Editoriale

Lucruri incredibile, neştiute despre Lupescu. Adevărul despre banii lui şi cine e principalul sfătuitor

Cu mai puţin de 24 de ore înainte de alegerile federale, lucrurile par clare: Lupescu este marele favorit, iar Răzvan Burleanu aduce tot mai mult cu marele disperat!
17.04.2018 | 21:11
Lucruri incredibile nestiute despre Lupescu Adevarul despre banii lui si cine e principalul sfatuitor

Niciodată, cel puţin de când îmi aduc aminte, un candidat la vreo funcţie n-a primit un suport public mai puternic şi mai entuziast decât se întâmplă acum. Păstrând proporţiile, cred că nici la prezidenţiale, niciun candidat nu s-a bucurat de atâta dragoste, laude şi încredere necondiţionată precum o face zilele acestea Ionuţ Lupescu. Este o uriaşa performanţă, un semn de preţuire fără precedent, să te sprijine în acelaşi timp şi Antena 3 şi Realitatea, şi PSD şi PNL! Şi cu asta am spus tot… Mi se pare greu de crezut că această coaliţie de simpatie şi voturi nu-l va mătura de la Casa Fotbalului pe Burleanu. Poate unii se miră de ce, brusc, Lupescu este atât de iubit de popor. Iată câteva lucruri neştiute despre omul Lupescu, pe care mi-am luat libertatea să vi le dezvălui în exclusivitate. Deşi un băiat modest, cred că Ionuţ merită ca opinia publică să ştie ce caracter frumos are fostul mare dinamovist.

1. Pentru Ionuţ, tatăl său, Culaie, a fost icoană sfântă! L-a iubit cum greu poţi exprima sentimentele în cuvinte, dispariţia părintelui fiind cu adevărat o lovitură cumplită pentru fostul internaţional. Culaie îi spunea mereu lui Ionuţ: “Măi, tată, măi, ce rău am ajuns cu fotbalul ăsta al nostru! Nu poţi să faci nimic, măcar câteva mingi acolo, Ioane, nişte ghete noi pentru copiii ăştia amărâţi. Că nu interesează pe nimeni de ei… “ Declicul deciziei finale a lui Lupescu de a veni şi de a încerca să schimbe ceva în fotbalul nostru, s-a produs chiar la parastasul lui Culaie. Acolo s-au adunat colegii din Generaţia de Aur, prieteni, cunoştinţe, şi s-a vorbit cu patimă şi multă tristeţe despre ce ar trebui schimbat şi cum românii merită să primească înapoi o bucurie confiscată.  Din acea zi a început totul!

2. Marele Alex Ferguson l-a adoptat pe Ionuţ de la prima lor întâlnire. La UEFA a devenit de notorietate faptul că “Lupo” este “The Wonder Boy” al lui Fergie. “Daca mai beai şi o sticlă de whisky pe nerăsuflate, precum un adevărat scoţian, chiar că te adoptam”, glumea Ferguson cu Lupescu. Din preţuire şi respect pentru român, uriaşul antrenor a acceptat să intre în direct la Antena 3, o televiziune până la urmă dintr-o ţară obscură, căreia sigur nu-i ştie nici măcar numele capitalei, şi să-l sprijine public pe băiatul lui. Unde s-a mai pomenit aşa ceva?!

3. Zvonurile sunt adevărate! Lupescu a renunţat la un salariu fabulos, 35.000 de euro  pe lună (40.000 lunar cu tot cu bonusuri) doar din dorinţa sinceră de a revoluţiona fotbalul românesc şi de a-l scoate din groapa de gunoi în care se sufocă.

4. În plină campanie, un amic de-al meu l-a sunat pe Lupescu şi l-a rugat să-l ajute cu 2 bilete la Roma – Barcelona, meciul de pomină, pe care Messi n-o să-l uite vreodată. Lupescu a spus că încearcă să rezolve… După câteva zile, în care n-a primit niciun semn, amicul şi-a luat gândul de la bilete. S-a gândit, firesc, că “Lupo”e în toiul campaniei şi numai de tichetele lui nu mai are timp. Cu 3 zile înainte de meci, a sunat mobilul. La telefon, Ionuţ: “ Te-am rezolvat, ai 2 bilete la Roma-Barcelona”, şi i-a dat omului toate detaliile. Amicul meu a rămas cu gură căscata!

5. Cel mai de nădejde sfătuitor al lui Ionuţ este soţia lui, Flori. Întotdeauna, deciziile majore, delicate, le iau împreună. Cei doi au o relaţie fantastică, cum puţine, foarte puţine am văzut la viaţa mea. Iubire, prietenie, loialitate necondiţionată. Fără exagerare, Flori ar sări în foc pentru Ionuţ! Lumea trebuie să înţeleagă că a fost extrem de dificil ca ei să renunţe la confortul din Elveţia şi să vină în nebunia din România. O decizie care poate să-ţi influenţeze tot restul vieţii… Dar Flori Lupescu i-a spus că-l susţine total. Un bărbat puternic are întotdeauna nevoie de o femeie puternică lângă el!

6. Indiferent de situaţie, Ionuţ le-a fost loial prietenilor. Nu a contat că aceştia erau sus sau jos, depinde pe unde îi aruncase viaţa. Cu Prunea, cel mai mare “frate”, Lupescu vorbeşte zilnic la telefon. Pe Răducioiu l-a ţinut mereu aproape de el, iar cu Mircea Lucescu s-a sfătuit întotdeauna în momentele importante. Prietenii lui “Lupo” sunt norocoşi că au un asemenea camarad. Pe viaţă!

7. Lupescu va aduce prosperitatea şi la fotbalul mic! “ Voi mari bugetele de 2-3 ori, poate chiar mai mult dacă Puterea mă sprijină. Cei mici vor simţi şi ei ce înseamnă cu adevărat respectul!” Lupescu se ghidează după filosofia lui Michel Platini, care a încercat să dea şanse reale tuturor, pe premisa că “fotbalul întotdeauna se va naşte de la sat”. Ca şi veşnicia…

8. Lupescu este un romantic incurabil! Telefonul lui e plin de melodiile vechi şi atât de frumoase ale Angelei Similea, Corinei Chiriac, Mihaelei Runceanu, ale lui Gil Dobrică sau Gică Petrescu. N-o să vă vină să credeţi, dar de la primele acorduri le fredonează aproape pe toate, până şi versurile. Eu chiar am pierdut un concurs cu el:) «“Lucefere” (aşa mă tachinează el), lumea nu ştie, dar eu sunt un mare ambasador al României peste tot. Eu iubesc ţara asta, tot ce e românesc, cred că avem nişte ţinuturi fabuloase şi nu ştim să fim mândri de tot ce se întâmplă bun şi la noi. Sunt foarte fericit că sunt român, n-aş fi vrut niciodată să mă nasc altundeva», îmi repetă, aproape obsesiv, Lupescu.

Şi pentru toate cele de mai sus, Ionuţ Lupescu merită să primească o şansă! Va realiza şi lucruri minunate, va şi greşi… Dar să fiţi siguri că orice greşeală o va comite doar din dorinţa de a face bine!