Junior Morais a făcut unul din cele mai bue meciuri ale sale de când joacă la FCSB

“Derby de cinci stele românești, Hațegan și Mangia – corigenți, Junior Morais – Roberto Carlos al serii”

Arbitrajul? Oribil! Hațegan, ca un blatist prins în tramvai fără bilet și care mai stă, rânjind bine mersi, și pe locul bunicii ce se sprijină în toiag lângă el. Greșeli impardonabile, iar cea de la golul valabil al lui Benzar, gravă rău, pentru că putea rescrie istoria întregului meci. Acum înțeleg de ce tot stă Vassaras șef la CCA. Pentru Pile, Cumetrii, Relații. Ca pe vremea PCR-ului. Că valoare reală la Hațegan nu există! Doar spoială și un context internațional favorabil. Era să strice definitiv frumusețe de meci. În concluzie, când doi se „ceartă”, adică chiar joacă, ca în poveste, câștigă al treilea: CFR. În două săptămâni, s-ar putea să nu mai intereseze pe nimeni play off-ul! 1-0, 1-0, Dănuț, pac-pac și gata!

Încă un amănunt: momentul ales de Craiova pentru memoriul anti FCSB a fost neinspirat. Greșit ca și strategie! I-a dat lui Gigi Becali… pretextul… contextul perfect să se victimizeze și să-și mobilizeze trupele. Steliștii au intrat injectați că împotriva lor se țese o conspirație nedreaptă. Iar omul nedreptățit își dă și viața, dacă e cazul… Practic, Craiova i-a motivat pe băieții lui Gigi într-un moment când nici măcar Gigi nu mai știa cum să-i motiveze. Eu l-as fi depus după derby… Sau nu l-aș fi depus deloc!