Sport

Editorial-manifest Cornel Dinu. „Câinilor roșii”, singurul vostru stăpân este DINAMO! Faceți 75 din 74! Ani de existență! Duceți pe DINAMO la trei sferturi de veac de viață! Puteți!

Cornel Dinu face un apel-manifest emoționant la „câinii roșii” care vor juca destinul lui Dinamo în returul barajului cu U Cluj să ducă mai departe istoria echipei care tocmai a împlinit 74 de existență.
29.05.2022 | 10:02
Editorialmanifest Cornel Dinu Cainilor rosii singurul vostru stapan este DINAMO Faceti 75 din 74 Ani de existenta Duceti pe DINAMO la trei sferturi de veac de viata Puteti
Cornel Dinu face un apel-manifest emoționant la „câinii roșii” care vor juca destinul lui Dinamo în returul barajului cu U Cluj să ducă mai departe istoria echipei care tocmai a împlinit 74 de existență. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În noaptea asta în care a ajuns DINAMO, și la propriu, și la figurat, înnorată și afară, și-n noi, cei care am fost sortiți să iubim și să suferim cu echipa asta altădată mare, jucătorii care vor îmbrăca tricoul alb-roșu au șansa să confirme că sunt „câini roșii”. Să sfâșie barajul ăsta blestemat de retrogradare.

Editorial-manifest Cornel Dinu. „Câinilor roșii”, singurul vostru stăpân este DINAMO! Faceți 75 din 74! Ani de existență! Duceți pe DINAMO la trei sferturi de veac de viață! Puteți!

Acest teribil viețuitor-simbol este cel mai atașat tovarăș al stăpânului său, îl iubește, îl înțelege, îl apără până la sacrificiul suprem. „Câinilor”, singurul vostru „stăpân” este DINAMO! „Muriți” pentru „stăpânul” vostru!

ADVERTISEMENT

Este obligatorie această stare de spirit, de o maximă loialitate, pentru toți jucătorii lui DINAMO care vor intra în acest ultim meci pe vechiul stadion din șoseaua „Ștefan cel Mare”. Unde s-au consemnat atâtea momente de glorie nesupuse uitării, atât în fotbalul nostru, cât și în cel internațional.

Nu-mi (mai) permit să dau sfaturi pur fotbalistice, doar sufletește voi fi diseară alături de dinamoviștii care vor păși pe teren și cei care vor umple ca în zilele bune tribunele.

ADVERTISEMENT

Tot sufletul meu, încrâncenat în a face și soarta aliat în acest meci, toată ființa mea este și va fi alături de „câinii roșii”. În izbândă și mântuirea suferinței. Pentru că eu cred în izbândă și mântuirea suferinței.

Iar voi, „câinilor roșii”, sunteți obligați să credeți la fel! Vă obligă tradiție și milioanele de oameni care iubesc DINAMO! DINAMO, singurul vostru „stăpân”, nu uitați asta, „câinilor roșii”!

ADVERTISEMENT

Editorial-manifest Cornel Dinu. „Câinilor roșii”, jucați la 110% implicare, determinare, dedicare, ambiție, luptă ca să rămâneți în istoria lui DINAMO! Puteți!

„Câinilor roșii”, jucați la 110% implicare, determinare, dedicare, ambiție, luptă ca să rămâneți în istoria lui DINAMO! …În care oricum ați intrat aducând echipa aici, jucați să urcați în partea luminoasă a istoriei lui DINAMO, drept cei care au câștigat singurul, dea Domnul, baraj de acest gen. …Indiferent când, de cine și de ce ați fost aduși la DINAMO.

„Câinilor roșii”, suflul tribunelor, respirația gazonului, amintirea trecutul sunt convins că vor fi alături de voi. În primul rând istoria, tradiția vă sunt aliate dacă știți să le faceți partenere printr-o ardere maximă în minutele partidei, oricâte ar fi ele. Puteți!

ADVERTISEMENT

Admir, respect și consider un exemplu de românism, de patriotism… din ce în ce mai rar în zilele noastre… pe U Cluj. Dar DINAMO este, trebuie să fie și va fi mai presus diseară. DINAMO este, trebuie să fie sufletul vostru, „câinilor”!

…Așa cum este sufletul meu, indiferent cum m-au trata și continuă să mă „mânjească” câțiva nimeriți prin viață, paradoxal suporteri incontestabili, mai sunt unii și prin birourile decizionale, prea des profitabile egoist numai pentru ei… Haideți, le zic tuturor contestatarilor, să dăm uitării acum orice nepotrivire de idei, DINAMO are nevoie de noi toți.

Editorial-manifest Cornel Dinu. „Câinilor roșii”, aveți obligația să salvați nu echipa DINAMO, cu brandul național DINAMO, transformați-o în onoare! Puteți!

Încleștarea de diseară nu este pentru „a fi sau a nu fi”. Readaptez o veche zicală a poporului nostru vesel și încălecat, ca să rămân în „zonă”, prea des de istorie: „Nu mor câinii când vor caii!”. Pentru că DINAMO a fost „hingherită” de incompetenți și lacomi de ceva ani încoace. Care s-au mai dat și mari dinamoviști!

Și care au tratat pe DINAMO ca pe o afacere. Nu suntem noi „țara afacerilor” din 1989 la deal ca timp și la vale ca tot restul? Ba chiar mai de demult de 1989… Nu spunea Tudor Arghezi că „România nu e o țară, e o afacere!”?

„Câinilor roșii”, cu atât mai mult cei care veți intra diseară să jucați soarta lui DINAMO aveți datoria de a salva prin implicare, dăruire, determinare, luptă, minut de minut, întreaga istorie a acestui brand național. Pentru că DINAMO este mult mai mult decât o echipă, este un brand național.

„Câinilor roșii”, DINAMO a împlinit 74 de ani pe 14 mai, duceți-l la 75! Aveți obligația asta, transformați-o în onoarea de a duce DINAMO la 75 de ani! Milioane de dinamoviști din toată lumea așteaptă asta de la voi! Iar voi puteți asta! Cu 110% voință, dăruire, determinare, implicare!

Editorial Cornel Dinu. „Câinilor roșii”, izbăvirea de coșmar va transforma, cel puțin pentru mine, pe cei care veți intra pe teren diseară în jucători istorici pentru DINAMO. Puteți!

„Câinilor roșii”, izbăvirea de coșmar va transforma, cel puțin pentru mine, pe cei care veți intra pe teren diseară în jucători istorici pentru DINAMO. Argumentul e simplu. Nu mai contează prin ce ați trecut, ce ați făcut, ce ați greșit, cum și de ce, dacă salvații situația în ceasul al 13-lea. Puteți!

„Câinilor roșii”, în timp se vor reține, vor rămâne doar numele și zbuciumul celor care ați realizat salvarea. La câte și prin câte a trecut DINAMO… și n-aș fi vrut să spun așa ceva… salvarea pe care o puteți realiza… și am o voce a spiritului care îmi spune că o veți realiza… v-ar șterge nu multe, ci toate păcatele!

…Ca versurile lui Ion Minulescu dintr-o romanță cântată de Ioana Radu la grădina plină de verdeață, doamne elegante și domni cu pălărie și costume la două rânduri a restaurantului „Ivancea” din Târgoviștea copilăriei mele: „Și-am să te uit… / Că și uitarea e scrisă-n legile-omenești…”. Sfântă perioadă nevinovată a copilăriei…

Editorial-manifest Cornel Dinu. „Câinilor roșii”, reînviați celebra scandare a superbei „Nova Guardia” din anii buni: „Cine vine-n Groapă, fără cinci nu scapă!” Puteți!

„Câinilor roșii”, deveniți coechipierii mei! Și ai fraților Băcuț… și ai fraților Nunweiller… și ai lui Titi Frățilă… și ai lui Onei Pârcălab… și ai „Basului” Mircea Stoenescu… și ai lui Piți Varga… și ai „Mopsului” Dumitrache… și ai lui Mircea Lucescu… și ai lui Dudu Georgescu… și ai lui Oneață Augustin… și ai lui Gigi Mulțescu… Și ai lui „Săpăligă” Ion Marin… și ai „Baciului” Ioan Andone… și ai „Strâmbului” Mircea Rednic… și a marilor „pitici” Costel Orac, Dorin Mateuț și Florentin Petre… și ai „Unicului căpitan Cătălin Hîldan”… și ai lui Ionuț Lupescu… și ai „Săgeții” Marius Niculae… și ai N&D-ului Niculescu – Dănciulescu… și ai atâtor, și atâtor alte sute de „câini” istorici care au îmbrăcat tricourile alb-roșii de campioni! Puteți!

„Câinilor roșii”, aveți datoria, trebuie și puteți salva pe DINAMO! Sunteți „de-acolo”, din „Groapă”, din „Ștefan cel Mare”, deși ne-a așezat diferit destinul nașterii.

„Câinilor roșii”, faceți 75 din 74 și veți rămâne în istorie după câte ați trecut, după câte a trecut DINAMO. În contextul de acum, salvarea lui DINAMO nu numai că va rămâne legată de numele voastre în istoria lui DINAMO, dar veți rămâne pentru toată marea și adevărata suflare dinamovistă eroii salvării de la naufragiu.

„Câinilor roșii”, faceți 75 din 74 reînviind celebra scandare a superbei „Nuova Guardia” din anii buni: „Cine vine-n Groapă, fără cinci nu scapă!”. Acesta a fost DINAMO! Acesta trebuie să fie DINAMO astă seară! Acesta trebuie să fie DINAMO la 75 de ani! Puteți!

„Câinilor roșii”, faceți 75 din 74! dați ani lui DINAMO! Aveți șansa asta! Și puteți!

ADVERTISEMENT